Polisen misstänker: Toppjuristen planerade nytt attentat mot Henrik Olsson Lilja

Varför skyddar svenska medier vem denna ”toppjurist” är? För att hon är svensk?
Alla uppgifter om henne ligger ju ute på nätet, det är bara att söka.WILLIAM ERIKSSONPublicerad: 2020-10-08
https://www.dagensjuridik.se/nyheter/tidigare-toppjuristen-atalas-for-anstiftan-till-mordforsok-pa-henrik-olsson-lilja/?utm_source=apsis&utm_medium=email&utm_campaign=201008

Den kvinnliga toppjuristen kartlade Henrik Olsson Liljas liv, anlitade torpeder för skuldindrivning och förmådde en man att utföra ett mordförsök.
Nu åtalas hon för anstiftan till mordförsök den 6 september förra året och förberedelse samt stämpling till mord ett år tidigare. Samtidigt framkommer uppgifter om att hon stått i stånd att planera ytterligare ett angrepp på Henrik Olsson Lilja under våren – innan hon till slut häktades. Det var den 6 september förra året som Henrik Olsson Lilja attackerades och sköts i sitt trapphus i centrala Stockholm.

Snabbt väcktes misstankar mot en till honom närstående person, i media kallad ”toppjuristen”. Hon greps misstänkt för anstiftan till mordförsök, men släpptes vid häktningsförhandlingen och åtalades inte. Dömdes för mordförsök En 54-årig man dömdes i våras till 14 års fängelse i hovrätten för mordförsöket på Henrik Olsson Lilja. Enligt hovrätten var det fråga om en ”planerad oprovocerad och mycket hänsynslös gärning som lett till livshotande skador samt vissa kvarstående fysiska och psykiska men”.

En tid efter att hovrättens dom greps och häktades ”toppjuristen”, tillsammans med ytterligare en man i 50-års åldern. De båda åtalades alltså idag. Efter en omfattande utredning har jag i dag väckt åtal mot en kvinna i 50-årsåldern för anstiftan av försök till mord på en man den 6 september 2019 på Kungsholmen. Jag åtalar också en man i 50-årsåldern såsom medgärningsman till mordförsöket. Mannen som åtalas misstänks för att på anstiftarens uppdrag ha begått gärningen gemensamt och i samförstånd med den person som tidigare dömts för mordförsöket, säger kammaråklagare Lucas Eriksson.

Den kvinnliga toppjuristen åtalas även för förberedelse till mord och stämpling till mord begånget i augusti – september 2018. – I samma mål har den kvinna, som åtalats för anstiftan av försök till mord, även åtalats för förberedelse till mord och stämpling till mord begånget i augusti – september 2018. Den misstänkta brottsligheten var riktad mot samma målsägare som ovannämnda mordförsök och i den delen har även en kvinna i 30-årsåldern och två unga män födda 2001 åtalats för delaktighet, avslutar Lucas Eriksson.

Använt den medåtalade som torped och indrivare

Enligt åtalet ska den kvinnliga toppjuristen ha tagit kontakt med domstolar och efterfrågat vilka förhandlingar Henrik Olsson Lilja skulle närvara vid under våren och sommaren 2019. Hon ska även ha försökt boka möten med honom under falskt namn vid minst två tillfällen.

Den person som, tillsammans med henne, åtalas för delaktighet i mordförsöket förra året har tidigare suttit på anstalt samtidigt som den man som dömdes för att ha avlossat skottet mot Henrik Olsson Lilja den 6 september förra året. De två ska under ett antal dagar före mordförsöket ha setts och gemensamt rekognoserat och planerat gärningen, vilket styrks av övervakningsbilder. Männen har sedan träffats vid flera tillfällen efter att mordförsöket ägde rum, vilket polisens spanare berättat om i förundersökningen. Mannen, som nu åtalas, ska även ha anlitats av toppjuristen i syfte att driva in en skuld åt henne. Som betalning för detta ska hon ha gett honom guld.

Verkade vilja planera nytt angrepp

I våras ska den kvinnliga toppjuristen återigen ha börjat intressera sig för vilka förhandlingar Henrik Olsson Lilja ska närvara vid i domstolarna. Efter att Polisen lyckats knäcka krypterade chattar mellan henne och den medåtalade mannen fattade Polisen misstanke om att hon ”åter synes vilja planera angrepp på Henrik Olsson Lilja”.

Såväl den kvinnliga toppjuristen som den medåtalade mannen nekar till samtliga anklagelser som riktas mot dem.


Tidigare publicerat i ämnet:

https://bakomkulisserna.biz/?s=Henrik+Olsson+Lilja+&x=14&y=14

Varför berättar inte medierna sanningen om ”advokaten” och ”toppjuristen”?

https://www.expressen.se/nyheter/krim/sa-foll-livet-samman-for-misstankta-domaren/Kategorier:Svensk politik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: