Trump vill starta ny plattform – har fått nog av Twitter och Facebook

HANDOUT / TT NYHETSBYRÅN

Efter att flera sociala medieplattformar infört restriktioner mot Donald Trumps administration, överväger den amerikanska presidenten nu att överge Twitter och Facebook för en helt egen plattform. Det rapporterar Di, som tagit del av Wall Street Journals källor.

Donald Trump har länge varit kritisk mot både Facebook och Twitter. I dagarna eskalerade presidentens kritik då plattformarna har faktagranskat inlägg och avpublicerat kampanjmaterial som klassats som hatiskt.

Enligt källor har den republikanska kampanjstaben nu börjat visa intresse för den betydligt mycket mindre plattformen Parler, som enligt dess skapare syftar till att sätta yttrandefrihet i första rummet, skriver Di.Kategorier:Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: