SD om krisledning och försvar – Fjärde statsmakten 48 med SD:s Roger Richthoff

I Detta program får vi återigen träffa Roger Richthoff för en uppföljning från det senaste programmet (om Sveriges beredskap från 28 april 2020 och Lördagsintervju 21) som han var med. Richthoff som är riksdagsledamot för Sverigedemokraterna är också talesman för partiet i försvarsfrågor. Då Coronaviruset är aktuellt så tar samtalet sin början i hur Sveriges beredskap varit för denna pandemi. Roger är mycket tydlig då han ser att det största problemet är bristen på krisledning.

De styrande politikerna har inte intresserat sig för att en sådan är nödvändig. I stället har man blivit tagen på sängen och låtit Folkhälsomyndigheten vara den instans som i princip fått leda landet. Detta har skilt sig från hur andra länder agerat där politikerna axlat en mer framträdande roll.

Sammanfattning: Regeringen har aviserat att Sverige kommer beställa det föråldrade vapensystemet Patriot från USA för uppemot 25 miljarder kr. SDs riksdagsman Roger Richtoff anser att detta riskerar bli en teknisk och ekonomisk felsatsning som inte ger oss det vi behöver. Vi går igenom systemen och beskriver skillnaderna i programmet. Vi berör också att de avtal vi tecknar med NATO kan föra in oss i krig utan att riksdagen är tillfrågad och Roger Richtoff beskriver hur detta kan gå till.

Intervju med en insiktsfull stockholmare del 1

Läs Tore Svedins: Sverige, En synarkistisk modell
för mer infoKategorier:Svensk politik, Uncategorized, Video

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: