BREAKING: AG Barr släpper hammaren, arresterar över 1000 personer under Operation Legend

Publicerad 19 augusti 2020
Collin Rugg
https://trendingpolitics.com/breaking-ag-barr-drops-the-hammer-arrests-over-1-people-in-operation-legend/?utm_source=pushcrew&utm_medium=ilmf&utm_campaign=pushcrew&_p_c=1

På onsdag meddelade riksadvokaten Bill Barr att över 200 personer har åtalats för federala brott och mer än 1000 personer hade arresterats efter att justitiedepartementet inledde Operation Legend.

Operation Legend inleddes av Trump-administrationen som svar på våldsbrott som ägde rum efter upploppen efter George Floyds död.

Den 8 juli började Barr Operation Legend som ”ett varaktigt, systematiskt och samordnat brottsbekämpande initiativ där federala brottsbekämpande myndigheter arbetar i samarbete med statliga och lokala brottsbekämpande myndigheter för att bekämpa våldsbrott.”

4-year-old LeGend Taliferro was fatally shot earlier this summer in a Kansas City apartment. 

De namngavs för att hedra den 4-åriga LeGend Taliferro, som sköts och dödades medan han sov tidigt på morgonen den 29 juni i Kansas City, Mo. I förra veckan tillkännagav en åklagare i Jackson County andra gradens mord mot hans misstänkta mördare, 22-åriga Ryson Ellis, som hölls i fängelset iTulsa County.

Operationen Legend startades först i Kansas City, och utvidgades till Chicago och Albuquerque den 22 juli, till Cleveland, Detroit och Milwaukee den 29 juli till St. Louis och Memphis den 6 augusti och till Indianapolis den 14 augusti.

De senaste personerna om anklagades och arresterades inkluderar inte Indianapolis, vars operation meddelades först förra fredagen. I arresteringen av mer än 1 000 personer ingår de som åtalas vid statliga och lokala domstolar.

I Chicago har totalt 61 åtalats för federala brott. Sexton har åtalats med federala anklagelser i Albuquerque, 32 i Cleveland, 22 i Detroit, 11 i Milwaukee, 15 i St. Louis och 7 i Memphis, Tenn.

Anklagelserna inkluderar olagligt innehav av skjutvapen, distribution av narkotika, narkotikahandel, bankrån, olaglig återinresa av utlänning i samband med en utbredd narkotikakonspiration och uppgivande av falska uppgifter till vapenhandlare.

Arresteringarna är ett tydlig kula mot radikalvänstern och allt de står för, med hänsyn till att det har gått månader sedan George Floyds död och de terroriserar fortfarande gatorna i stora amerikanska städer.

Ett nytt exempel kom på söndagen när radikala vänsterdemonstranter drog ut på gatorna i Seattle för att protestera mot polisavdelningen.

Vid en tidpunkt under demonstrationen inledde de radikala extremisterna en ”stor explosion” som skickade åtminstone en polis till sjukhus.

”Protesten började i Seattle-kvarteret SoDo cirka klockan 19, med uppskattningsvis 100 personer som marscherade till fots med bilar som följde bakom dem, enligt ett pressmeddelande från Seattle polisavdelning på måndagsmorgonen,” rapporterade Fox News. ”De tog sig till byggnaden som inhyser Seattle Police Officer Guild och inom några timmar blev demonstrationen våldsam.”

Kolla in vad Daily Wire rapporterade:

Även om protesterna i Seattle rutinmässigt har varit destruktiva såg man vid söndagens användning en stor brännbar anordning, tydligen utformad för att skada poliser och orsaka maximal skada.

”Flera sprängämnen kastades mot polisen”, säger Seattles polisavdelning i ett uttalande. ”Flera poliser skadades av sprängämnen.”

Foton, erhållna av Fox News, visar en polis med rivsår i nacken och under ögat och vad som ser ut som ett stort blåmärke precis under hans ögonhåla. Ett annat foto visar en polis med brännskador baktill i nacken, strax under hårfästet.

”Tre poliser skadades och en fördes till ett sjukhus i området för deras skador,” sa Fox News. ”Deras tillstånd var okänt.”

Det verkar inte som att någon av poliserna har drabbats av livshotande skador.

Seattle har varit belägrat av anti-polisdemonstrationer sedan juni när demonstranter inrättade ”Capitol Hill Autonomous Zone” (senare känd som ”Capitol Hill Occupied Protest” eller ”CHOP”). Efter två mord, båda av svarta tonåringar, monterades zonen ner, men protesterna fortsatte, ofta blev de våldsamma och förstörande.Kategorier:Världspolitik

Etiketter:

<span>%d</span> bloggare gillar detta: