Yoshihide Suga blir premiärminister i Japan efter att Shinzo Abes kabinett avgår formellt

ÄNTLIGEN HAR KABBALEN FALLIT I JAPAN!

Japans chefskabinettsekreterare Yoshihide Suga överlämnar blommor till premiärminister Shinzo Abe efter att Suga valdes till ledningen av det regerande liberaldemokratiska partiet i Tokyo, Japan 14 september 2020

Shinzo Abes långvariga allierade Yoshihide Suga röstades in av parlamentet för att efterträda honom som Japans premiärminister. Efter att ha lett landet sedan 2012 avgick Abe på grund av hälsoproblem.
Sugas kandidatur godkändes av båda parlamenten i National Diet, Japans parlament. Den 71-årige politiker, som av de lokala medierna beskrevs som Abes nära förtroende och ”högra hand”, hade tidigare lovat att fortsätta sin föregångares viktigaste politik.

Suga hade haft den viktiga positionen som chefskabinettsekreterare sedan 2012 och fungerat som regeringens främsta talesman, bland andra roller. På måndag valdes han att ersätta Abe som ledare för det regerande liberala demokratiska partiet.

https://www.rt.com/news/500623-japan-suga-chosen-pm/

Abe deltog i sitt sista regeringsmöte strax före omröstningen för att bekräfta sin efterträdare. ”Jag ägnade min kropp och själ åt ekonomisk återhämtning och diplomati för att skydda Japans nationella intresse varje dag sedan vi återvände till makten”, berättade han för journalister i sitt avskedstal.

En självutnämnd reformator, Suga sa att hans högsta prioritet i ämbetet kommer att vara att bekämpa coronaviruspandemin och stödja en ekonomi som kämpar mitt i hälsokrisen, men han har också lovat att driva några av Abes prioriteringar, inklusive ‘Abenomics’, som kombinerar lätt penningpolitik med finanspolitisk stimulans.

Abe, Japans längst fungerande premiärminister, meddelade sin avgång förra månaden och pekade på en allvarlig hälsofråga som inte tillät honom att fortsätta, och som till och med resulterade i ett antal sjukhusbesök i augusti. Abe ledde kort Japan 2006-2007 och valdes igen för att fungera som premiärminister 2012.Kategorier:Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: