Fredrik Reinfeldts son fast i knarkrazzia

2020-09-07
Källor: Fria Tider och Stoppa pressarna

Eftersom de vanliga medierna inte skriver om detta, är det på sin plats att informera svenska folket om vad som pågår bland fd politikerkretsar särskilt som Fredrik Reinfeldt fortfarande har ett finger med i spelet om Moderaterna och Ulf Kristersson. 
Dessa uppgifter står att läsa bakom betalvägg så de är inte tillgängliga för envar.


Politikersonen greps natten till den 7 november förra året. Polisen hittade honom påtänd och naken, endast iförd ett par kalsonger, i hissen i anslutning till tidigare statsministern Fredrik Reinfeldts, 55, bostad i centrala Stockholm.

Erik Reinfeldt berättar hur han tog ut 12 000 kronor två dagar innan han greps – han lånade sin mammas kontokort och fick ut pengarna vid en bankomat vid S:t Eriksplan i Stockholm.

Förhörsledaren frågar Erik Reinfeldt om mamma Filippa Reinfeldt, 53, visste vad pengarna skulle användas till.
– Nej, men hon hade nog en aning. Men jag antar att hon ville hjälpa mig, säger sonen i polisförhöret.

Filippa Reinfeldt var tidigare landstingsråd i Stockholms läns landsting (numera Region Stockholm) och har sedan gjort politisk comeback som HBTQ-politisk talesperson för Moderaterna.

Erik Reinfeldt planerade att köpa kokain för hela summan, trots det hittade polisen 10 000 kronor i kontanter i samband med husrannsakan i forne statsministern Fredrik Reinfeldts bostad. Erik Reinfeldt förklarar det hela med att han köpte knarket på kredit av langare.
– Jag hade inte pengar på mig då, säger politikersonen.

Till en början misstänkte polisen att Erik Reinfeldt själv langade knark. Han hade flera portionsförpackade doser med narkotika på sig, dessutom hittade polisen flera så kallade ”red line”-påsar både på Reinfeldt och vid husrannsakan.

LÄS MER: Anna Books dotter Felicia Book dömd för grov stöld av åldring

Det gick dock aldrig att bevisa att langat narkotika, Erik Reinfeldt fälldes för innehav av 2,94 gram kokain och dömdes till 120 dagsböter à 150 kronor.

REINFELDT FESTADE LOSS MED PERSBRANDT OCH SONEN

Fredrik Reinfeldt och Erik Reinfeldt roade sig kungligt efter kokainrazzian.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att far och son festade loss på stan – kort efter det dramatiska polisingripandet.
Partykvällen där även Mikael Persbrandt deltog väcker frågor om den förre statsministerns omdöme.

Politikersonen Erik Reinfeldt, 25, greps av polis natten till torsdagen den 7 november ifjol.

En polispatrull ryckte ut till fastigheten i centrala Stockholm eftersom grannarna reagerat på en man i entrén till huset. När polisen anländer ser de kläder och skor i trapphuset, man hör mystiska ljud från hissen och när hissen öppnas finner de Erik Reinfeldt iförd endast ett par kalsonger.

LÄS MER: Chocken: Reinfeldt betalade sonens kokain

Politikersonen är vid tiden förvirrad och märkbart narkotikapåverkad. Efter ett visst tumult finner man 2,94 gram kokain och 10 000 kronor i kontanter. 

En husrannsakan genomförs i Fredrik Reinfeldts, 55, bostad och Erik Reinfeldt erkänner sedermera kokaininnehav och döms till 120 dagsböter à 150 kronor.

Polisen misstänkte initialt att Erik Reinfeldt langade narkotika men lyckades aldrig leda det i bevis. Detta då man bland annat inte fann några aktiviteter om försäljning i hans mobiltelefon som polisen sökte igenom. 

LÄS MER: Polisen berättar om kokain-tillslaget hos Fredrik Reinfeldt

För Fredrik Reinfeldt är det självfallet en personlig tragedi med sonens allvarliga drogproblem.

Den förre partiledaren och statsminstern fick själv beskedet rakt i ansiktet samma natt gripandet ägde rum då polisen ringde till honom och han fick tala med sin sluddrande son. Där blev den nuvarande konsulten också varse om att sonen misstänktes för narkotikabrott och att en husrannsakan skulle göras i hans och sambon Roberta Alenius, 42, hem där Erik Reinfeldt bor.

Men knarkrazzian hindrade inte den förre statsministern från att agera högst mäkligt kort därefter. 

Stoppa Pressarna kan nu avslöja att pappa Reinfeldt helt ogenerat bjöd med sin narkotikamisstänkte son på en riktig partykväll kort efter polisrazzian. Och detta bara en dryg månad efter kokaintillslaget då de båda gick på en kändispremiär för filmen ”Star Wars: The Rise of Skywalker”.

LÄS MER: Exklusivt: Reinfeldts grannar om de vilda festerna i huset

I samband med galavisningen serveras rikligt med alkohol – en stor buffé med gratis champagne stod uppdukad i lobbyn till den anrika premiärbiografen Rigoletto på Kungsgatan i Stockholms city.

Stoppa Pressarna har dock inte kunnat utröna huruvida Fredrik och Erik Reinfeldt svepte några glas under festkvällen.

Att Fredrik Reinfeldt väljer att festa så snart efter kokaintillslaget, och att han dessutom tar med Erik Reinfeldt, väcker självfallet frågor kring den förre statsministerns agerade. 
– Det här visar på ett synnerligen dåligt omdöme av en far. Om ens barn har problem med narkotika ska man absolut inte ta med dem till miljöer där risken är stor att det finns både alkohol och andra preparat som kan missbrukas. Det är ju ingen hemlighet att det i kändisvärlden, och absolut i Stockholms innerstad, flödar av kokain, säger en av de övriga gästerna som såg familjen Reinfeldt på premiären. 

HELA utredningen från knarkrazzian hos Fredrik Reinfeldt

Här kan ni läsa domstolsprotokollen från rättegångarna
https://www.friatider.se/sites/default/files/reinfeldt-fup-watermark-min.pdf

Klicka för att komma åt reinfeldt-fup-watermark-min_0.pdf

Del 3 av protokollen https://www.friatider.se/sites/default/files/reinfeldt-fup-watermark-min_1.pdf

Reinfeldts son när poliserna hittade honom NAKEN och PÅTÄND i hissen: ”Ring pappa!”

När en polispatrull natten till 7 november anländer till Eastmansvägen 8 A i Stockholm efter att grannar slagit larm är det första som möter dem skor, strumpor och kläder som ligger i trapphuset. De hör en röst inifrån hissen, och när de trycker på hissknappen öppnas dörrarna och där står Erik Reinfeldt, förre statsministern Fredrik Reinfeldts 25-årige son, klädd i bara kalsongerna och ”fipplar med sin klocka”.

– Erik har stirriga ögon och jag frågar vad han gör varpå Erik uppger att han är på väg hem till sin lägenhet på våning 6, berättar polisen Thomas Nordström i sin rapport.

– Han rörde sig med okontrollerade kroppsrörelser och verkade ha svårt att fokusera. Han sluddrar och verkar inte veta vad som hänt under kvällen eller varför vi är där. Han säger direkt att han tagit sömnmedicin och ångestdämpande. Han har väldigt stirrig blick, påpekar kollegan Johannes Rasjö.

Poliserna säger åt Erik att ta på sig kläderna igen, vilket han gör. Därefter följer de med honom upp till hans lägenhet på sjätte våningen där flickvännen Chloé väntar med öppen dörr och undrar vad det är som har hänt.

25-åringen berättar att han inte mår så bra och ber poliserna att ringa till pappa Fredrik. Poliserna ringer upp den förre statsministern, och lämnar sedan över telefonen till Erik.

Medan Erik pratar med sin pappa börjar de båda poliserna fråga sig om Erik verkligen bara tagit lagliga mediciner. De beslutar om att kroppsvisitera honom och påträffar fem redline-påsar med misstänkt kokain i. Erik försöker stoppa poliserna från att fortsätta kroppsvisitationen, och poliserna lägger ned honom på golvet.

Poliserna avbryter telefonsamtalet med Fredrik Reinfeldt och meddelar att hans son misstänks för narkotikabrott. De fortsätter kroppsvisitationen och hittar mer misstänkt narkotika. De hittar även 5.000 kronor i kontanter och efter kontakt med yttre befäl fattas beslut om husrannsakan mot Fredrik Reinfeldts bostad.

Vid husrannsakan påträffas ytterligare 5.000 kronor i kontanter, sammanlagt alltså 10.000 kronor. Poliserna hittar även fler redline-påsar samt en tallrik med misstänkta kokainrester på.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: