FHM-kritisk läkare startar hemsida om coronakrisen – blir skärskådad av Säpo och MSB

Per Nordin
2020-05-20
https://nyadagbladet.se/inrikes/fhm-kritisk-lakare-startar-hemsida-om-coronakrisen-blir-skarskadad-av-sapo-och-msb/

Läkaren Jon Tallinger, som är starkt kritiskt till att äldre med coronasymptom nekas syrgas, startade nyligen en hemsida som är kritisk mot Folkhälsomyndighetens strategi. Genast blev hemsidan föremål för Säpos och MSB:s intresse.

Hemsidan startades i mitten av maj, med målet att skapa en plattform för avslöjanden och vittnesmål om den vanvård som de äldre på boenden i Sverige utsätts för under coronakrisen. Tallinger driver även en kampanj vid namn ”Syrgas åt alla”. Att många coronasjuka äldre nekas syrgas och dör har uppmärksammats vid flera tillfällen i olika medier.För drygt en månad sedan skrev han ett brev till Stefan Löfven och krävde att återinföra syrgas på äldreboenden. Han fick dock aldrig något svar på brevet, och i en intervju för Samhällsnytt berättar han nu att han vill skada Sverigebilden – för att rädda tusentals äldre.

Hemsidan har väckt ett stort intresse från svenska myndigheter. Anställda på såväl polismyndigheten som Säpo och MSB har varit på sidan och följt den nästan minutiöst, något som Tallinger kan se genom ett särskilt script som är installerat på sidan. Om myndigheterna beordrat att sidan ska skärskådas – eller om det blott är anställda som surfat in på eget bevåg – går inte att säga.

Tallinger ifrågasätter både MSB:s och Säpos agerade på Facebook och antyder att dessa kanske bör prioritera terrorhot snarare än sjukvårdsfrågor.

Flera länder, såsom England, Kina, Indien och Danmark, har använt Tallinger som källa för att skriva om den vanvård av coronasjuka äldre som sker i Sverige.

Tallingers uttalade mål är att rädda som många liv som möjligt, och i och med detta har han möjligtvis hamnat i onåd med svenska myndigheter. Vid ett tillfälle blev hans arbetsgivare uppringd av en journalist som påstod att Tallinger spred ”falska påståenden” på sociala medier. Journalisten undrade även ifall Tallinger skulle bli sanktionerad för det av arbetsgivaren. På Samhällsnytts fråga om försök till karaktärsmord kommer att iscensättas av media svarar han så här:

– På ett psykologiskt plan har jag gått i krig. Det vill säga att jag agerar för att rädda 20 tusen individer och jag kommer inte längre ta hänsyn till konsekvenserna – och så gör man ju i krig. Man har bestämt sig för att vinna till varje pris och man funderar inte över sitt eget liv och hälsa längre. Så på ett sätt vet jag att det kommer att komma konsekvenser, men jag tar inte längre hänsyn till det helt enkelt.

 Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , ,

%d bloggare gillar detta: