Trump tillkännager enormt genombrott – fredsavtal mellan Israel, Förenade Arabemiraten kallad ”Abraham-avtalet”

abraham

President Donald Trump träffar Hans höghet Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, kronprins i Abu Dhabi, i Vita husets ovala kontor, måndag 15 maj 2017, i Washington, D.C. (Officiella Vita husets Foto av Shealah Craighead)

AUGUST 13, 2020 

https://americanmilitarynews.com/2020/08/trump-announces-huge-breakthrough-peace-deal-between-israel-uae-called-the-abraham-accord/?fbclid=IwAR2d0OXLLJ-NIOMREBFCp_9j1i9Q4prbGhRkbGe98j0-A_LlDMzkZhA4l6c

På torsdagen tillkännagav president Donald Trump att ett fredsavtal hade uppnåtts mellan Israel och Förenade Arabemiraten i det han beskrev som ett ”stort genombrott.”

Trump twittrade, ”STORT genombrott idag! Historiskt fredsavtal mellan våra två STORA vänner, Israel och Förenade Arabemiraten! ”

Avtalet kommer att kallas Abraham-avtalet.

Vita huset twittade, “President @realDonaldTrump‘ klargjorde att problemen i Mellanöstern bara kan lösas när människor i alla trosgrupper samlas för att bekämpa islamisk extremism och driver ekonomisk möjlighet. Detta avtal kommer att kallas ”Abraham-avtalet”.

Avtalet mellan Trump, den israeliska premiärministern Benjamin Netanyahu av Israel och Abu Dhabi kronprins Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyanstates säger att de tre ledarna har ”gått med på en fullständig normalisering av förbindelserna mellan Israel och Förenade Arabemiraten.”

Avtalet indikerar också att Israel och Förenade Arabemiraten snart kommer att underteckna bilaterala avtal om ”investeringar, turism, direktflyg, säkerhet, telekommunikation, teknik, energi, hälsovård, kultur, miljö, inrättande av ömsesidiga ambassader och andra ömsesidiga fördelar. ”

Som ett resultat av avtalet kommer Israel också att respektera villkoren för en israelisk-palestinsk fredsavtal som Trump föreslog i januari. Enligt villkoren i detta avtal kommer Israel inte längre att förklara suveränitet över områden som anges i avtalet, tillåta alla muslimer att besöka Al Aqsa-moskén i Jerusalem och fokusera på att bygga nya diplomatiska band med andra arabiska och muslimska länder.

”Parterna kommer att fortsätta sina ansträngningar i detta avseende för att uppnå en rättvis, omfattande och varaktig lösning på den israelisk-palestinska konflikten,” lyder det i det gemensamma uttalandet.

Här är det fullständiga gemensamma uttalandet:

President Donald J. Trump, Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och Hans höghet Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, kronprins i Abu Dhabi och vice högsta befälhavare för Förenade Arabemiraten Försvarsmakten, talade idag och gick med på en fullständig normalisering av förbindelserna mellan Israel och Förenade Arabemiraten.

Detta historiska diplomatiska genombrott kommer att främja freden i Mellanöstern och är ett bevis på den djärva diplomatin och visionen för de tre ledarna och modet av Förenade Arabemiraten och Israel att kartlägga en ny väg som kommer att låsa upp den stora potentialen i regionen . Alla tre länder står inför många gemensamma utmaningar och kommer ömsesidigt att dra nytta av dagens historiska resultat.

Delegationer från Israel och Förenade Arabemiraten kommer att träffas under de kommande veckorna för att underteckna bilaterala avtal om investeringar, turism, direktflyg, säkerhet, telekommunikation, teknik, energi, hälsovård, kultur, miljö, inrättande av ömsesidiga ambassader och andra områden av ömsesidig nytta. Öppnande av direkta band mellan två av Mellanösterns mest dynamiska samhällen och avancerade ekonomier kommer att förändra regionen genom att stimulera ekonomisk tillväxt, förbättra teknisk innovation och knyta närmare relationer mellan människor.

Som ett resultat av detta diplomatiska genombrott och på president Trumps begäran med stöd av Förenade Arabemiraten kommer Israel att avbryta förklaringen av suveränitet över områden som beskrivs i presidentens vision för fred och fokusera sina ansträngningar nu på att utöka banden med andra länder i Arabiska och muslimska världen. USA, Israel och Förenade Arabemiraten är övertygade om att ytterligare diplomatiska genombrott med andra nationer är möjliga och kommer att arbeta tillsammans för att uppnå detta mål.

Förenade Arabemiraten och Israel kommer omedelbart att utöka och påskynda samarbetet kring behandling och utveckling av ett vaccin mot coronaviruset. Samarbetet hjälper dessa ansträngningar att rädda muslimska, judiska och kristna liv i hela regionen.

Denna normalisering av relationerna och fredligt diplomati kommer att sammanföra två av USA: s mest pålitliga och kapabla regionala partner. Israel och Förenade Arabemiraten kommer att samarbeta med Förenta staterna för att lansera en strategisk agenda för Mellanöstern för att utvidga diplomatiskt, handels- och säkerhetssamarbete. Tillsammans med Förenta staterna delar Israel och Förenade Arabemiraten en liknande syn på hoten och möjligheterna i regionen, liksom ett gemensamt åtagande att främja stabilitet genom diplomatiskt engagemang, ökad ekonomisk integration och närmare säkerhetskoordination. Dagens avtal kommer att leda till bättre liv för folken i Förenade Arabemiraten, Israel och regionen.

Förenta staterna och Israel erinrar med tacksamhet utseende av Förenade Arabemiraten i Vita husets mottagning den 28 januari 2020, där president Trump presenterade sin vision för fred och uttrycker sin uppskattning för Förenade Arabemiraten relaterade stödjande uttalanden. Parterna kommer att fortsätta sina ansträngningar i detta avseende för att uppnå en rättvis, omfattande och varaktig lösning på den israelisk-palestinska konflikten. Som anges i Vision for Peace, kan alla muslimer som kommer i fred besöka och be i Al Aqsa-moskén, och Jerusalems andra heliga platser bör förbli öppna för fredliga tillbedjare av alla religioner.

Premiärminister Netanyahu och kronprins Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan uttrycker sin djupa uppskattning till president Trump för hans engagemang för fred i regionen och för den pragmatiska och unika strategi han har tagit för att uppnå den.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: