Senatens Intel-kommitté släpper 1 000 sidors rapport, FBI fångad i en Sh*t storm

United States Department of Justice
report

By Mark Megahan -August 20, 2020
http://newshourfirst.com/2020/08/20/senate-intel-committee-releases-1000-page-report-fbi-caught-in-a-sht-storm/

Marco Rubio i Senatens underrättelsekommitté lade fram en rapport på 1 000 sidor på tisdagen som kommer att släppa loss en sh*t storm av kontroverser. New York Post sade det perfekt när de skrev att ”FBI förfuskade sitt svar gällande rysk inblandning” i valomgången 2016.

Senatens underrättelsekommitté använde en hel del byråkratiskt språk som ”oberättigad trovärdighet” i sin massiva rapport på 1 000 sidor, men de kokar ner det till att FBI inte är något annat än ett gäng ljugande brottslingar. Christopher Steeles smutsiga dokumentation, där de tog besluten, var total orimlighet och det enda skälet till att domstolen beviljade en avlyssnings-order på Carter Page var att FBI olagligt ljög för dem om det.

Åtminstone det som kommittén i vissa delar av FBI-utredningen fastställde i sin rapport, var ”felaktiga.” Det var en total underdrift. Den var inte bara bristfällig, Rysslands blockeringsundersökning var helt felaktig. ”Beträffande Steele-dokumentet gav FBI Steeles anklagelser omotiverad trovärdighet, baserad på en ofullständig förståelse av Steeles tidigare rapporteringsanteckningar.” De brydde sig inte om att ta reda på att Steele tenderade att göra saker så som han själv ville.

Efter att de fått reda på att Steeles information var helt konstruerad fiktion, matades Steele av Kreml med sked, men Federal Bureau of Instigation fortsatte ända att använda sig av den, konstaterar rapporten. ”Vidare anpassade FBI inte tillvägagångssättet effektivt till Steele-rapporteringen när en av Steeles källor tillhandahöll information som väckte allvarlig oro över källbeskrivningarna” Det är ytterligare en av dessa underlåtenheter. Den underordnade källan föll nästan av stolen när han fick reda på vad dokumentationen påstod att han hade sagt. En annan sak som utskottet inte påpekar är att han var den enda underordnade källan. FBI antydde att det fanns andra, men Igor Danchenko var den enda. Steele ljög för FBI om vad Danchenko berättade för honom och satte ord i hans mun som han aldrig sagt.

Hillary Clintons fanklubb

Kommittén råkade märka i sin rapport att ”FBI använde dokumentationen i en ansökan och förnyelser av en övervakningsmotivation mot den dåvarande Trump-kampanjrådgivaren Carter Page.”Efter att de med säkerhet visste att varje ord var en lögn, fortsatte de att förespråka för det och inkluderade det i [Intelligens Community Assessment med rysk valinblandning] innan de vidtog de nödvändiga åtgärderna för att bekräfta antagandena om Steeles trovärdighet”. Det är inte riktigt sant. De fortsatte att förespråka för det långt efter att de ”bekräftat” antagandena och fått reda på att de inte alls var sanna.

De lägger också fullt ut att de ljög för Lindsey Grahams kommitté i ett förhör om Steele-dokumentet som inrättats av Christopher Wray som involverade Andrew McCabe och det första offret för Durham-utredningen, Kevin Clinesmith. En annan intressant höjdpunkt i Rubios kommittérapport är där de attackerade Hillary Clintons fanklubb. Kommittén, ”kritiserade också FBI för att ha behandlat tjänstemän från Demokratiska nationella kommittén med barnhandskar efter att deras e-postmeddelanden hade hackats av ryska militärtjänstemän inför valet 2016.”

Senatorn avslutar i sin rapport med att hela problemet är att FBI fortsatte att behandla potentiella brottslingar som offer. De skrev ner det till byråns ”offerdrivna” responsparadigm, varigenom hackade enheter och organisationer behandlas som offer och FBI förlitade sig på deras samarbete för att komma åt och segla in i riktade datorsystem. ”Vad de gjorde var att de hindra ”FBI:s förmåga att utreda cyberattacken med lämplig brådskande karaktär.” De kan också ha fått reda på vem som dödade Seth Rich och att incidenten mot Wikileaks och Guccifer 2.0 var ett insider-jobb. FBI har ”avböjt att kommentera” eftersom Christopher Wray fortfarande står under utredning enligt Fifth Amendment.Kategorier:Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: