6 explosioner inom 36 timmar – tillfällighet?

blasts

Saxat från Twitter
2020-08-06

Hur stor är sannolikheten att det smäller i 6 kemiska anläggningar världen över inom loppet av 36 timmar? Twitter påstår också att det skett ytterligare en i Frankrike, men kan inte hitta uppgifter om den på nätet.

Saxat från carlnorberg.se

En sammanfattning med avseende på explosionen i Beirut Libanon:
2014, 2015, 2016, 2017, många gånger, bad chefen för den libanesiska tullen i hamnen, en domare att ge tillstånd att skicka dessa kemikalier utanför Libanon, eftersom det är farligt med förvaringen.
Domaren svarade aldrig.
Och de stannade där.
Och det exploderade.

Att Hariris familj är kopplade till byggnaden som exploderade är väl värt att notera, precis som att en kemisk fabrik i Wuhan gick samma öde till mötes igår.
Den djupa staten slåss bokstavligen för sin existens i dessa dagar och nu gäller det att hänga med i vad som sker parallellt så som sekventiellt för att slippa stå där som en byfåne framöver och ingenting förstå.

Arne Weinz

Jag är betänksam kring explosionen i Beirut. Varför syns stridsflygplan ovanför? Sannolikt israeliska, Libanon har inget flygvapen.
2 700 ton ammoniumnitrat ska alltså ha legat där sedan 2013. I ett land med djup ekonomisk kris skulle ingen ha brytt sig om en last som kanske är värd 40 – 50 Mkr? Inte heller den ryske affärsmannen som påstås äga lasten.
Hamnen i Beirut är klart större än Gbg:s hamnar, tillsammans. Här smugglas massor av vapen in från Iran till Hizbollah o även till Syrien. Israel brukar bomba Irans vapenkonvojer när de går landvägen genom Syrien. Israel har ett stort intresse av att stänga hamnen i Beirut. Busenkelt att få hela skiten att explodera – om det nu verkligen fanns något där? Jag tror att israelerna förstörde en vapendepå, ägnad åt Hizbollah, samtidigt som de passade på att förstöra hela hamnen.

Vittnen säger att husen skakade i minst 10 sekunder, vilket betyder att det iaf inte handlade om en vanlig bomb. Men så kallade FAE-bomber (Fuel Air Bombs), även kallade vakuumbomber beter sig precis som i detta fall. Först en mindre explosion som sprider ut aerosolen (en explosiv dimma), sen en kraftig explosion när aerosolen exploderar. Detonationen av en FAE påminner om en atombomb. FAE:er karaktäriseras också av att tryckvågen är långsam o verkar under lång tid.

1983 släppte Israel en USA-tillverkad FAE i Beirut som dödade 300 personer. Ett vapentest under fältmässiga förhållanden. Sedan dess har utvecklingen av dessa bomber fortsatt. Ryssarna har använt FAE:er i Tjetjenien o Afghanistan.


Natriumnitrat är inget som kan självantända. Det måste vara något som tuttade på hela anläggningen – och varför? Vittnen hävdar att det hördes motorljud innan explosionen, vilket ställer frågan om det var en drönare. Byggnaden lär ska ägas av familjen Hariri. Libanons fd premiärminister dödades i en bilbomb i Beirut och nu skulle dom falla i målet inom två dagar. Kan det ha varit en bidragande orsak till explosionen? Red.anm.


bbc.news

Beirut-explosionen lämnar omfattande skador före Hariri-domen

En stor explosion har förstört en stor del av den libanesiska staden Beirut . Orsaken är ännu inte känd, men Libanons inrikesminister Mohammed Fehmi sa att de enorma explosionerna kan ha orsakats av explosiva material som lagrades i Beirut-hamnen.

Tjänstemän skyller på 2 75050 ammoniumnitrat, som lagrades osäkert i ett lager i sex år.

Sprängningen kommer vid en känslig tidpunkt för Libanon, som kämpar genom en ekonomisk kris. Spänningarna är också höga med domen i en rättegång gällande mordet på före detta premiärminister Rafik Hariri. Domen skulle falla om två dagar.


 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:,

%d bloggare gillar detta: