Meth labb upptäcktes på hotell i San Francisco – i skydd av coronaviruset

Delar av fyra kilo konfiskerade kristallmetro-läkemedel visas för journalister under en presskonferens vid den tyska federala polisens huvudkontor i Wiesbaden, västra Tyskland, den 13 november 2014 efter att tyska och tjeckiska poliser greps 15 personer i crystal meth-raid i och nära den tyska östra staden ...

NATE KYRKA

San Francisco poliser gjorde två arresteringar efter upptäckten av ett meth-laboratorium (Methamfetamin) på ett hotell betecknat som ett pandemiskt skyddsrum.

Best Western Civic Center Motor Inn, San Francisco, USA, 3 stjärnor |  Sistaminuten  HAZMAT Team Clean Up 2 redaktionell foto. Bild av nödläge - 33221430

San Francisco brottsbekämpning anlände till Civic Center Motor Inn runt 14:30 på lördagen efter att ha fått in ett samtal om en ”stark kemisk lukt” som kommer från ett rum på övre våningen. Både polis och invånare tvingades vänta på ankomsten av ett Hazmat-team.

”Jag var bara chockad,” sa en gäst, som berättade för det lokala Fox-KTVU, att en polis knackade på hennes hotelldörr. ”Det ser ut som att det finns ett meth-lab precis ovanför ditt rum, så vi behöver att du evakueras, för att det kan explodera när som helst”.

Officer Rueca (@OfficerRueca) | Twitter”Poliser genomförde en utredning och upptäckte kemikalier i rummet som är känt för tillverkning av narkotika,” sade San Francisco Polisavdelningens talesman Robert Rueca. ”Vi tror att detta var bara isolerat till ett rum och två vuxna togs i förvar.”

En lokalt anställd i företaget, identifierad endast som ”Sami”, uttryckte sin oro för säkerheten hos dessa utsedda skyddsrum. ”Jag skulle vilja att regeringen hade lite mer övervakning av utrymmet,” sade han.

”Jag ser att en plats som denna kan missbrukas till att användas för den här typen av aktiviteter,” sade Sami, ”Om du inhyser boende som inte är där med en säkerhetsdeposition eller något som gör dem ansvariga, ansvarighet utgör nyckeln.”

Rummen gjordes tillgängliga som en del av ett försök att inhysa tusentals fördrivna eller hemlösa under stadens coronaviruskarantän. San Francisco ställde över 2500 hotellrum, 120 husvagnar och 1 000 andra skyddsbäddar tillgängliga för detta ändamål. Tyvärr har det inte varit särskilt effektivt för att skydda den utsatta befolkningen.

Sheriffen i San Francisco Paul Miyamoto svarade på oron och förklarade att patrulleringarna måste upphöra med början av juli:

Sheriff’s Office erbjöd patrullering och svar på samtal om service på etablerade SIP-webbplatser från mars och fram till juni månad som en del av vårt Safer Streets-program under COVID-skydd på plats. Representanter svarade på inhemska konflikter, överdoser och personer i kris som checkade in på alla platser för några timmar. Patrullerna avslutades i juli när vi förberedde oss för att lyfta på hälsobegränsningarna och öppna domstolarna och reguljära tjänster.

De båda misstänkta som arresterades på lördagen var registrerade gäster på hotellet. De förblir oidentifierade vid pressläggningen.

 Kategorier:Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: