MP-topparna placerar i kol, olja och kärnkraft

Här lever man inte som lär…

MP-topparna placerar i kol, olja och kärnkraft

Både Per Bolund och Amanda Lind har investerat privat i fonder som frontalkrockar med deras image.

Det är Dagens Industri som berättar att finansmarknadsminister Per Bolund och kultur- och demokratiminister Amanda Lind har privat fondinvesteringar i kärnkraft, kolkraft och flygplatser.

Både Per Bolund och Amanda Lind har investerat privat i fonder som frontalkrockar med deras image.

Det är Dagens Industri som berättar att finansmarknadsminister Per Bolund och kultur- och demokratiminister Amanda Lind har privat fondinvesteringar i kärnkraft, kolkraft och flygplatser.

”Dessa fonder är en gåva mina barn har fått. Jag har inte känt till detta innehåll och det är ingenting jag vill stödja. Jag kommer därför att flytta detta till andra fonder”, skriver Amanda Lind i en kommentar till Di efter tidningens avslöjande.

Både Per Bolund och Amanda Lind har investerat privat i fonder som frontalkrockar med deras image.

Det är Dagens Industri som berättar att finansmarknadsminister Per Bolund och kultur- och demokratiminister Amanda Lind har privat fondinvesteringar i kärnkraft, kolkraft och flygplatser.

”Dessa fonder är en gåva mina barn har fått. Jag har inte känt till detta innehåll och det är ingenting jag vill stödja. Jag kommer därför att flytta detta till andra fonder”, skriver Amanda Lind i en kommentar till Di efter tidningens avslöjande.

Både Per Bolund och Amanda Lind har investerat privat i fonder som frontalkrockar med deras image.

Det är Dagens Industri som berättar att finansmarknadsminister Per Bolund och kultur- och demokratiminister Amanda Lind har privat fondinvesteringar i kärnkraft, kolkraft och flygplatser.

”Dessa fonder är en gåva mina barn har fått. Jag har inte känt till detta innehåll och det är ingenting jag vill stödja. Jag kommer därför att flytta detta till andra fonder”, skriver Amanda Lind i en kommentar till Di efter tidningens avslöjande.

Både Per Bolund och Amanda Lind har investerat privat i fonder som frontalkrockar med deras image.

Det är Dagens Industri som berättar att finansmarknadsminister Per Bolund och kultur- och demokratiminister Amanda Lind har privat fondinvesteringar i kärnkraft, kolkraft och flygplatser.

”Dessa fonder är en gåva mina barn har fått. Jag har inte känt till detta innehåll och det är ingenting jag vill stödja. Jag kommer därför att flytta detta till andra fonder”, skriver Amanda Lind i en kommentar till Di efter tidningens avslöjande

Även Per Bolund försäkrar att han nu kommer att ”sälja innehavet”.

Miljöpartiets officiella ståndpunkt är att kärnkraft är ”smutsig”. MP vill även minska flygandet och olja och kolkraft är som bekant inget som värna miljön.

Dagens Industri har granskat ministrarnas ekonomiska innehav i aktier och fonder genom att ta del av regeringskansliets redovisning.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: