Fd. polis Peter Springare – Vad är det som händer inom polisen? ~ Polischef Thornberg måste avgå!

I detta program förklarar Peter Springare varför polisen inte fungerar som den ska. Han pekar ut den centraliserade organisationen och att politikerna är otydliga med uppdraget eller till och med motarbetar kärnverksamheten genom målsättningar och rapportering som stjäl tid och resurser.

Den ökande och allt grövre brottsligheten har koppling till invandring och etablering av klaner och utanförskapsområden. Detta är problem som man inte tar i p.g.a. politisk korrekthet. Istället har cheferna uppdrag kring jämställdhet, mångfald, HBTQ etc. Han menar också att det är fel att tala om kriminella gäng eftersom ungdomarna är en del av sin klan som kan fungera mer som traditionell maffia. På vissa platser är det dessa grupperingar som har våldsmonopol.

När f.d. Polischef Peter Springare förra gången gästade Swebbtv hyste han förhoppningen att den då nytillträdde rikspolischefen Anders Thornberg skulle vara ett bra val. Nu anser Springare att Thornberg trots goda förutsättningar inte håller måttet och bör avgå. En förutsättning för att polismyndigheten ska börja fungera igen är att ett tjugofemtal höga polischefer byts ut och det har inte rikspolischef Thornberg klarat av. Enligt Brottsförebyggande Rådets statistik har polisens uppklaringskvot för grova brott närmast halverats på tio år.

De polischefer som låtit denna försämring av polisens effektivitet fortgå har ju bevisat sig inkompetenta för sina tjänster, anser Peter Springare. Men nu, precis som med förre rikspolischef Dan Eliasson, så får sällan polischefer sparken vid dålig prestation. I stället flyttas de vanligen från ett område till ett annat. Ofta i form av en rockad där flera polischefer i princip får byta plats med varandra. Tyvärr ser inte framtiden speciellt ljus ut, säger Springare.

Om inte polisen förbättras kommer den redan nu hänsynslösa brottsligheten att förvärras. När Thunberg uttalat sig undviker han noggrant att tala om den nuvarande situationen och vad som bör göras nu. Istället talar han om förändringar och strategier för polismyndigheten som ligger flera år eller till och med decennier bort i tiden. På så sätt behöver inget drastiskt åtgärdas nu, menar Peter Springare.Kategorier:Svensk politik, Video

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: