Sveriges mäktigaste familj stöder nästa globala kris

Sanningen får man ju läsa i utländska medier gällande Sverige. Denna gång på Zerohedge. Märk väl att denna artikel skrevs redan 2018.


Investor, Arsenalsgatan 8 i Stockholm

by Tyler Durden
Sat, 10/20/2018

https://www.zerohedge.com/news/2018-10-18/swedens-most-powerful-family-braces-next-global-crisis?fbclid=IwAR33yUSiXofKf-NmVh2nVsNTV5n1SOaSFMku7Nl-mzdw3bkBqlTrQd7lG1M

När det gäller familjer som utövar onödigt inflytande över sitt land, bleknar Kochs, Morgans, DuPonts, till och med Rothshilds och Bushes jämfört med den svenska Wallenberg-familjen.

Här är varför: Wallenbergs är kända som bankirer, industriidkare, politiker, byråkrater, diplomater; de finns i de flesta stora svenska industrikoncerner, som Ericsson, Electrolux, ABB, SAS Group, SKF, AIK, Atlas Copco och mer.

Under 1970-talet anställde familjen Wallenberg 40 % av Sveriges industriella arbetskraft och representerade 40 % av Stockholms aktiemarknad.

Och nu förbereder de sig för nästa globala kris.

Enligt Bloomberg förbereder sig Wallenbergfamiljens holdingbolag Investor AB – som idag äger andelar i en femtedel av de företag som är noterade på landets stora kapitalindex – för den oundvikliga nedgången i den globala ekonomin, och för att göra det ser den till att innehaven i sin portfölj med 372 miljarder kronor (42 miljarder dollar) är tillräckligt smidiga och flexibla för att hantera en ”förändrad syn” efter att ledande indikatorer började peka på en mjukare efterfrågan. För att öka likviditeten medan de kan, inte när de måste, sålde företaget nyligen också en obligation med ett värde på 500 miljoner euro.

”Det finns ett antal saker som vi behöver titta på,” sa Investors VD Johan Forssell till Bloomberg i en intervju efter att ha rapporterat resultatet för tredje kvartalet på onsdagen.”Men jag har ingen kristallkula.

För oss är det viktigaste att vi är beredda, och det är därför utfärdade vi en stor obligation och det är därför vi arbetar nära våra företag för att se till att vi är flexibla och kan anpassa oss till olika miljöer så bra som vi kan. ”

Johan Forssell (M) - RiksdagenForssell kanske inte har en kristallkula, men tecknen är tydliga: VD:n har utvärderat de ledande ekonomiska indikatorerna i Kina, Europa och globalt och observerat den har nyligen försvagats. Han är också orolig över den mjukare efterfrågan på fordonssidan, liksom risker som härrör sig till Brexit, Italien och valutadevalveringar i Argentina och Turkiet.
Slutligen finns det hotande hotet om ett fullständigt globalt handelskrig.

Men till skillnad från de flesta investerare som fortsätter att ”köpa nedgången”, förbereder sig övervakaren för Sveriges största familjeförmögenhet på det värsta.

”Med en kombinationen av dessa risker är det naturligtvis nödvändigt att vara förberedd,” sade Forssell och tillade att risken för ett handelskrig utgör en av de största farhågorna. Det beror på att ”har man en öppen marknad med frihandel skapar den effektivitet och är bättre för den globala ekonomin”, sade VD:n.

Ett globalt handelskrig skulle drabba Sverige särskilt svårt: för Sveriges lilla och öppna ekonomi, där hälften av den ekonomiska produktionen består av export, är insatserna höga.

Sverige är hem för globala företag som fordonstillverkaren Volvo AB och Volvo Cars, möbeljätten Ikea och klädhandlaren Hennes & Mauritz AB och är en stor exportör av bilar och lastbilar, maskiner, pappers- och massaprodukter, järn och stål, teknisk utrustning och medicinska och farmaceutiska produkter.

Och Investor AB äger andelar i många av dessa börsnoterade företag, som förutom Ericsson och Electrolux inkluderar Atlas Copco AB, Husqvarna AB, den schweizisk-svenska ingenjörsgiganten ABB Ltd. och den brittiska läkemedelsproducenten AstraZeneca Plc. Det har också en rad onoterade innehav och privata rättvise-investeringar genom EQT.

Riskerna är inte bara externa, men hotet mot familjens förmögenhet härrör sig på hemmaplan. Efter Sveriges val i september gavs ett avgörande resultat, eftersom ingen av de traditionella blocken säkerställde majoriteten på grund av en kraftig ökning av stödet till de nationalistiska Sverigedemokraterna, har det befunnit sig i ett politiskt nät.

För Forssell – en globalist som vill se en stark regering som kan ta strukturella initiativ och skapa en gynnsam affärsmiljö – innebär denna utveckling en risk.

Jag tror att ju mer det släpar fram, desto mer osäkerhet skapar det, säger Forssell.

”Och det skapar också en situation där viktiga beslut som kan behöva fattas skjuts upp, och det är naturligtvis inte bra.”

Kanske är det inte bra för Wallenbergs, utan för den populistiska vågen som sveper in över Europa, som förutom flyktingar och invandrare har riktat sig mot dem som har gynnats på medelklassens bekostnad, det är bara resultatet som gäckade mycket för Europa för årtionden framåt. Och nu vänder tabellerna.

Vilket innebär att för Wallenbergs blir risken blir dubbelt så stor: om den kommande globala kraschen inte försämrar den ackumulerade förmögenheten genom generationer, kan det vara den inhemska baktändningen som gör det.


Ni som följer Carl Norberg på facebook med videosändningar onsdag, fredag, eller på carlnorberg.se har nog fått veta att Wallenbergs befinner sig i en stor knipa. Deep states kärna befinner sig i Sverige med hela telecominfrastrukturen genom Ericsson i nästan alla världens länder. Därmed har de suttit på avslyssningssystemen, strömförsörjningen och penningdatasystemet i dessa länder.

Det ”hotande handelskriget” får nog Johan Forsell omvärdera, eftersom USA försett dem med böter och utredningar bådar ju inte gott för framtiden för Investor och Wallenberg. Tänk sedan att de även sitter i styrelser inom kinesiska staten, Ukraina… det låter onekligen som korruption. Mer böter inväntas genom penningtvätt genom SEB och Swedbank…

Samtidigt som guldmyntfoten inrättas genom Federal Reserve kommer även Treasure att tillfalla staten/folket och alla Riksbanker, Centralbanker ändrar karaktär och bli statliga eller avskaffas. Tillskansade förmögenheter på allmänhetens bekostnad kommer genom USA:s fördrag att konfiskeras och tilldelas folket. Idag lever vi i ett falskt skuldmättat globalt penningsystem som håller på att bytas ut till Nesara/Gesara.

Ja, det ser sannerligen inte ljust ut för Wallenbergs just nu.


https://bakomkulisserna.biz/2020/06/11/charles-ward-diskuterar-positiva-framtidsutsikter-med-jack-kidd-angaende-nesara-gesara/

https://bakomkulisserna.biz/2020/04/25/nesara-gesara-det-nya-finanssystemet/Kategorier:Svensk politik, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: