Carl Norberg 2020-06-03 – De stora och djupa perspektiven

3 juni 2020
Dagens onsdagsmys börjar med Rod Rosenstein, Russiagate och avlyssning. Sverige har uttalat sig om Hong Kong och Kina. Donald Trump sanktionerar Kina och bryter med WHO som är kopplad till Bill Gates.
Hur sitter detta ihop? Vi fortsätter sedan med narkotikatillslag, statlig inblandning och telekominfrastruktur. General Flynn har som sagt fått samtal offentliggjorda och frias från anklagelser, men drevet mot honom har ändå fortsatt trots att underrättelsetjänsten vetat om detta.
Mark Zuckerberg backar undan när påtryckningar börjar komma att de stora sociala media-plattformarna kan få utgivaransvar om de försöker sätta sig över yttrandefriheten.
Även Nils Funcke har kommenterat detta och gett Trump rätt. Distraktionerna med Paolo Roberto fortsätter också för att få bort människors uppmärksamhet från de stora och djupa perspektiven…
Svensk korruption behandlas ur flera perspektiv. Kärnvapenprov, atomvinter och propaganda. Hur Black lives matter-demonstrationerna är kapade. Utredningar i Sverige försenas om t.ex Palmemordet, men medierna tvingas ändå närma sig sanningen. 82:a luftburna divisionen posteras i Washington. Djupa statens inflytande inom myndigheter och administration.
Kungahusen som Windsor är på väg ut ur bilden. Hur gick gårdagens förhör med Hillary Clinton? Tyska inrikesdepartementet har beställt en utredning om coronaviruset som visade att den är ett globalt falskalarm och att de ekonomiska begränsningarna har skapat mycket större lidande än viruset i sig.
Trump vill sätta in militär mot demonstrationerna och plundringen, och måste kanske plocka hem militär från utomlands. Kan någon klaga på det i så fall? USA:s inblick i svensk media. Spionverksamhet, Huawei och Ericsson i Europa. Det svenska rättssystemet i Telia-affären med Uzbekistan och Gulnara Karimova. Vodafone i England och Turkiet.
Wallenbergs återköp av Scania – varför skulle de göra det? Omvärldens vilja att minska Investors inflytande. Mike Pompeo glömmer att nämna att NSA avlyssnade Angela Merkel. Förfalskade svenska PISA-framgångar.
Carl gör en viktig poäng om identitet och anonymitet på internet. Politikerna står ännu mer förvirrade när den svenska testkoordinatorn för covid-19 Harriet Wallberg säger att hon slutat.
Därefter en vända om Sveriges förkärlek för klasser och klasskamp. Till sist, hur ska ekonomin ”få fart” nu när paniken kring corona börjar mattas av, men skuldsättningen är ännu högre?
När TV4 dessutom visar de mest patetiska sexråden någonsin för att totalt dumförklara svenska befolkningen, då är det uppenbart att en del oemotståndliga erbjudanden har delats ut.


Kategorier:Svensk politik, Uncategorized, Världspolitik, Video

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: