Experter: Tidsfråga innan miljöaktivismen blir miljöterrorism

Polisen under övning i att hantera en miljödemonstration/Erik Lewin. TT och Mattias Bardå.

Landets ledande säkerhetsexperter varnar för att den svenska miljöaktivismen riskerar att spåra ur till miljöterrorism. Erik Lewin, med över 25 års erfarenhet av säkerhetsarbete, menar att det bara är en tidsfråga innan det begås våldshandlingar. ”Det handlar om ett till två år”, säger han till fPlus.

Ett konkret varningstecken för att delar av den svenska miljörörelsen är på väg mot en allt mer våldsam utveckling är en händelse vid Ängelholms flygplats den 29 juni. Då lyckades miljödemonstranter stoppa ett passagerarplan från att lyfta genom att limma fast sig vid flygplanskroppen. Inspirationen kan ha kommit från Storbritannien där miljöaktivister tidigare limmat fast sig vid tåg och Londonbörsens lokaler.

Erik Lewin ser med oro på utvecklingen.

– Samma radikaliseringsprocess som finns inom andra extrema grupper kan nu ses inom miljörörelsen. Man tyr sig till sina egna, får kraft av varandra och till slut uppstår avarter som är villiga att ta till våld. Det är bara en tidsfråga innan brytpunkten för hot och våld passeras. Jag bedömer att det handlar om ett till två år, säger han

Läs mer>>>https://www.fplus.se/experter-tidsfraga-innan-miljoaktivismen-blir-miljoterrorism/a/zGdo6b?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=fplus_morgonkoll&utm_term=fplus_morgonkollKategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: