Har Kinas militär infiltrerat sig djupt in amerikansk medicinsk forskning?

Profile picture for user Tyler Durden

by Tyler Durden

Sat, 07/25/2020
https://www.zerohedge.com/markets/has-chinas-military-deeply-infiltrated-us-medical-research?utm_campaign=&utm_content=ZeroHedge%3A+The+Durden+Dispatch&utm_medium=email&utm_source=zh_newsletter

Inlämnat av Lawrence Sellin, Ph.D. är en pensionerad U.S. Army överste i reserven, som tidigare arbetat vid U.S. Army Medical Research Institute of Infectious Diseases och bedrivit grundläggande och klinisk forskning inom läkemedelsindustrin. Han är medlem av Citizens Commission on National Security.

Det är ett allmänt accepterat faktum att Kina har stulit amerikanska immateriella rättigheter värda flera miljarder dollar.

Den amerikanska regeringen beordrade nyligen en stängning av det kinesiska konsulatet i Houston, Texas, som senator Marco Rubio (R-FL) beskrev som en ”central nod i kommunistpartiets enorma nätverk av spioner och inflytande i operationer inom USA.”

På nästan samma tid åtalade det amerikanska justitiedepartementet två kinesiska medborgare för att försöka stjäla COVID-19-vaccinforskning och hackning av hundratals företag i USA och utomlands, inklusive försvarsentreprenörer.


EXKLUSIVT: DOJ anklagar kinesiska regeringsstödda hackare för global stöldkampanj för Coronavirus-forskning

https://bakomkulisserna.biz/2020/07/21/exklusivt-doj-anklagar-kinesiska-regeringsstodda-hackare-for-global-stoldkampanj-for-coronavirus-forskning/


Nu har Juan Tang (37), som varit gästforskare vid University of California, Davis, School of Medicine i flera månader, arresterats av FBI efter att ha gömt sig på det kinesiska konsulatet i San Francisco.

Hon är en av fyra kinesiska forskare som de senaste dagarna har anklagats av federala myndigheter för att ljuga om deras bakgrund för att få inträde i USA.

Ett federalt straffrättsligt klagomål som lagts fram i domstolen i Sacramento anklagar Juan Tang för att ha ljuga om hennes kopplingar till den kinesiska militären när hon ansökte om visum för icke-invandrare den 28 oktober 2019.

FBI:s kriminella klagomål visar Juan Tang i kinesiska militära uniformer och hennes vetenskapliga anknytningar listas som National Translational Science Center for Molecular Medicine & Department of Cell Biology, The Fourth Military Medical University, Xi’an 710032, Kina.

Enligt Andy Fell, en talesman för University of California, Davis, var Juan Tang gästforskare vid School of Medicine’s Department of Radiation Oncology. Hennes forskning finansierades av Chinese Scholarship Council, ”ett studiebaserat utbytesprogram som är anslutet till Kinas utbildningsministerium och Xijing Hospital i Kina.”

Ja, men varför University of California, Davis?

Det kan bero på att Jian-Jian Li, som fick sin doktorsexamen 1984 från Kinas fjärde militära medicinska universitet i Xi’an, är professor vid Institutionen för strålningsonkologi vid University of California, Davis School of Medicine och, som Juan Tangs position i Kinas National Translational Science Center for Molecular Medicine, Dr. Li är chef för Translational Research vid University of California, Davis.

Dr Li fick en doktorsexamen. 1994 från Department of Radiation and Free Radical Biology, University of Iowa och utbildades vid National Cancer Institute of the National Institute of Health från 1995 till 1998.

Under många år har Dr. Li upprätthållit ett omfattande samarbete med forskare i Kina, av vilka några arbetar vid det fjärde militära medicinska universitetet.

Det verkar mycket osannolikt att Dr. Li inte visste om Juan Tangs anslutning till Kinas fjärde militära medicinska universitet.

Arresteringarna av de fyra kinesiska medborgarna som nämns i denna artikel representerar endast en liten andel av de kinesiska studenterna, forskardoktorer och medicinska forskare på heltid, av vilka många stöds av amerikanska skattebetalares dollar, och kan aktivt hjälpa Kinas militär att få amerikanska hemligheter och egen information, medicinsk forskning är den mjukaste av de mjuka spionagemålen.

Sedan länge har en omfattande undersökning av utbytesprogrammen för medicinsk forskning skett mellan USA och Kina.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: