Erik Reinfeldt höll sig undan polisen efter knarkrazzian – i åtta månader

Publicerad 9 september 2020

https://www.friatider.se/nya-uppgifter-reinfeldt-holl-sig-undan-polisen-efter-knarkrazzian

Efter polisens knarkrazzia mot förre statsministern Fredrik Reinfeldts (M) bostad, då 25-årige sonen Erik greps, vägrade Erik Reinfeldt infinna sig på polisförhör. Det framgår av nya tidigare okända uppgifter från polisen som Fria Tider tagit del av.

Efter att Erik Reinfeldt gripits i knarkrazzian mot hans pappas lägenhet natten till 7 november förra året höll polisen ett kort förhör med honom. Under förhöret förklarade Erik bland annat att han ville prata med en advokat innan han kunde svara på om han godkände ett strafföreläggande eller inte. Därefter släpptes han på fri fot igen.

Men när polisen försökte kalla Erik Reinfeldt till nytt förhör dök han aldrig upp. I en promemoria upprättad av polisens förhörsledare Alexander Wessman den 28 april i år konstateras att ”den misstänkte hörde inte av sig på det utsatta datum som stod angivet på kallelsen”.

I ytterligare en promemoria upprättad den 1 juli i år skriver Wessman att: ”Jag har sökt misstänkt en längre tid utan resultat.” Därefter lyckas polisen få tag på Erik Reinfeldt och tar in honom för ett förhör som slutligen kan hållas den 7 juli i år.

Att Erik Reinfeldt höll sig undan polisen och inte dök upp på de förhör han kallades till framgår av handlingar från polisen som Fria Tider tagit del av, och som Stockholmspolisen valt att utelämna ur det tidigare offentliggjorda förundersökningsprotokollet.

I de nya handlingarna finns även bland annat bilder på de pengar och det kokainbeslag polisen gjorde i samband med husrannsakan mot den förre statsministerns bostad.

Se alla nya bilder från polisens razzia hos Reinfeldt

I materialet finns promemorior, bilder och andra dokument som polisen plockade bort från förundersökningsprotokollet innan det offentliggjordes.

Läs också

Fredrik Reinfeldts son fast i knarkrazzia Kategorier:Svensk politik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: