Impeachment 2.0: House Dem lämnar in resolution som kräver att AG Bill Barr ska ställas inför riksrätt

Nu börjar det hetta till riktigt ordentligt! Först blev Ghislaine Maxwell (Jeffrey Epsteins ”Madame”) arresterad idag och nu lämnar Demokraterna i representanthuset in en resolution om riksrätt mot Bill Barr… Spännande tider det här… 🙂
Nu är de verkligen desperata.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Posted July 2, 2020 in Politics

https://trendingpolitics.com/impeachment-2-house-dem-files-resolution-calling-for-ag-bill-barr-to-be-impeached/?utm_source=pushcrew&utm_medium=ilmf&utm_campaign=pushcrew&_p_c=1

Husdemokraterna kräver återigen riksrätt – men den här gången vill de att riksadvokaten William Barr ska tas bort från sin position.

Tennessee Demokratiska rep. Steve Cohen lade fram på tisdagen en resolution där han begär att Barr ska ställs inför riksrätt.

House Resolution 1032, inlämnades av Cohen, där man anklagar Barr för att ha använt sitt jobb för att eftersträva politiska mål.

”Idag introducerade jag # HRes1032, som skulle tillåta en undersökning om riksrätt för riksadvokat Barr,” skrev Cohen på Twitter. ”Han har politiserat DOJ, underminerat rättsstatsprincipen, missbrukat sin makt, hindrat rättvisa och kränkt det första ändringsförslaget. Han är inte lämpad att vara riksadvokat.”

 

”Denna åtgärd uppmanar @HouseJudiciary att inleda en utredning om AG Barr enligt samma husregler som tillämpades under #Impeachment Enquiry för president Trump ifjol. Kongressen är en likadan gren av regeringen och måste hålla #BillBarr ansvarig,” tillade han i en andra tweet.

”Cohen citerade specifikt Barrs roll i justitieministerie beslutet om att ändra de dömande rekommendationerna för den fd Trump-rådgivaren Roger Stone – som dömdes för anklagelser om hinder, lögn inför kongressen och manipulation av vittnen – och Barrs roll i avlägsnandet av demonstranter från Lafayette Square nära Vita huset den 1 juni, inför en Trump-fotografering utanför St. John’s Episcopal Church, ”rapporterade Fox News.

Resolutionen stöds av mer än ett dussin representanter:
Joyce Beatty (OH-3), Don Beyer (VA-08), Earl Blumenhauer (OR-03), Andre Carson (IN-07), David Cicilline (RI-01), Lacy Clay (MO-01), Gerry Connolly (VA-11), Jim Cooper (TN-05), Danny Davis (IL-07), Adriano Esplillat  (NY-13), Dwight Evans (PA-03), Chuy Garcia (IL-04), Al Green (TX-09), Raul Grijalva (AZ-03), Jared Huffman (CA-02), Joe Kennedy  (MA-04), Brenda Lawrence (MI-14), Ted Lieu (CA-33), Alan  Lowenthal (CA-47), Gregory Meeks (NY-05), Richard Neal (MA-01), Ilhan Omar (MN-05), Bill Pascrell (NJ-09), Ed Perlmutter (CO-07), Ayanna Pressley (MA-07), Mike Quigley (IL-05), Bobby Rush (IL-05), Jan Schakowsky (IL-09), Eric Swalwell (CA-15), Mark Takano (CA-41), Rashida Tlaib (MI-13), Nydia M.  Velázquez (NY-07), Maxine Waters (CA-43), Bonnie Watson Coleman (NJ-12), John Yarmuth (KY-03),” skrivs det i resolutionen.

I förra veckan spred husets talare Nancy Pelosi tanken på att man skulle ställa Barr inför riksrätt.

Under en virtuell händelse som arrangerades av Washington Post, avvisade Pelosi möjligheten att husdemokraterna skulle ställa Barr inför riksrätt efter att vissa demokrater hävdat att han tog politiska överväganden vid hantering av ärenden relaterade till president Donald Trump.”

Om hundra och trettioen dagar från och med nu, kommer vi att ha lösningen på många problem, en av dem är Barr,” sade Pelosi och tillade att hon tycker att Barr är en ”skam för Justitieministeriet.”

”Låt oss nu lösa våra problem genom att gå till val och rösta på valdagen, 131 dagar från och med nu,” sade Pelosi.

KOLLA PÅ:

Pelosi kanske bagatelliserar det offentligt, men flera av hennes toppkollegor i kammaren fortsätter att driva för att få Barr avlägsnad och de kommer sannolikt inte att sluta.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: