Onsdagsmys med Palmefrågan

Detta och mycket mer avhandlas i dagens Onsdagsmys!Att planeringen för Palme-mordet skulle ha skett i det dolda torde vara obestridligt, så frågan blir väl egentligen bara vilka det är som konspirerat gällande logistik och genomförande, och med avseende på den logistiska omfattningen förefaller kraven på resurser verka uteslutande för det stora flertalet organisationer. Det är svårt att värja sig från tanken att insatser av denna typ kan exekveras av någon annan part än underrättelsetjänstkollektivet.
Att Ebbe Carlsson på uppdrag av justitieminister Anna-Greta Lejon tillsammans med säkerhetspoliserna – Walter Kegö – och Jan-Henrik Barrling – smugglade in avlyssningsutrustning för att avlyssna Palmeutredningen – ett grovt brott mao – , borde måhända ge en fingervisning om vem som gjorde vad med vilket uppsåt – en operation som sedermera ledde fram till Anna-Greta Lejons hastiga avgång när det uppdagades. Att man dessutom satte en så ”erfaren” mordutredare som Hans Holmer som ansvarig för utredningsinsatsen, skapar inte intrycket av att den uttryckta målsättningen verkligen var målet.

Lägger vi uppe på detta till den uppsjö med Investoranknutna människor som gått ur tiden på de mest suspekta vis, med allt ifrån Olof Palmes närmste man Bernt Carlsson i Lockerbieaffären där några Libyer fick skulden, och just Libyer utbildats i Sverige på de vapensystem som användes i denna nedskjutning – känt som Telubaffären – eller det faktum att hela utredningsgruppen som undersökte det s.k polisspåret i Palme-mordet alla var ombord på och gick under med Estonia, lämnar det inte mycket kvar av fantasin om vilka som rimligtvis har legat bakom denna konspiration, vem man nu än säger har levererat de dödande skotten.

Motiv finns där alldeles uppenbarligen många att välja emellan, om det så gällde avslöjanden i Boforsaffären med inblandning från Ghandi-familjen, militär smugglingsverksamhet via Sydafrika-Iran, eller Olof Palmes påstådda försök att närma sig Sovjet, men som oavsett kokar ner till något som inte skulle gynna det militärindustriella komplexet – den djupa staten.

Trump flyttar amerikansk militär personal från Tyskland och NATO blir sakta men säkert avvecklat precis som vi påtalat under många år nu. Polen säger sig istället vilja ha denna personal något Trump med stor sannolikhet kommer säga ja till, för att därefter diskutera ersättning för detta, och det lär naturligtvis bli populärt hos den polska befolkningen.

Investor-kontrollerade Nasdaq går också sitt öde till mötes här framöver, och de restriktioner som nu diskuteras kommer inte gynna dess ägare, allra minst Ericsson. Detta samtidigt då som ockerföretaget Klarna nu går ut och säger att man skall finansiera protesterna i USA. Seriöst!

Micke Pompeo passade på att tacka Sverige på vår nationaldag för våra insatser i allt från Afghanistan till Nordkorea, och vi anade inte alls den syrliga undertonen i detta, i förhållande till vad som nu spelar ut sig i USA i form av de upplopp som nu utspelar sig där. Att ANTIFA importerats dit av svenska intressen är nog ingenting som gått direkt obemärkt förbi något man med stor sannolikhet kommer använda för att terrorklassa organisationen i USA. Detta i sin tur går som vanligt att koppla tillbaka till BLM, George Soros, Open Society, Daniel Sachs, Wallenberg, Investor såsom deras springpojke Mathias Wåg.

Som vanligt får vi ingen som helst hjälp från sittande etablissemang med vår institutionaliserade korruption att sprida information som denna, varför det är upp till oss på horisontalplanet att nå de 3% enligt Paretos princip som kommer dra med sig 17% som kommer dra med sig resten. Betänk att ingen utifrån kommer vilja hjälpa oss när det visar sig från vilket land den djupa staten utgått ifrån, om vi inte är beredda att ens ställa oss upp själva!

Hjälp därför till att vara den förändring som ändå måste komma genom att DELA!

De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

”Någon borde granska utredningen å den utpekades vägnar”

https://www.dagensjuridik.se/nyheter/nagon-borde-granska-utredningen-a-den-utpekades-vagnar/?utm_campaign=unspecified&utm_medium=email&utm_source=apsis

Nyheter
Publicerad: 2020-06-10 09:45
Foto: Lars Pehrson / SvD / TT /

Idag meddelande chefsåklagare Krister Petersson vem han menar dödade statsminster Olof Palme 1986.
– Vi kommer inte runt Stig Engström som gärningsman, sade han under presskonferensen.
Försvarsadvokaten Johan Eriksson tycker att det borde utses någon som i efterhand granskar utredningen å Stig Engströms vägnar.

– Efter att en åklagare valt att väcka åtal så är ju nästa steg normalt att höra vad den misstänkte har att säga. Om han kan lämna en förklaring som begränsar värdet av åklagarens bevisning, och tar kraft av den, så har åklagaren inte styrkt sin sak, säger han till Dagens Juridik.

– Den delen av bevisvärderingen kommer vi aldrig att få se och då tycker jag att man skulle kunna tänka sig en ordning där man utser en försvarare för den utpekade personen. Att man därmed låter en advokat, eller åtminstone någon utanför staten, gå igenom allt material och sedan bemöta det som åklagaren lagt fram.

”Ett sätt att få respekt för utredningen”

Johan Eriksson anser att en sådan granskning skulle kunna göras av en enskild jurist, eller en sammansatt granskningskommission, och fungera som ett sätt att skapa respekt för åklagarens utredning.

– En granskningskommission vars uppdrag skulle vara att pröva om det som lagts fram håller. En eller flera personer som får lyssna och ha kontakt med den avlidnes familj, det tror jag skulle vara en bra sak.

– Inte minst med tanke på att det är ett mål som berör hela landet och som man har lovat aldrig ska läggas ned förrän någon är dömd. Det skulle ju också kunna vara ett sätt att få respekt för en sådan utredning och att folk sedan skulle kunna säga ”den är granskad och klar”. Det skulle kunna ske i form av att man avlägger någon slags kommissionsrapport, kanske under ledning av en domare eller så.Kategorier:Uncategorized, Video

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: