Bill Gates dikterar också i hemlighet i global matpolitik

August 21, 2020
Dr. MercolaGuest
Waking Times


https://www.wakingtimes.com/2020/08/21/bill-gates-secretly-dictates-global-food-policy-too/?utm_source=Waking+Times+Newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=7d5e568e80-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_term=0_25f1e048c1-7d5e568e80-54809270

Bill Gates har byggt ett globalt imperium kring sina teknologier och ”filantropiska” ansträngningar, vars omfattning nu blir allt tydligare. Hans lodräta rikedom har tillåtit honom att bli en veritabel supermakt i sin egen rättighet. Han har inte bara stigit upp för att bli världens största finansiär av Världshälsoorganisationen (WHO) och den icke-valda globala COVID-19 hälso-tsaren, men han är också en hemlig kraftmäklare för det globala livsmedelssystemet.

Som avslöjats i AGRA Watch-rapporten, ”Mannen bak gardinen: Gates-stiftelsens inflytande på FN:s livsmedelssystemtoppmöte”, publicerad i augusti 2020, utövar Gates ett starkt inflytande över den globala livsmedels- och jordbrukspolitiken genom sin finansiering av ett stort antal organisationer som är involverade i jordbruksutveckling och beslutsfattande.

Gates-finansierade organisationer försvarar Gates-finansierade FN-sändebud

Medan Gates bara är en man, utnyttjas och förstärks hans ansträngning väsentligt av det faktum att han finansierar ett så stort antal företag och organisationer som sedan kan göra sin budgivning på detta sluga sätt.

När du ser långa listor med grupper tror du automatiskt att det finns många spelare med i spelet, men i själva verket är Gates den singulära tråden som går igenom de flesta eller alla av dem. AGRA Watch-rapporten är ett perfekt fall med historien om Agnes Kalibata.

Kalibata är presidenten för Alliance for a Green Revolution in Africa (AGRA), en organisation som finansieras av Bill & Melinda Gates Foundation. I december 2019 utnämndes Kalibata till särskild sändebud för FN:s toppmötet för livsmedelssystem 2021 av FN:s generalsekreterare, Antonio Guterres.

Som ett svar uppmanade 176 civilsamhällsorganisationer och bondegrupper från 83 länder Guterres att dra tillbaka utnämningen av Kalibata på grund av hennes tydliga intressekonflikter med företagsaktörer. Ett andra uttalande, undertecknat av mer än 500 akademiker och organisationer, motsatte de sig också utnämningen av Kalibata och hennes organisation av toppmötet.

Gates Foundation försöker utöva inflytande inte bara genom sin finansiering av projekt och utformning av expertis, utan också för att finansiera de styrplattformar som avgör livsmedels- och jordbrukspolitiken. ~ AGRA Watch

Det är en väsentlig ”pushback” som illustrerar att det finns en stor oro över Kalibatas utnämning. I sitt försvar framförde ett dussin personer som representerade utvecklingsbanker, akademiska institutioner och den privata sektorn.

De uppmanade Guterres att behålla Kalabata, bland annat med hänvisning till hennes ledaregenskaper och arbetsetik. Men av de 12 försvararna, ”hade 11 stycken, tidigare eller nuvarande förbindelser, till Gates Foundation”, säger AGRA Watch och tillägger:

”I vissa fall finansierades organisationerna direkt av Gates Foundation, och i andra finansierade Gates Foundation specifika program där undertecknarna hade spelat roller. En organisation finansierades av AGRA, som finansieras av Gates Foundation. ”

Gates otillbörliga inflytande över FN:s toppmöte om livsmedelssystem

Med andra ord, även om det kan se ut som att Kalabata hade stöd från ett dussin separata och oberoende individer eller grupper, är det i i själva verket bara två röster som talar till hennes försvar. Det betyder att Gates röst är förstorad 11 gånger. Dessutom nämns hans namn faktiskt aldrig, så för de oinitierade verkar det som om han inte har något alls att göra med detta.

Dessa fynd illustrerar påverkan från Bill och Melinda Gates Foundation (BMGF) på den globala livsmedels- och jordbrukspolitiken. AGRA Watch har kontinuerligt dokumenterat BMGF:s roll för att påverka jordbruksutvecklingen, som har vuxit enormt under de senaste åren, ”skriver AGRA Watch.

”Gates Foundation strävar efter att utöva inflytande inte bara genom sin finansiering av projekt och utformning av expertis, utan också för att finansiera de förvaltningsplattformar som avgör livsmedels- och jordbrukspolitik. BMGF:s roll när det gäller att driva politiska beslut baserat på dess egenutvecklade och tekniska modell för jordbruksutveckling förbises ofta.

I denna rapport har vi visat bara några av förbindelserna mellan Gates Foundation och de som har stött Kalibatas utnämning till chef för FN:s livsmedelssystemmöte.

Medan hundratals organisationer i det civila samhället krävde hennes avsättning var det bara tolv undertecknare som var villiga att stödja hennes utnämning, varav nästan alla var direktmottagare av Gates Foundation. Detta ställer kritiska frågor om Bill Gates roll när det gäller att utforma dagordningen för FN:s toppmöte om livsmedelssystem och dess resultat.”

Följande grafik, som ingår i AGRA Watch-rapporten, illustrerar de direkta och indirekta finansieringsbanden mellan Gates Foundation och FN:s Food Systems Summit:s särskilda sändebud, Kalibata.

Gates Foundation:s roterande dörr till Monsanto

AGRA Watch har väckt oro över Gates Foundations inflytande på jordbruksföretag under många år.

Till exempel, bland dess många forskningsrapporter, är 2010 års rapport ”The Revolving Door: Monsanto-Gates Links”, som beskriver de direkta förbindelserna mellan Gates Foundation och Monsanto-representanterna Rob Horsch, Florence Wambugu, Don Doering, avlidna Sam Dryden och Lawrence Kent. En annan rapport från 2010, ”Gates Foundation Links to Monsanto and GE Crops Development in Kenya,” påpekar:

”AGRA Watch bildades 2008 för att utmana Gates-stiftelsens deltagande i den problematiska alliansen för en grön revolution i Afrika (AGRA) och för att stödja hållbara agro-ekologiska alternativ som redan praktiserats i Afrika.

Vi har bevittnat acceleration för genteknik (GE) som en ”lösning” på hungern i Afrika, en kriminalisering av GE:s motståndare som miljöimperialister inte vill acceptera vetenskapliga framsteg och en felplacerad vördnad för filantropiskt stöd för företagslösningar gällande globala matfrågor. Företagsintressen visas tydligt i AGRA:s agenda, se nedan.”

Gates Foundation är inte för att lösa problem i verkligheten

I sin rapport från 2014, “Tre exempel på problem med bidrag från Gates Foundation”, framhåller AGRA Watch varför Gates massiva investeringar i global livsmedelsproduktion inte lyckats lösa några av de verkliga problemen vi står inför. Först och främst är många av de lösningar som han stöder ”Band-Aid-lösningar” vilka i själva verket förvärrar grundproblemen.

Exempel inkluderar finansiering av utveckling av genetiskt konstruerade livsmedel (GE) som är utformade för att inneha högre vissa näringsämnen. Problemet är att dessa grödor kommer sedan att ersätta den lokala mångfalden med bara några GE-sorter som inte ens tar hänsyn till de lokala förhållandena. Så, genom att driva på ”befästa” grödor, fördjupas faktiskt undernäringen, eftersom biologisk mångfald minskar.

För det andra står ”ett envis fokus på avkastning” i strid mot forskning som visar att låg avkastning eller otillräcklig produktion inte förorsakar världshunger. ”Det finns gott om bevis idag att problemet är istället fattigdom och brist på tillgång, vilket fördjupas av förstörelse av lokala livsmedelssystem och kommersialisering av mat,” konstaterar AGRA Watch och tillägger:

”Bidrag från Gates ‘Foundation och AGRA fortsätter att fokusera på avkastning, och grundlägger Afrika för ett system som passar behoven hos den vinstsökande, avkastningsorienterade kommersiella jordbrukaren snarare än bonden eller småbrukaren som producerar olika grödor för ett lokalt samhälle.”

Ett tredje problem som lyfts fram i rapporten är Gates finansiering av europeiska och amerikanska forskningsorganisationer och forskare snarare än afrikanska, även om programmen genomförs i Afrika.

Enligt AGRA Watch: ”Detta är kanske inte ett resultat av medvetna avsikter utan av en djupt inbäddad strukturell påverkan som räknar ut afrikanska forskare och vetenskapliga institutioner som inte är kvalificerade eller legitima nog för att få bidragsfinansiering.”

Gates ‘specialitet: filantrokapitalism

Ytterligare observationer kan hittas i AGRA Watch-artikel ”Philanthrocapitalism: The Gates Foundation’s African Programs Are Not Charity”, publicerad december 2017, där filantrokapitalism beskrivs som ”ett försök till att använda marknadsprocesser för att göra gott”, men som i sig är problematiska ”eftersom marknader är olämpliga för att skapa socialt konstruktiva ändamål.”

Sagt på ett annat sätt, Gates ‘filantropiska varumärke skapar flera nya problem för vart och ett som de löser. Som nämnts i artikeln förespråkar filantrokapitalismen:

”… förväntar sig ofta ekonomisk avkastning eller sekundära förmåner på lång sikt från sina investeringar i sociala program. Filantropi blir en annan del av motorn för vinst och företagskontroll. Gates Foundations strategi för ”utveckling” främjar faktiskt nyliberal ekonomisk politik och företagsglobalisering:

‘Det är … troligt att Bill Gates, som regelbundet har tillgång till världsledare och i själva verket understöder hundratals universitet, internationella organisationer, icke-statliga organisationer och medier, har blivit den enskilt mest inflytelserika rösten i internationell utveckling.

En närmare undersökning av BMGF är kritisk med tanke på att dess inflytande är stort, i själva verket större än de flesta givar-regeringar. BMGF ger mer hjälp till global hälsa än något givarland och är den femte största givaren till jordbruket i utvecklingsländerna.

2013 spenderade bara 11 länder mer i stöd än BMGF, vilket gjorde den till världens 12:e största givare. Gates Foundation har blivit en större givare än länder som Belgien, Kanada, Danmark, Irland och Italien.

Gates medicinska plan: Global immunisering och övervakning

En av anledningarna till att många nu blir medvetna om hur kraftfull Gates har blivit är på grund av hans rikliga framträdanden gällande COVID-19 som expert du jour. Det är ett udda val med tanke på hans fullständiga och totala brist på formell medicinsk utbildning. Det är särskilt förvirrande med tanke på hur åsikter från faktiska läkare, prisbelönta forskare och vetenskapsmän som strider mot hans åsikter blir borttagna från internet.

Gates har upprepade gånger sagt att livet inte kan gå tillbaka till det normala förrän och om vi inte vaccinerar hela den globala befolkningen mot COVID-19. Detta trots att forskare och medicinska forskare har upptäckt en mängd säkra, enkla och billiga strategier för att förhindra och behandla COVID-19.

Det faktum att Gates irrationella och ovetenskapligt sinnessjuka åsikter formar pandemiska svar över hela världen, medan verkliga medicinska experter censureras av mainstream media och sociala medieplattformar vilket är ett bevis på att vi inte längre arbetar på en bas av vetenskap och medicinsk sanning.

Istället förväntas hela världen samtycka till den självbetjäningsagenda som skapats av Gates och hans många allierade inom teknik och medicin. I en GatesNotespost från den 30 april 2020, säger Gates till och med att han ”misstänker att COVID-19-vaccinet kommer att bli en del av det rutinmässiga immuniseringsschemat för nyfödda” – en fin liten bit förutsägbar programmering, om du frågar mig.

Tänk på att mRNA-vaccin som utvecklas mot COVID-19 kommer att förändra ditt genetiska uttryck och förvandlar din kropp till en viral proteinfabrik. Är det verkligen klokt att överväga att använda ett sådant nytt vaccin på nyfödda? I en förnuftig och rationell värld skulle svaret vara ett rungande nej. Tyvärr lever vi nu i en värld som drivs av Gates dumbommar, och därför har förnuft och logik till stor del försvunnit ur ekvationen.

På ett förutsägbart Hegeli språk: problem-reaktion-lösning, ledde problemet med COVID-19 till ologiska och dåligt uttänkta pandemiska gensvar som masker och husarrest av friska människor, påföljt av den ”ultimata lösningen” av ett hastigt ihopkokat vaccin med ny mRNA-teknik.

Radikalt, vilket allt detta kan verka, stannar inte Gates planer för världen här. Han strävar också efter att implementera ett omfattande, globalt övervakningssystem för att spåra allas infektions- och vaccinationsstatus. Han finansierar till och med kontaktspårningsgruppen Partners in Health tillsammans med George Soros. (William J. Clinton Foundation har också finansierat Partners in Health tidigare).

Inte överraskande, gynnar Gates rekommendationer som mest honom själv. Som diskuterats i ”Bill Gates – den farligaste filantropen i modern historia?” Bill & Melinda Gates Foundation donerar miljarder till samma företag och branscher som stiftelsen äger aktier och obligationer i.

Att använda ideella pengar till att främja forskning för företag man har investerat pengar i är olagligt, men han har kommit undan med detta i många år. Samtidigt får hans stiftelse skattelättnader för välgörenhetsdonationer som de tjänar pengar på.

Kom ihåg att han har ”donerat” tiotals miljarder dollar under årens lopp, men ändå har hans nettovärde inte sjunkit – det har fördubblats, och det beror till stor del på att hans donationer behandlas som avdragsgilla investeringar. Det är filantrokapitalism på högsta nivå.

Gates är en stor välgörare med pandemisk rädsla

COVID-19-pandemin är utan tvekan Gates största filantrokapitalistprojekt hittills, och han står för inkassering av stora pengar, eftersom han finansierar / investerar i både terapeutiska och COVID-19-vacciner.

I mars 2020 tillkännagav Gates Foundation ett nytt partnerskap, kallad ”The COVID-19 Therapeutics Accelerator,” med Wellcome och Mastercard för att ”samordna FoU-insatser och man tog bort hinder för läkemedelsutveckling.” Enligt pressmeddelandet:

”COVID-19 Therapeutics Accelerator kommer att spela en katalytisk roll genom att påskynda och utvärdera nya och återanvända läkemedel och biologik för att behandla patienter med COVID-19 på kort sikt och andra virala patogener på längre sikt.”

Gates Foundation har också samarbetat med Serum Institute of India (SII) för att tillverka 100 miljoner doser COVID-19-vacciner utvecklade av AstraZeneca och Novavax. Vaccinerna, som kommer att kosta mindre än $ 3 per dos, planeras för leverans till länder med låg inkomst.

Finansieringen koncentreras ut som ett räntefritt efterskänkt lån till Gavi, Vaccine Alliance, som grundades av Gates Foundation 2000. De kommer sedan att tillhandahålla det nödvändiga kapitalet till SII. Under de kommande fem åren har stiftelsen också lovat att ge Gavi totalt 1,6 miljarder dollar i ytterligare fonder.

Gates försök att förbättra utbildningen var en massiv misslyckande

Att ha ett övergripande inflytande över teknik, mat och medicin (särskilt vacciner) beskriver fortfarande inte tillräckligt Gates inflytande på våra dagliga liv. Han har också haft ett stort inflytande över utbildning. Den mycket kritiserade Common Core-läroplanen var Gates Foundations försök att göra om amerikansk utbildning, och de flesta föräldrar kan berätta hur dumt det var. Gates försök att förbättra utbildningen var ett massivt misslyckande.

Trots detta bottenlösa misslyckande, 6 maj 2020, tillkännagav New Yorks guvernör Andrew Cuomo att staten samarbetar med Bill & Melinda Gates Foundation för att utveckla ”ett smartare utbildningssystem” för en post-COVID värld, som kommer att fokusera sig på online-lärande och permanent integrerad teknik i alla aspekter av samhällslivet.

Staten samarbetar också med Google, och Cuomo har bett Googles fd verkställande direktör Eric Schmidt att leda en ny panel för att planera statens tekniska infrastruktur. Som noterats av The Intercept, har övervakningsapparaten som konsumenterna protesterat mot, nu omklassificerats som svaret på allas hälsoproblem.

Gates är den mest synliga figurhuvudet i modern teknokrati

Oavsett om det var förplanerat eller inte, används COVID-19-pandemin helt klart för att inleda mycket kontroversiella förändringar som är otvetydigt totalitära, inklusive privat övertagande av regeringen genom offentligt-privat partnerskap.

Övervakning har blivit den största vinstdrivande industrin på planeten, och hela din existens riktas nu mot vinst. Bland dem som kommer att tjäna mest är Gates själv.

För en bättre förståelse av vad du ger upp genom att följa MSM-media berättelsen om att vi behöver Big Tech för att rädda oss, se min artikel om socialpsykolog och Harvard-professor Shoshana Zuboff och hennes extraordinära bok, ”The Age of Surveillance Capitalism.

”Du ska inte heller missa min senaste intervju med Patrick Wood, som visas i ”The Pressing Dangers of Technocracy.” Jag har bäddat in intervjun här nedan för din bekvämlighet.

Han målar en bild som kan vara svår att svälja, särskilt om du bara kommer för att höra om allt detta för första gången, men det är verkligen avgörande att alla börjar förstå vad vi står inför. Tiden rinner ut. För att ha någon chans att stoppa det måste vi förstå vår bana och förena oss för att ändra kursen som Gates och andra likt han har lagt för oss.



Kategorier:Hälsa, Uncategorized, Världspolitik, Video

Etiketter:, , , , , , ,

1 svar

  1. Titta på den här filmen om de som hittills blivit avrättade eller satta i fängelse. Dessa kända människor har clooner eftersom det här funnits ganska länge nu. Så vi kan fortfarande se dem traska omkring i offentligheten på tv. Information om att dessa personer inte längre finns eller sitter i finkan skall tydligen släppas nästa år för annars blir det kaos när folket får reda på det. Särskilt före presidentvalet är det inte läge för sådan dramatik. Tror personligen att det kommer att tillkomma fler som ännu inte tagits tillfånga. Allt pågår i detta nu bakom kulisserna så att säga.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: