FN förklarar VÄRLDSFRED

July 6, 2020
https://humansarefree.com/2020/07/un-declares-world-peace.html

Kumbaya och bubblan sprack!

Världsfred har uppnåtts! Va, har du inte hört? FN:s Säkerhetsråd antog just en resolution som kräver en globalt vapenvila som en typ av ”humanitär paus” medan världen hanterar coronaviruspandemin som (vi säger) utgör ett sådant kaos för den mänskliga befolkningen.

Eller, som FN uttrycker det:

På onsdagen genljöd Säkerhetsrådets generalsekreterares uppmaning till en världsomspännande vapenvila för att bekämpa coronavirus-pandemin som redan har krävt mer än en halv miljon liv. FN-chefen välkomnade den efterlängtade händelsen och uppmanade länderna att ”fördubbla sina ansträngningar för fred”.

Un Declares World Peace

Detta berättar för oss tre saker:

  • Våra ädla ledare älskar oss och tar hand om oss och vill skydda oss under denna kristid.
  • Pandemin måste vara verklig och den måste vara ytterst allvarlig, för varför skulle Säkerhetsrådet annars agera så här?
  • Vi kan förvänta oss att de kommande 90 dagarna blir en himmel på jorden där världens nationer lägger ner sina arméer och lever i fred och harmoni.

Sant?

Tja, inte exakt. Du förstår, resolutionen ber medlemsländerna att upphöra med alla sina militära operationer utom de ”militära operationerna mot Islamiska staten i Irak och Levanten (ISIL / Da’esh), Al-Qaida och Al-Nusra Front och alla andra individer, grupper, åtaganden och enheter som är associerade till Al-Qaida eller ISIL och andra av rådet utnämnda terroristgrupper. ” Utom med den lilla asterisken, så är det så. Kriget är slut- ! . . . I tre månader, i alla fall.

Så vänta, varför startade saudierna bara en ny militär kampanj mot jemeniterna? Fick de inte PM:et? Vad är det som pågår här?

Låt oss börja med att undersöka idén om en global 90-dagars vapenvila (förutom om du kämpar mot de riktigt dåliga killarna). Är detta tänkt att signalera till resten av världen att bombningar, våld och blodutgjutelse är OK så länge det inte distraherar människor från att få panik mot den officiella Busen du Jour (dvs Coronaviruset)?

Om Coronaviruset, under 90 dagar från och med nu, inte längre marknadsförs som ett existentiellt hot mot mänskligheten, kommer krig och grossistslaktning att bli ”humanitärt” då igen?

Naturligtvis har ett sådant uttalande inte den minsta granskning. Visst, det ger en trevlig känsla som alla kan ställa sig bakom (”Ja, vi bör stoppa krig under en godtyckligt definierad tid!”) Men det är just det som är poängen; det är ett PR-drag som är utformat för att virvla runt i Säkerhetsrådet och ge en ”humanitär paus” och ”världsfred” i våra huvuden så att vi alla sluter upp i varma, otydliga känslor om FN och tror att det finns något slags globalt regeringsorgan som kan stoppa krig med fingrarna.

(Nämnde jag att saudierna bara genomförde en flygattack mot en jemenitisk by?)

Som vanligt finns det en smula sanning i känslan; utan att våra vilseledare ständigt konspirerar för att piska upp allmän ilska mot uppfattade fiender och köper militär utrustning för miljarder dollar, det är mycket tveksamt om det alls skulle bli ett mycket storskaligt internationellt krig.

Tror du verkligen att den genomsnittliga saudierna skulle vara motiverad av att hjälpa till med att finansiera och utrusta ett bombplan, och sedan frivilligt hoppa in i ett jaktflygplan och genomföra bombningsattacker mot jemenitiska byar, slakta män, kvinnor och barn som de aldrig har mött och som aldrig förorsakat dem ett anfall, helt på egen hand?

Utan en regering (eller som i detta fall en bortskämd kronprins) som besluter att det ligger i ”kungarikets” intresse att genomföra sådana anfall (och sedan spenderar gudlösa mängder av samma kungarikes pengar för att låta det hända), skulle sådan krigföring kunna pågå alls?

Så ja, om den globala eliten verkligen ville åstadkomma världsfred, skulle det inte bara vara möjligt, det skulle vara ganska enkelt. De skulle bara behöva avveckla krigsmaskinen som de skapade, avstå från de uppvärmda makterna som de skänkte sig själva och ställa sig bakom rörelsen att kriminalisera krig.

Men det är naturligtvis inte vad de gör. Istället inbjuds vi bara till ett Säkerhetsråds publicitetsjippo, som antar en resolution som kräver ”humanitära pauser” i vår regelbundet planerade krigföring. . . som naturligtvis kommer att återupptas efter 90 dagar (eller mindre). Man förmodar att de upphör med fientligheterna också vad gäller alla palestinier som funderar på att försvara sitt hemland från överhängande israelisk annektering.

Nej, den senaste resolutionen är inget av betydelse för dem som söker verklig världsfred. Vad den gör, är att den bekräftar ännu en gång att – precis som jag har haft anledning att påpeka gång på gång sedan denna Coronavirus-kris började – det verkliga hotet mot världsfreden är det krig som samma vilseledare strider mot sina egna befolkningar.

Tecknen på denna krigföring finns överallt och är uppenbara.

Den kan ses i Europeiska kommissionens ”färdplan” för att implementera ett gemensamt vaccinationskort / pass för alla EU-medborgare fram till 2022.

Det kan ses i FN:s eget ”verifierade” initiativ, som hotar att ”motverka spridningen av felaktig information om COVID-19 genom att dela faktabaserade råd med sina samfund.” (Och jag tror att vi alla vet vad det betyder.)

Det kan ses i den avsiktliga inriktningen av äldre på vårdhem för att artificiellt blåsa upp dödsantalen under denna kris.

Det kan ses i de obligatoriska vaccinationerna, nedstängningar, och alla andra lagar, regler och förordningar som försöker begränsa de grundläggande rättigheterna och friheterna i denna gryende åldern av biosäkerhet.

I varje enskilt fall är dessa handlingar – åtgärder som vidtas av regeringar i världen mot sitt eget folk, tänk på – att det är själva hoten mot freden och stabiliteten (för att inte tala om den ekonomiska försörjningen) för majoriteten av mänskligheten. Långt ifrån att leverera världsfred driver dessa vilseledare själva ett krig mot de människor som de påstår sig härska över.

Men naturligtvis är FN:s Säkerhetsråd inte intresserad av att avsluta (eller ens ta en ”humanitär paus”) dessa hot mot mänskligheten. Nej, själva idén om att clownerna och marionetterna vid Säkerhetsrådet kunde leverera världsfred (eller en ”humanitär paus” i en väpnad konflikt) via en enkel resolution (med ett 90-dagars utgångsdatum) är absurt; Att tro att de faktiskt önskar en världsfred är ännu mer absurt.

Världens vilseledare är inte intresserade av faktisk världsfred. De vill inte ha den fred som kommer av att mänskligheten är fri från kopplingarna till regeringarna som försöker spåra, och kontrollera och sanktionera varje rörelse. Det är visionen om världsfred som aldrig presenteras i dessa billiga reklamjippon vid FN.

Låt oss nu ställa in klockan innan den här ”vapenvilan i världen” bryts… Oh vänta. För sent.

 

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: