Daily Mail: Hur Sverige blev ett gangstersparadis

Nu börjar utländska medier också skriva om situationen i Sverige, samtidigt som landets regering gömmer sig under fittmössor. Det här skulle inte svenska medier rapportera om…

2020-10-13
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8818631/Swedish-police-chiefs-plead-resources-migrant-mafia-gangs-terrorise-country.html

By JAKE WALLIS SIMONS, ASSOCIATE GLOBAL EDITOR, IN GOTHENBURG

Sweden's police chiefs warn they can't contain the country's rising tide of mafia crime. Five years afterNow five years on from the country's mawelcomed an influx of migrants, like those pictured above, with open arms. Now the problem is so severe that law enforcement officials are speaking out.Europas mest liberala land välkomnade Mellanösternflyktingar för fem år sedan … men nu terroriseras det av migrerande maffiaklaner – med polis och politiskt korrekt regering som är maktlös.

Migrantmaffia-gäng terroriserar Sveriges gator med ökande bombningar och mord, vilket tvingar polischefer i ett av Europas mest liberala länder att erkänna att de tappar greppet om lag och ordning.

Bara fem år efter att landet tog emot flyktingar med öppna armar, står kriminella klaner från Mellanöstern, Nordafrika och Balkan bakom stigande brottsfrekvenser i sina en gång fredliga städer, säger polisen, med 257 bombningar och mer än 300 skjutningar i förra året.

I en extraordinär händelse i augusti satte Göteborgs mest ökända kriminella familj, Ali Khan-gänget, upp vägspärrar i nordöstra delen av staden och lysande facklor i bilar för att jaga medlemmar av en rivaliserande pöbel.

Polisen bröt upp kontrollpunkterna och gjorde 20 arresteringar. Men i ett drag som betraktades som symboliskt för Sveriges ”soft touch” släpptes de misstänkta för att åklagare beslutade att de inte hade brutit mot lagen.

I en exklusiv intervju sa Erik Nord, Göteborgs polischef, till MailOnline: ‘Dessa kriminella klaner har en helt annan kultur som gör dem mycket svåra att hantera med normala polismetoder.

”Vi behöver mer polis och våra domstolar och fängelser måste förstärkas för att snabbt hantera denna situation. Annars kommer vi att förvandlas till ett gangstersparadis. ‘

Sweden's approach to immigration has divided opinion in the country. Some left-wing observers welcomed the influx of migrants from the Middle East and north Africa where as those in charge of law and order are starting to blame the country's open door policy from 2015 on the problem they face with up to 40 established migrant crime families they face todaySveriges inställning till invandring har delat åsikterna i landet. Några vänsterobservatörer välkomnade tillströmningen av invandrare från Mellanöstern och Nordafrika, eftersom de som ansvarar för lag och ordning börjar skylla landets öppna dörrpolitik från 2015 på problemet de möter med upp till 40 etablerade migrant brottsfamiljer de möter idag.

Prime Minister, Stefan Löfven, has consistently refused to blame migrants for the increasing violence. But as the situation spirals out of control, police officers are breaking their silence. None of the migrants above are involved in crime gangsStatsminister Stefan Löfven har konsekvent vägrat att beskylla migranterna för det ökande våldet. Men när situationen blir utom kontroll, bryter poliser sin tystnad. Ingen av migranterna här ovan är inblandade i gängbrottslighet.

”För två år sedan, om människor kopplade invandringen till brott som jag gör nu, skulle de anklagas för att vara rasistiska”, sade Nord (bilden). ‘Men paradigmet förändras.

‘I förra månaden identifierade landets biträdande polischef, Mats Löftving, 40 maffiaklaner som hade kommit till Sverige ”enbart för att organisera och systematisera brottslighet”.

Hans kommentarer kom efter att spärrhändelsen, som utgjorde en del av en fejd, och utlöstes när medlemmar i en grupp som kallades Backa Gänget sköt mot en medlem i den ökända Ali Khan-gruppen.

Familjen Ali Khan har döpts till ”maffiorganisationen” av svensk polis och media, även om dess medlemmar insisterar på att övertygelserna från vissa inte representerar helheten.

Familjemedlemmar har rapporterats till myndigheterna mer än 200 gånger under de senaste två åren, men i många av fallen drar informanterna mystiskt tillbaka sina klagomål.

I ett edsvuret vittnesmål i domstolen sa den lokala polischefen Ulf Merlander: ‘[Ali Khans] har varit en del av en hel del kriminell verksamhet genom åren. De har påverkat lokalsamhället ganska negativt under lång tid.

”När jag tittar på den här familjen är ungefär 60 av de 120 individerna över 15 år. Cirka 40 av dem är män och över 30 har brottsregister.”

Han tillade: ‘De typer av brott som Ali Khans är kända för är mord, utpressning, allvarliga kränkningar av kvinnans integritet, fysiska övergrepp, olagliga hot, narkotikabrott och olagligt innehav av vapen.’

Enligt poliskällor visste Backa Gäng-tjuven inte att han sköt mot en Ali Khan-medlem. I den lika-för-lika-strid som följde sköts en Backa-ligist ner i en drive-by-skjutning.

Beredda för ytterligare eskalering satte Ali Khans upp kontrollpunkterna för att försvara sig och stoppade alla bilar som kom in i deras område för att leta på rivaliserande gangsters.

Ali Khan-nätverket, beskrivet av svenska poliser och media som ett av landets mest fruktade och våldsamma gäng, är typiskt för maffiaringar över hela landet. En del av en större klan som består av sju släktingar har filialer i Danmark, Tyskland och Libanon. Ali Khans ses som klanens verkställare.

Hashem Ali Khan, 63, tros vara familjens överhuvud. Han anlände som flykting till Sverige med en kula i ryggen1984 från Libanons inbördeskrig och bosatte sig i en lugn förorts återvändsgränd i Angered, i nordöstra Göteborg, i vad som skulle bli hjärtat för hans familjs territorium.

I det här medelklass, fristående moderna hemmet, får den bräckliga pensionären med ett stort vitt skägg regelbundna besök från äldre släktingar. Varje fredag går han till den närliggande Al Salam-moskén, som erbjuder kurser i kampsport samt bön och studietider.

Imam Hashem Ali Khan, who came to Sweden in 1984 from Lebanon, is believed to be head of the notorious Ali Khan crime family, although he has no criminal convictionsImam Hashem Ali Khan, som kom till Sverige 1984 från Libanon, tros vara ledare för den ökända Ali Khan-brottsfamiljen, även om han inte har någon brottslig övertygelse

Ali Khan's grandson Osman (above), 20, who has convictions for drugs offences and assault, was involved in a fight that sparked a feud with the rival Backa Gang Khalil Ali Khan (above), 25, another of Ali Khan's 29 grandchildren, was convicted of serious drug offences
Ali Khans barnbarn Osman (till vänster), 20, som har dömts för narkotikabrott och överfall, var inblandad i en kamp som utlöste en strid med rivalen Backa Gänget. En annan av hans 29 barnbarn Khalil Ali Khan (till höger) har en fällande dom för narkotikabrott

Ali Khan's son-in-law Fadi Ali Khan, 44 a son-in-law of Hashem, served one year in prison for obstruction of justiceAli Khans svärson Fadi Ali Khan (ovan), 44, som skilde sig från imamens dotter 2004 efter att ha blivit far till hennes barn, avtjänade ett års fängelse 2017 för hinder mot rättsväsendet

The location of the notorious Ali Khan , roadblocks in Angered, northeastern Gothenburg, which sparked outrage. Police arrested 20 gang members but later released them all as they could not decide if they had committed any crimePlatsen där den ökända Ali Khan, spärrar av i Angered, nordöstra Göteborg, vilket utlöste upprördhet. Polisen arresterade 20 gängmedlemmar men släppte senare alla eftersom de inte kunde avgöra om de hade begått något brott

Hashem Ali Khan's modest, middle-class home in Angered, a northeastern suburb of Gothenburg, where he meets senior members of his familyHashem Ali Khans blygsamma medelklasshem i Angered, en förort i nordöstra till Göteborg, där han träffar äldre medlemmar av sin familj

Även om pensionären greps två gånger under 2019 – en gång i samband med att en kulspruta hittades vid en sökning – har han aldrig dömts för brott. Han undvek vapenåtal ifjol när hans minderåriga tonåriga barnbarn anlände till polisstationen och hävdade att det olagliga vapnet tillhörde honom.

Men fem av hans sju barn och tre av deras makar har dömts för brott, inklusive mord, narkotikabrott, hotande polis, allvarligt övergrepp och hindrande av rättvisa.

Hans mellersta son Ibrahim, 38, greps med att smuggla tårgas och knäskydd till staden ifjol, och hans yngre son Abdelbaset, 33, sköt en 18-årig chilenare till döds i en hämndattack.

Nio av imamens 34 barnbarn har också befunnits skyldiga till brott. Khalil, 28, har till exempel begått överfall, försök till rån, hinder av rättvisa, stöld och narkotikabrott, medan hans bror Hashem, 22, har avtjänat två fängelsestraff för narkotikabrott, allvarligt övergrepp och hindrande av rättvisa.

Ali Khans och vägspärrarna i Göteborg är bara toppen av ett isberg. Förutom de 40 klanerna finns det hundratals mindre gäng, och konflikter mellan rivaler innebär att endast en månad under de senaste tre åren har gått utan en mordrelaterad död i Sverige. Det är nu tio gånger så många mord som i Tyskland.

I somras sköts en 12-årig flicka till döds av en vådaskott nära Stockholm, medan en lärare kidnappades och blev misshandlad i Göteborg efter att han hade rapporterat om två beväpnade män utanför sin skola. En åtta år gammal brittisk pojke dödades i en granatattack i samma stad när han besökte familjen 2016.

I förra månaden bad utländska utbytesstudenter vid Högskolan Dalarna i Borlänge, centrala Sverige, att få flyttas från sina hyresrum i ett invandrartätt grannskap efter en rad skott, rån, knivskärningar, våldtäkter och skolbränder.

De hade varit inrymda i Tjärna Ängar-området, som har höga våldsbrott och är hem för ett stort antal migranter från oroliga länder som Somalia, Afghanistan och Irak.

Migrants were evicted by police in Malmo after a standoff lasting many months that threatened to overwhelm social services
Migranter avvisades av polisen i Malmö efter ett långvarigt avbrott som hotade att överväldiga socialtjänsten

About 200 migrants who had set up a makeshift camp back in 2015 in Malmo, Sweden, were evicted and moved on by police
Cirka 200 migranter som hade inrättat ett provisoriskt läger redan 2015 i Malmö, Sverige, kastades ut och flyttades vidare av polisen

Indian student Mufassireen Ahmed (above) wrote to Dalarna University in Borlänge, central Sweden, telling them that international students are frightened to stay in the countryI ett brev till universitetsledare som skickades på uppdrag av den internationella studentkåren skrev den indiska studenten Mufassireen Ahmed (bilden): ‘Studenterna är störda med tanken att de upplever krigsländernas inblick i deras boende, vilket har lett till en omfattande depression.

Hennes vänner hade rånats upprepade gånger och en hade knivhuggits efter att ha vägrat tillåta okända män tillgång till universitetets egendom, skrev hon.

Flera hade sett knivattacker och hört pistolskott medan de studerade i sina rum, vilket fick vissa att överge sina studier och lämna Sverige.

”Den allmänna uppfattningen hos studenter är att de inte känner att de bor i Sverige, de hör inte språket eller får uppleva kulturen och traditionerna, [och de] känner att de bor i ett segregerat område”, säger hon. skrev.

Det har också förekommit en rad ”förödmjukningsrån” där unga offer rånas, förnedras och våldtas, främst av migrantungdomar.

Traditionella brottsringar som Hell’s Angels, som kontrollerade den organiserade brottsligheten i landet under årtionden, är rädda.

Sverige, har länge setts som det mest öppnalandet i världen, de började öppna sina dörrar för asylsökande på åttiotalet och tog in ett av det högsta antalet i Europa under migrationsflödet 2015.

Ali Khans och andra etablerade klaner anlände till Sverige i den första vågen av massmigration, för 30 år sedan. Familjen har sitt ursprung i Palestina och Mardin, i sydöstra Turkiet, men de spred sig till Libanon under förra seklet och därifrån till norra Europa.

Nyare ankomster anpassar sig till gängkulturen. Syriskfödda Ouday Alwaked gick till exempel med i familjen Ali Khan som fotsoldat. Enligt en poliskälla tjänade han Fadi Ali Khan lojalt tills han skickades i fängelse på två år efter att ha knivskurit en rival i nacken vid en riktad attack.

Polisens underrättelsechefer har berättat för MailOnline om sina bekymmer över att syrier och andra nya migranter börjar bilda sina egna brottsringar som en dag kommer att utmana sådana som Ali Khans.

Enligt herr Nord dras dessa brottsringar till landet genom statliga bidrag. ‘Varför har de bosatt sig i Sverige? Det är uppenbart, sa han.- Vårt generösa välfärdssystem och det förtroendefulla samhället kan utnyttjas av de kriminella nätverken. Hälften av de funktionshindrades förmåner som vi betalar ut tas bedrägligt av gängen. Ibland skiljer de sig så att regeringen ger dem en ny lägenhet, flyttar sedan tillbaka till sina ex-fruar och hyr ut den.

Migrant communities have developed in Sweden's suburbs that have very little contact with mainstream society
Migrantsamhällen har utvecklats i Sveriges förorter som har mycket liten kontakt med det vanliga samhället

For decades, Swedish politicians refused to link rising crime rates to immigration but now police officers are speaking out
Under årtionden vägrade svenska politiker att koppla den stigande brottsligheten till invandringen, men nu talar poliser

The migrant surge five years ago allowed criminal elements to enter the country alongside legitimate refugees
Migrantflödet för fem år sedan tillät kriminella element att komma in i landet tillsammans med legitima flyktingar

När klansystemet i Mellanöstern, Nordafrika och Balkan överfördes till Sverige, med vårt höga sociala förtroende, muterades det till organiserad brottslighet.

”Vi ser migranterna lämna landet i några månader och sedan komma tillbaka i rullstol för att göra anspråk på funktionshinder. Detta är början på exploateringen.

Syrian-born Ouday Alwaked, 25, served Fadi Ali Khan as a foot-soldier and served two years in prison for attempted murder after stabbing a rival in the neck in a targeted attack
Syrien-födda Ouday Alwaked, 25, tjänade Fadi Ali Khan som en fotsoldat och tjänade två år i fängelse för mordförsök efter att ha knivhuggit en rival i nacken i en riktad attack

Det är hemskt eftersom polisresurser används för att ta itu med problemet som vi själva har skapat.

‘Inspektör Ulf Böstrom, chef för Göteborgs integrationsenhet, som har varit polis i 42 år, berättade för MailOnline att tillbakadragandet av kommunpolispatruller på åttiotalet skapade ett vakuum som har fyllts med invandrargäng.

När katten är borta dansar råttorna på bordet, sa han. ”I Sverige har katten varit borta i 30 år. Med ingen handlingskraftig polis fanns, det fanns inget sätt att visa våra lagliga gränser för de nyanlända.

‘Klanerna har en tystnadskod. De litar inte på Sveriges myndigheter och de talar inte med oss. Vi har 184 nationaliteter bara i Göteborg. Klanerna ser vita svenskar som bara en klan som råkar ha kontrollen över landets institutioner.

”Vi hade en plan för integration som uppenbarligen misslyckades. Att fixa det blir väldigt svårt. En generation unga män har fötts i dessa brottsfamiljer på svensk mark, och de ser sig själva som oåtkomliga.

‘Veteran inom polisen tillade: ”Det är vårt eget fel, men politikerna kommer aldrig att erkänna det. Vi kan inte lösa det med övervakning eller militärpolis. Om polisen inte patrullerar på gatorna, hur ska vi då kunna integrera dessa parallellsamhällen? ‘

FamiljenJohanna Bäckström Lerneby, författare till Familjen, en bok om Ali Khans, sa: ‘Normala svenskar litar på staten och att den tar hand om dem och håller dem säkra. Men klanerna litar bara på sina familjer.

”För dem är familjen viktigare än liv och död. Staten är inte viktig. De pratar inte med polisen. De lever i en annan värld. ‘

Så mäktiga har brottringarna blivit, tillade hon, att de till och med har advokater i sina fickor.

JK: Edip Samuelsson bör uteslutas ur Advokatsamfundet

Tidigare i år straffades advokat Edip Samuelsson (till höger i bild) efter att han visade sig hjälpa två gängmedlemmar med att samordna sina berättelser medan de befanns sig i häktet åtalade för droginnehav.

Till skillnad från andra gäng är klanerna bundna av blod och drivs av en strikt familjehierarki. Kriget med Backa Gänget slutade när äldre medlemmar i Ali Khan-gruppen inrättade ett fredsstoppmöte på det femstjärniga Clarion Post-hotellet i centrala Göteborg, mindre än 500 meter från stadens huvudpolisstation.

Police chiefs have admitted that they are at a loss as to how to deal with the problem of rising crime among migrants. None of the civilians pictured about are involved in gang crime
Polischefer har medgett att de har förlorat hur de ska hantera problemet med ökande brottslighet bland migranter. Ingen av de civila som visas på bilden är inblandad i gängbrott

Backa Gänget gick med på att betala betydande ersättningar för att undvika ytterligare våld, har poliskällor hävdat.

Den enda viktiga åtgärden som de svenska myndigheterna vidtagit var att ta en av Khans tonåriga barnbarn, som var närvarande vid det fräcka toppmötet, i vård.

”Du kanske tror att det var bra för de båda sidorna att sluta fred, men det gjorde bara polisen mer orolig,” sa inspektör Böström. ‘Det betyder att de nu arbetar tillsammans under radarn och det är omöjligt att veta vad de gör.’

 

 Kategorier:Svensk politik

Etiketter:, , , , ,

2 svar

  1. Jag har skrivit en artikel om boken ”Familjen” som är en suveränt välskriven berättelse om klanen Ali Kahn och deras liv och vardag. Den publicerades i tidskriften Contra nr 4/2020, men finns också på min Boksida –

    Klicka för att komma åt Familjen.pdf

    Gilla

  2. Info från Helvete: Info: under Denver Aeroport i USA finns underetage -ditt köres stora bilar från speciella tunnlar med ingångar från många mil från Denver – dit kördes människor-barn för ockulta slakten -där står hemsk skrik av människor och barn som torteras för att infria GAVVAH för satanister av DEMOKRATEISKA partiet i USA för att aktivera ockulta krafter för hjälp -då deras insekt moder är redan död och försvunnen finns bara rester av de sataniska krafter som upprätthålls av satanister. Det finns liknande tunnlar under ARLANDA – ditt kan hissas ner de som har tillgång och kännedom samt bilar fraktas från Sigtuna områden
    – ingen Qanon hjälper de som torteras just nu under DENVER Aeroport – Q är kapad av satanister för att vilseleda – inga barn de befriade -de känner många vad som pågår under DENVER men de är tysta om detta

    Gilla

%d bloggare gillar detta: