Carl Norberg 2020-07-22 – 200 år av fred har använts på sämsta möjliga sätt!

Statsminister Löfven förhandlar för Investor i Bryssel, Nobelfesten är inställd, överskuldsättningen ska lösas med mer skuld… Välkommen till Onsdagsmys! Carl börjar med Prinsessan Meghan, Brittiska kungahuset och hållhakar. Det blir en historia om utpressning och rättsröta, om Gustav V och Kurt Haijby där även Torsten Nothin var inblandad.


Finns faktiskt en bok som berättar om detta, skriven av Staffan Bengtsson som är
släkting till denna hovlakej (red.anm):

Kungens älskade hovlakej 

Kungens älskade hovlakejEn fattig bagarson från Malmö levde i lyx vid Kungliga Slottet i Stockholm under 50 år. Han dog som utfattig och nygift 81 år gammal i sin barndoms stad med ett kungligt telegram i sin hand. I boken lär vi känna hovlakejen och hovfotografen Engelberth Bengtsson som var med Sveriges drottning Victoria och hennes livmedikus doktor Axel Munthe i Rom fram till den 4 april 1930 när Victoria fick den dödliga morfindosen och Bengtsson tvingades till tystnad. Inte före min död, krävde Munthe. Vid återkomsten till Stockholm som nybliven änkeman, precis som kung
Gustaf V, plågades Bengtsson av kungens krav på sexuella tjänster när den åtalsimmune statschefen krävde intim närhet. Det blev en svår tid för hovlakej Bengtsson. Hans räddning från uppmärksamhet var dock tack vare kungens andreälskare, direktör Kurt Haijby, som pressade hovet på stora belopp och dyrbara föremål för sitt sexuella samröre med Kungen. Det blev upptakten till den rättsröta som präglade Sverige i början av 1950-talet.

https://www.adlibris.com/se/bok/kungens-alskade-hovlakej-9789163731280


– I USA börjar det handla om hur Underrättelsetjänsternas kan ha så väldigt fel? – Varför skulle en utredning kring Joe Biden bli mer effektiv i Ukraina än i USA?
– Hur ser Ericssons samarbete med Kina och kommunistpartiet ut ur ett globalt perspektiv? Mer om Robert och Ghislaine Maxwell, Charles Hambro, Palme, Skandiahuset och vetenskapliga publikationer. Advokater och FN.

Kring Euro-överenskommelsen debatteras mest fördelning, vilket blir extra dumt då kapitalstrukturreformen i vilket fall innebär att bankerna har bäst rätt till pengarna. Att förstå hur pengar skapas och vad räntan på dessa innebär är kritiskt. En skuld som inte kan betalas har inget värde! Vladimir Putin och Ryssland genomför stora militärövningar, en tydlig vink till Djupa Staten. Trump meddelar att trupper ska börja återvända från Afghanistan.

Sen blir det en vända om moralen hos advokater, journalister, politiker och bankirer… det finns risk att dessa blir rejält omvärderade framöver. Lite senare även en vända om att sluta resonera i termer av länder – Djupa staten är global. Tidsperspektivet är också viktigt. Man river inte strukturerna på 2 minuter. Carl belyser de bakomliggande kopplingarna kring Korea, Israel och Afrika, och naturligtvis NATO-EU-Israel.

– Bröderna Dulles, Sullivan Cromwell och exploatering av kolonialvälden… med telekominfrastruktur!
– Indien tar avstånd från Amerikanska vapensystem, och därmed Investornärvaro.
– Varför flyttar Blackrock från Kina?
– Finska rederier börjar dra hem båtar.
Admiral Rogers och Flynn är oroliga för att bli avslöjade.

Vad innebar Jacob Wallenbergs utnämning till hederslegionen? Exponering eller undfallenhet från Frankrikes sida? USA ökar sanktionerna mot Iran – effektiv reflexiv kontroll. Mike Pompeo pratar om en koalition av länder mot Kina. Aktieinnehav och preferensaktier. Electrolux tas upp som exempel på hur man med ett fåtal aktier kan dominera rösträtten.

När WHO gratulerar AstraZeneca till vaccinet, Pompeo anklagar WHO för att vara köpt av Kina som har bolag ihop med Ericsson, där ABB även sitter i ett antal regionledningar

– då är det dags för svenska folket att tänka efter!Kategorier:Böcker, Svensk politik, Världspolitik, Video

Etiketter:, , , , ,

%d bloggare gillar detta: