Carl Norberg 2020-06-19 – Midsommarmys med bittra utländska toner

Det är midsommar 2020, och de mediala insatserna är på nivån att dödligheten ökar med åldern. Carl inleder årets midsommarmys med några dråpliga uttalanden från etablissemanget: – Annika Winsth går ut med att det är ett rätt bra ekonomiskt läge i landet! – Wolfgang Hansson gafflar om Nord- och Sydkorea! – Börje Ekholm tyckte inte att det var lämpligt med USA som ägare av Ericsson! Sen blir det snack om hur Telia, Ericsson och LMTel hänger ihop. Vad hände i Turkiet och Turkcell t.ex? Erdogan visste ingenting?

Reflexiv kontroll är värt att nämna igen. Boken Fire and Fury av Michael Wolff används som ett exempel på Trumps användning av detta koncept, och media nappar som hungriga fiskar. Att Hans Wallmark tar John Bolton på orden är dock lite tvetydigt. Financial Times beskriver Sverige på ett sätt som visar Stockholmsbyråkratin och Stockholmssyndromet i all sin prakt. Försvarsminister Peter Hultqvist försöker inte ens längre, när Frankrike och Turkiet är i luven på varandra i medelhavet. Korruptionen i Japan, Takahashi och Hirohito med sin Serafimerorden.

Kina verkar ha tänkt sig att förlåta skulder i Afrika. Djupa statens Europa tänker inte riktigt åt det hållet. Allt fler pratar om att NATO bör upplösas. Allt fler, till och med Bank of England, ber om ursäkt för sin slavhandel bakåt i historien. Gör Sverige det? Hur var det med John Bolton och det han skrev på utsidan av sitt kollegieblock? Volvo, kartellbildningar och miljardsmällar. NASDAQ, kursmanipulation och bankernas penningtvätt.

Carl resonerar kring uttrycket ”I motgång kliver ledaren fram” och ledarskap genom upplysning. Ryssland och Putin säger att ett behov av en antinazist-koalition existerar. Kan ju vara jobbigt för de finansiella intressen som låg bakom Nazismens uppkomst… Sovjet, Stalins deal med Churchill och kryptografmaskiner. Situationen i Israel. Netanyahu trodde inte alls på Jared Kushner?

Astra Zeneca och vaccindoser. Bråk i Afrika måste det bli också, i Investor-nästena Etiopien och Egypten. Rena Sykes-Picot fasonerna. Slutligen en kort analys om Palmemordet med avseende på avsnittets innehåll.

De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!Kategorier:Uncategorized, Världspolitik, Video

Etiketter:

%d bloggare gillar detta: