SVT – Vänstervridet och partiskt enligt ny studie

Nu har jag fått vatten på min kvarn. Med dagens upplaga av Nya Tider som kom i min brevlåda fanns en artikel som fångade min uppmärksamhet. SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar. Intressant! Tänkte att jag skulle läsa den på nätet också, men där kan jag inte finna den. Varför? Censur??

Själv har jag för länge sedan slutat se på SVT nyheter. Orkar inte med deras vänster- och skräckpropaganda de månglar ut hela tiden. Har även skrivit till Hanna Stjärne i vintras, men som vanligt, svarade hon aldrig. https://bakomkulisserna.biz/2020/02/02/oppet-brev-till-hanna-stjarne-svt-ar-svt-vanstervridet/
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dan Malmqvist
Nya Tider
2020-05-27

Från och med förra året betalar du för SVT via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne (240 000 kr/mån, eller 2,87 milj/år) har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara varför. 

Budget:

Nya Tider har granskat årsredovisningen från första året som skattefinansierat 2019. Skatten är 1 % av beskattningsbara inkomsten med ett tak på 1 397 kr under 2020. SVT:s budget var 5,1 miljarder kr och Sveriges Radio hade ytterligare 3,0 miljarder. Medeltalet anställda under 2019 var 2 301 med personalkostnader på 1,9 miljarder, drygt 800 000 kr per anställd. Detta skulle ge en genomsnittlig månadslön på drygt 58 000 kr, av den summan är det bara vissa som står för en oproportionerligt stor andel av summan. Den största utgiftsposten är ”övriga externa kostnader” med 2,9 miljarder, viket avser ”produktionstekniska kostnader och arvoden till utomståendes medverkan i programproduktionen. Vidare ingår kostnader för bl.a musikrättigheter samt avtal med nyhetsbyråer, lokaler, produktionsutläggningar, samproduktioner och förvärv av visningsrätter”.

Lönesättning:

stjarneHanna Stjärne (bilden) tog över som SVT:s VD i sept. 2014, då med en lön på 2,4 milj om året. Förra året fick hon en löneförhöjning på drygt 100 000 kr och har nu en inkomst på
2,87 milj – 240 000 kr/mån. Den bäst betalda general-direktören ligger på omkring 2 milj. Alltså ligger Hanna Stjärne i en klass för sig.

Som en jämförelse kan vi nämna att statsminister Stefan Löfvén ligger nu 2020 på 2,11 milj och ÖB Micael Bydén har 1,98 milj under samma år. Nya Tider försöker få ett svar på varför SVT som är skattefinansierat ska ha en så hög lön på sin VD, men man vägrar svara på frågan.

Tydlig politisk prägel:

När Hanna Stjärne tillträdde var det många som fick onda aningar av hennes förflutna. Som ordf. i Föreningen Grävande Journalister (FGJ) hade hon bl a delat ut priset Guldspaden till den sk Researchgruppen, en grupp vänsterextremister som i samarbete med Expressen hängde ut vanliga svenskar som skrivit arga kommentarer om invandrare på nätet.

my-vingrenKritiken gällde Researchgruppens kriminella förflutna som våldsverkare inom den autonoma vänstern – alla deras tre styrelsemedlemmar är dömda för olika våldsbrott – men också det faktum att uthängningarna av invandringskritiska privatpersoner var ett väldigt tydligt exempel på att ”granska folket åt makten” istället för tvärtom. Här hittar vi My Vingren (bilden) som bl a på Twitter skrivit att hon anser att ”alla vita är fula” och har tidvis varit anställd på SVT under Hanna Stjärnes tid. Det var också My som avslöjade rom-registret för Ekots räkning 2015, där ett polisiärt spaningsregister utmålades som ett hemligt rasregister över romer/zigenare.

SVT har kritiserats för att vara politiskt korrekt, vänstervridet och allierat med den politiska makten långt innan Hanna Stjärne tillträdde – men man kan konstatera att det definitivt inte blivit bättre under hennes styre, snarare tvärtom.

jan-helinAftonbladets fd chefred. Jan Helin ägnade de närmast föregående åren till att angripa Sverigedemokraterna och andra nationalister. Han anställdes som programdirektör, numera medieredaktör, på SVT i april 2016.

 

 

Behrang MiriSom ansvarig för SVT:s sk mångfaldsarbete anställdes samtidigt Berang Miri, en iransk hiphop-artist som gjort sig känd för bl a utrensning av Tintin-böcker på Kulturhusets ungdomsbibliotek i Stockholm.

 

 

Fler PK-rekryteringar

Rekryteringar av politiskt pålitliga personer till SVT, i synnerhet till nyckelposter har varit påfallande under Stjärnes chefsskap. Några av de mest kända är:

Lena_ten_hoppenLena ten Hoopen (fd Lena Sundström) tidigare reporter på bl a DN, Aftonbladet och Metro samt Kalla Fakta på TV4, rekryterades i nov. 2015 till SVT:s samhällsredaktion i Göteborg. Hon är författare till boken Världens lyckligaste folk där hon utmålar Danmark som främlingsfientligt. Det föranledde att den danska författaren Mikael Jalving skrev boken Absolut Sverige som replik.

 

carina_bergfeldt

Carina Bergfeldt, fd reporter och kolumnist på Aftonbladet rekryterades till SVT 2016 och blev utrikeskorrespondent i USA. Hon har under sin tid konsekvent serverat de svenska tittarna samma nyheter som vänsterliberala amerikanska medier, i synnerhet CNN. Hon har uppvisat uppenbar aversion mot Donald Trump, vilket ledde till att hon fick kritik 2018 av Granskningsnämnden. Det vänstervridna Umeås Universitet utnämnde henne samma månad till hedersdoktor med motiveringen av att hon ”utgör en motvikt mot falska nyheter”. 

karin-magnussonKarin Magnusson, fd debattredaktör och kulturchef på Aftonbladet började i mars 2017 som ansvarig för SVT:s nya satsning Morgonstudion. 

Tidigare jobbade hon som programledare för Kulturnyheterna.

 

 

charlotta-friborg

Charlotta Friborg, fd ledarskribent och administrativ red.chef på DN tillträdde som programchef för SVT:s Riksnyheter (bl a Aktuellt, Rapport och Morgonstudion) den 1 aug. 2017.

 

 

diamant-salihu

Diamant Salihu, fd reporter på Expressen rekryterades till SVT:s Riksnyheter i sept. 2017. Han var den reporter som trängde sig på hemma hos Fabian Fjälling från Granskning Sverige (som då arbetade anonymt) i syfte att hänga ut honom. Han är även känd för att ha fällts för vapenbrott i flera instanser 2012-2015 efter att ha köpte en pistol till ett reportage, men framför allt för konsekvent politiskt korrekt rapportering.

Emma Frans och Annakarin Nyberg

Emma Frans, doktor i medicinsk epidemiologi, tidigare bakom SvD:s artikelserie Vetenskapskollen. Hon rekryterades till SVT:s morgonprogram i maj 2018. Hon har vid ett flertal tillfällen angripit inte bara Sverigedemokraterna utan även människor som röstat på dem. Dessutom är hon motståndare till alternativ medicin och skrivit felaktiga artiklar om bla Kolloidalt silver och faror med mobilstrålning.

Till hennes ”nyaste meritlista” hör hennes falska förespeglingar om att få göra en intervju med SwebbTV:s Mikael Willgert, där hon absolut ville komma in på deras redaktion.
SwebbTV lägger ut samtalet mellan Mikael Willgert och Emma Frans som arbetar för
SR Medierna. Samtalet som handlade om en ”mörk” ekonomisk agenda som styr Sverige blev underlag för ett program där SR Medierna anklagade SwebbTV för att vara ”vit makt”, men det är snarare SR som är ett vitt maktmedia.

Seher_ysmaniScher Ylmaz, fd ord. för Rättviseförmedlingen (en insamlingsstiftelse för att främja ”jämlikhet och mångfald”)

Hon rekryterades 2019 för att ansvara för SVT:s ”Sverigespegling”, dvs deras ansträngningar för att minska antalet vita män i organisationen. Yilmaz har varit styrelseledamot i Grön Ungdom där hon drivit frågan om fri invandring, och har även varit krönikör på Nyheter24 där hon bl a kallat det norska regeringspartiet Fremskrittspartiet ”rasister” och ”främlingsfientliga”. Så vitt Nya Tider kan finna, har inga personer med politiskt inkorrekta åsikter rekryterats till SVT under de senaste åren – detta trots att SVT säger sig vilja ”spegla Sverige”.

Politiskt korrekt styrelse

SVT:s styrelse visar en rad personer vars bakgrund och nuvarande engagemang har en tydlig politisk slagsida åt politiskt korrekta vänstern.

Styrelseproffset om ansvar: Det handlar om att säkra värden på sikt

Styrelsens ordförande, Kia Orback Pettersson, driver stiftelsen ”Göra gott” som delar ut stipendier till unga människor – ibland sådana som faktiskt gjort något nyttigt, som att främja företagsamhet, men också Behrang Miri för förortsorganisationen ”Gatans röst och ansikte” (som sade sig använda hip-hop och rap för att uppmuntra ungdomar att påverka sin vardag. En annan stipendiat är Lina Thomsgård för grundandet av Rättviseförmedlingen (där Seher Ylmaz efterträdde henne som ordf.). Ytterligare stipendiater är sådana som sysslar med modern konst, fair trade eller att underlätta för kvinnor i Zambia att identifiera om de drabbats av livmoderhalscancer.

lena-westin

Helena Westin är en lesbisk hbtq-aktivist som av homosextidningen QX beskrivits som ”en av de två bossarna för gaysuccén ”Stockholm Europride” och var med och arrangerade den första Pridefestivalen.  Blev sedan ordf. för QX styrelse och RFSL:s Insamlingsstiftelse.

 

monica-lindstedt

Monica Lindstedt grundade gratistidningen Metro tillsammans med Pelle Andersson och Robert Braunerhielm, som båda kom från den maoistiska tidningen Gnistan. Hon har varit VD för socialdemokratiska tidningen Folket i Eskilstuna och VD på Fackpressförlaget inom Bonnierkoncernen.

Monica Lindstedt har sedan 2010 varit förste vice ordf. för Företagarna. Hon är också ordförande för hem- och familjeserviceföretaget Hemfrid som hon grundade 1996.

svante-weyler

Svante Weyler, är ordf. för Kulturrådet och Svenska Kommittén mot Antisemitism.
Han har inte gjort sig känd bara för sina hätska skrivelser mot svenska nationalister – särskilt  sådana som pekat på Bonnierfamiljens och andra judars maktställning – utan även gått till angrepp mot judar som oroar sig mer över islams utbredning än över svenska ”högerextremister”. I en krönika 2010 jämförde han dagens massinvandring med utvandringen av svenskar till Amerika på 1800-talet och påstod att invandringen är ekonomiskt lönsam. Weyler har tidigare varit redaktör på Ord&Bild och kulturskribent på Expressen och Sydsvenskan.

helen-dannetun


Helen Dannetun
, universitetsrektor på Linköpings universitet, har bevisat sin politiska pålitlighet genom satsningar på ”genus” och ”mångfald” på skolan.

 

 

 

lars-strannegard

Lars Strannegård, rektor vid Handelshögskolan, särskilt som denna skola traditionellt varit ett borgerligt fäste vilket förändrades under Strannegård som gjort flera uttalanden om hur viktigt det är med ”jämlikhet och mångfald” på skolan. En konservativ student som skrev av sig sin besvikelse på Flashback kallade Strannegård ”infiltrerande rödvins-sosse”.


Politiskt korrekta uttryck

SVT-anställda har fått en språkmanual med en rad politiskt korrekta instruktioner för hur de ska uttrycka sig . Redan i inledningen slås det fast att ordet svensk ”inkluderar människor med många olika utseenden, erfarenheter och kulturer”.

En utlandsfödd islamist som rest till Mellanöstern för att ansluta sig till IS ska kallas ”svensk som haft samröre med våldsbejakande/militanta islamister”. 

Man får påpeka att en brottsling är ”vit, ljushyad, rödlätt” medan ord som ”svart” och ”mörkhyad” ska användas med försiktighet. Invandrarghetton får inte kallas invandrartäta utan ska beskrivas med termer som ”hög arbetslöshet och lågt valdeltagande”. Ordet förorten ska undvikas då det anses vara en schablon.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

För några år sedan gjordes en undersökning av journalistprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller Falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet publicerades aldrig. När Nya Tider frågar efter enkäten, ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

Ifall bara SVT-journalister hade fått rösta hade invandringsextremistiska

Miljöpartiet haft egen majoritet i riksdagen med 52 %
Vänsterpartiet hade haft 18 %
Socialdemokraterna 13 %
och hade då haft 83 % av rösterna
Varken Sverigedemokraterna eller Kristdemokraterna hade några röster alls.

Inom hela journalistkåren låg stödet för MP, V och L (invandringsliberala partier) skyhögt över vad som gäller för befolkningen som helhet, medan KD och SD hade extremt få sympatisörer hos journalister. Men allmänhetens åsikter avspeglades allra sämst hos SVT och deras kollegor på Sveriges Radio.

Så man kan verkligen påstå att SVT och Sveriges Radio ÄR VÄNSTERVRIDNA

Här är partisympatierna år 2013

partisympatier

 Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: