Jeffrey Epsteins ”Madame” Ghislaine Maxwell arresterad (UPPDATERAD)

Det går väldigt bra för FBI just nu… nu ligger prins Andrew också illa till…
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ghislaine Maxwell Arrested In New Hampshire

| July 02, 2020

https://www.washingtonexaminer.com/news/jeffrey-epstein-confidante-ghislaine-maxwell-arrested?utm_source=breaking_push&utm_medium=app&utm_campaign=push_notifications

Jeffrey Epsteins ”Madame” Ghislaine Maxwell arresterades på torsdag morgon i New Hampshire. Lagen säger att Maxwell kommer att stå inför rätta om att hon har konspirerat med den skamliga finansmannen för sexuellt missbruk av minderåriga flickor, säger källorna. Epstein, en vän till presidenter och chefer inom industrin, dog av självmord i augusti ifjol medan han väntade på rättegång för anklagelser om handel med sex.

Ghislaine Maxwell, den brittiska societetsdamen och arvingen som blev en ”Madame” för den skandallösa finansmannen Jeffrey Epstein och senare anklagades för engagemang i hans påstådda sexualbrott, har arresterats av FBI, berättar två ledande källor för brottsbekämpning för News 4 New York.

Hon arresterades i Bedford, New Hampshire cirka klockan 08:30 för anklagelser om att hon konspirerade med Epstein för sexuellt missbruk av minderåriga, och hon förväntas dyka upp i en federal domstol senare i dag, säger källorna.

Talesmän för FBI och USA:s advokatbyrå på Manhattan vägrade att kommentera.

Dotter till mediebaronen Robert Maxwell, var Ghislaine en gång en flickvän till Epstein och stod på de högflygande investerarnas sidan i årtionden.

Men hon påstods också ha hjälpt Epstein att ragga tonårstjejer för sex med de rika och mäktiga. En av dessa tonåringar, Virginia Roberts Giuffre, fällde denna anklagelse mot Maxwell år 2015 i en förtalsrättegång, liksom ett antal andra kvinnor.

Epstein, en registrerad sexöverträdare som ändå höll hov tillsammans med presidenter och branschchefer, arresterades i förra sommaren på nya federala anklagelser om utnyttjande av ett dussintal minderåriga flickor i New York och Florida i början av 2000-talet.

Han begick självmord i förvaret i slutet av juli och dog sedan efter ytterligare ett självmordsförsök i början av augusti. Två av vakterna med uppgift att övervaka Epstein står nu inför federala rättegångar för att inte ha övervakat honom ordentligt före hans död.

En dag innan hans självmord släppte en federala överklagsdomstol utskriften av ett vittnesmål från år 2016 där Epstein upprepade gånger vägrade att säga om Maxwell hade förvärvat unga flickor för hans räkning.

blob:https://www.nbcnewyork.com/ad53d13e-eeb1-4294-8337-7e5425f8c3cf

Maxwell har hållit sig under radarn sedan Epsteins död, eftersom spekulationer kretsade kring om hon kunde möta påföljder för sin väns påstådda övergrepp.

Tidpunkten för Ghislaine Maxwells gripande är anmärkningsvärd med tanke på det faktum att Trump-administrationen för bara några dagar misstänksamt avskedade mannen som ledde utredningen med människohandeln.

Geoffrey Berman - WikipediaGeoffrey Berman, den mäktiga amerikanska advokaten för södra distriktet i New York har varit den främsta utredaren i fallet med Jeffrey Epstein och hans sexhandel redan innan miljardärens misstänkta självmord. Men den här vännen till president Donald Trump som bidrog till hans kampanj avskedades från sin tjänst av riksadvokaten William Barr – som felaktigt hävdade att Berman hade ”avgått”.

I förra veckan talade advokaten med flera av Epsteins offer, Spencer Kuvin, om det ”mycket misstänkta” avskedandet av den högsta advokaten. Han spekulerar i om Trump eller en av hans anställda kan ha bett Berman om att sluta utreda prins Andrew över hans kopplingar med miljardärpedofilen och sedan avskedat honom när han vägrade.

Att lägga till den mycket misstänkta karaktären av Bermans avsked i omständigheterna under vilka de hände. Sen förra fredag kväll, eftersom han trodde att ingen uppmärksammade det, meddelade riksadvokaten William Barr att Berman hade avgått. Det var dock nyheter för Berman som snabbt kontrade och sa att han inte gjorde det. Efter att han vägrat avgå tvingades han till det.

Som Esquires Gabrielle Bruney berättade i maj, är Maxwell den yngsta av Elisabeth och Robert Maxwells nio barn och hon föddes i Frankrike 1961. Familjen bodde på en engelsk herrgård, och hennes far var grundaren av ett medieimperium och jobbade i parlamentet .

Maxwell gick i skola i en av Storbritanniens mest exklusiva internatskolor och sedan vid Oxford University. Som medlemmar av den brittiska societen blandade Maxwell sig med några av landets mest berömda familjer och blev vän med prins Andrew.

Vill du se huset där hon just flyttat in och läsa rättegångshandlingarna hittar du dem här:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8484629/Ghislaine-Maxwell-arrested-1million-New-Hampshire-estate-bought-secret.html?ito=push-notification&ci=21163&si=6488442Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: