Vem är Thomas Rotermund och varför ska man bry sig om honom? En mycket farlig man!

Eftersom Samhällsnytt har nån sorts ”grindvakt” i Mats Dagerlind, som ringt mig 2 ggr angående vad jag publicerat från dem, lägger jag bara ut så mycket att ni förstår… Vi ska ju få ett nytt psykförsvar med rätt till signalspaning och rätt att gå in i våra datorer o telefoner… HÄR LIGGER SVERIGES DJUPA STAT!


Thomas Rotermund och Egor Putilov

27 maj, 2020
https://samnytt.se/vem-ar-thomas-rotermund-och-varfor-ska-man-bry-sig-om-honom/

Egor Putilov

Sveriges Radios säkerhetschef Thomas Rotermund (eller Eriksson) är en av de mest fruktade och mystiska figurerna på statsradion. Han har sista ordet vid anställning av journalister på SR och lägger sig även i den redaktionella politiken. Senast dök han upp som expert i den ökända statliga utredningen om myndigheten för psykologiskt försvar.

Den som vill förstå tillståndet i det svenska samhället och vilka mekanismer som säkerställer att just statsmedia fortsätter att vara ett av den djupa statens viktigaste verktyg behöver definitivt ta en titt på Thomas Rotermund – numera Eriksson – som är en viktig kugge i denna mekanism.

LÄS MER: Därför avstår regimmedia från att granska Säpo

Jag träffade Sveriges Radios säkerhetschef Thomas Rotermund för första gången under min korta tid på Radiohuset. Min anställning där upphörde hastigt efter ett telefonsamtal från Utrikesdepartementet där man var mycket bekymrad över att en frilansjournalist som granskade korruptionen och missförhållandena på UD var på väg att bli anställd hos statsradion. Den som vill sätta sig in i historien mer detaljerat kan göra det på följande länk.

Säkerhetschefen tog emot uppdraget och tog hand om min anställning. Han var angelägen om att få tillbaka statsradions inpasseringskort. Jag var angelägen att träffa honom i journalistiskt syfte för att se om han skulle försäga sig om de verkliga orsakerna till mitt avsked. Det blev inte mycket av det mötet. Rotermund vrålade utan avbrott ”Var bor du?? Var är din adress?? ”. Jag drog den snabba slutsatsen att han antingen var idiot, eller onykter – eller både och vilket är vanligt förekommande i dessa kretsar.

Nästa gång jag hörde om honom var i samband med att ett inslag gick ut i Sveriges Radio i juni 2016 med en kort intervju med mig som handlade om mina upplevelser som asylhandläggare för ensamkommande hos Migrationsverket. I ett program av Jörgen Huitfeldt, som numera arbetar på Kvartal, berättade jag hur gråhåriga medelåldersmän registrerades som 17-åriga pojkar och hur vi, anställda på Migrationsverket, var tvungna att låtsas att dessa var barn. Vi hade till och med leksaksbilar redo för dessa. En mer detaljerad berättelse om detta, det kanske största bedrägeriet i svensk historia, kan man läsa här:

LÄS MER: Barn och ”barn”

Rotermund2

Här är hans senaste BMW M550d xDrive som kostar drygt 800 tusen kronor

Thomas Rotermund lever flott på att arbeta åt den informella sammansvärjningen av icke-valda tjänstemän som brukar kallas den djupa staten. Inte minst bekräftades hans viktiga roll när han bjöds in som expert av före detta Säpo-chefen Anders Danielsson i hans skandalösa utredning om myndigheten för ”psykologiskt försvar” – samme Danielsson som förkunnade på konferensen Folk och Försvar i januari att regimkritiska åsikter och opinionsbildning kan liknas vid terrorism. Förutom Rotermund bjöds den korrupta Mikael Tofvesson från MSB in, som vi granskat flera gånger tidigare, samt en publiceringschef på SVT:

LÄS MER: MSBs interna mejl avslöjar: myndigheten förbereder antidemokratisk kupp

Myndigheten för ”psykologiskt försvar” är kanske den viktigaste segern för den djupa staten i Sverige på länge eftersom den legaliserar vapeniseringen av samhällsdebatten. Man ska numera inte behöva gå omvägar genom Säpo eller andra myndigheter och spoltankar i media för att stämpla samhällskritiker, oberoende journalister och oppositionella politiker som statsfiender.

LÄS MER: Anders Danielsson: Regimkritiska åsikter kan liknas vid terrorism

Förutom att slå fast ett behov av denna orwellianska myndighet kräver utredningen att den nya myndigheten ska få rätt att bedriva signalspaning. MSB med Mikael Tofvesson i spetsen har under lång tid krävt denna rätt för att kunna avlyssna samhällskritiker.

LÄS ÄVEN: MSBs rapport föreslår ekonomiska sanktioner mot alternativmedier

Den öronbedövande tystnaden och avsaknaden av någon kritisk granskning av denna utredning i gammelmedier talar sitt tydliga språk. Det är grindvakter som Thomas Rotermund som både garanterar att ingen granskning av förslag som dessa sker – och som samtidigt ser till att legitimera de bisarra förslagen genom sin expertroll.

När ni nästa gång undrar hur Sverige har hamnat i den situation landet befinner sig och varför Sveriges Radio inte ställer några kritiska frågor till makten, kom då ihåg detta ansikte – Thomas Rotermund/Eriksson, en av regimens viktigaste möjliggörare.

Denna video bekräftar att detta projekt sitter rätt så löst och därmed även Thomas Rotemunds framtid

 Kategorier:Svensk politik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: