Explosivt!: WHO-tjänsteman~ Kina använde flygresor till att sprida Coronaviruset över hela världen

a four page department of homeland security intelligence report revealed china  intentionally concealed the severity

By: Jack Murphy  |@NeonNettle

READ MORE: https://neonnettle.com/news/11343-wh-official-china-used-air-travel-to-seed-coronavirus-worldwide
© Neon Nettle

Peter Navarro slår till och påstår brister med att hindra virusspridningen

En fyra sidors rapport hos Homeland Security Intelligence avslöjade att Kina ”avsiktligt dolt allvaret”.

Vita husets handelsrådgivare Peter Navarro föreslog att Kina ”skickade hundratusentals” med flygplan för att hjälpa till med att ”så ut” spridningen av COVID-19. Navarro berättade för ABC News ”This Week” att Kina kunde ha behållit viruset inne i Wuhan.

”Kineser – bakom skölden till Världshälsoorganisationen – gömde viruset i två månader för världen och skickade sedan hundratusentals kineser med flygplan till Milano, New York och runt om i världen för att sprida det”. ”De kunde ha behållit det i Wuhan, men istället blev det en pandemi”.

Värden George Stephanopoulos frågade Navarro om han anklagade Kina för att avsiktligt ha spritt viruset. Men Navarro sa att han inte antydde att det var avsiktligt.

china admitted to destroying early coronavirus samples but claimed it was not part of a cover up

Kina medgav att de förstörde tidiga coronavirusprover men hävdade att det inte var en del av en nedtystning.

Enligt en fyra-sidors underrättelsesrapport från Department of Homeland Security, som erhållits av Associated Press avslöjade kinesiska ledare att de ”avsiktligt dolt allvaret.” I förra veckan rapporterade Neon Nettle att Kina medgav att de förstörde tidiga prov av coronaviruset men hävdade att det inte var en del av en mörkläggningen.

Det regerande kommunistpartiet i Kina (CPC) utfärdade ett beslut till icke-statliga kontrollerade laboratorier om att förstöra prover av det dödliga viruset den 3 januari. Medgivandet från Kina bekräftar ett påstående som lämnats av USA:s utrikesminister Mike Pompeo i slutet av förra månaden. På fredagen medgav en handledare för Kinas nationella hälsokommission, Liu Dengfeng, att ”den kinesiska regeringen utfärdade en order den 3 januari om att avyttra coronavirusprover” på ”obehöriga” laboratorier.

the who was prevented from declaring a global health emergency during the early stages of the coronavirus pandemic in january

WHO förhindrades från att förklara en global nödsituation under de tidiga stadierna av coronaviruspandemin i januari.

Samtidigt avslöjade CIA bevis för att Kina pressade Världshälsoorganisationen (WHO) för att bagatellisera virusets omfattning för att få en global fördel. WHO förhindrades från att förklara en global hälsosäkerhetsrisk under de tidiga stadierna av coronaviruspandemin i januari.

CIA publicerade en rapport, med titeln ”FN-China: WHO Mindful But Not Beholden to China,” som beskriver hur Kina hotade att sluta samarbeta med WHO:s coronavirusutredning om FN-byrån förklarade ett globalt hälsonödläge. I april avslöjade tjänstemän bevis på att coronaviruset har sitt ursprung i ett Wuhan-laboratorium, och Kinas regerande kommunistparti skyllde på djurmarknader för att täcka det. Rapporten uppgav att COVID-19 har sitt ursprung i ett laboratorium som en del av Kinas försök att visa att dess ansträngningar för att identifiera och bekämpa viruset är lika med eller större än USA:s kapacitet.


China EXCLUSIVE Lead image

EXKLUSIVT: När KINA hamstrade medicinska förnödenheter, anser CIA att Kina försökte förhindra att Världshälsoorganisationen slog larm om coronavirusutbrottet i januari.

BY  AND  

https://www.newsweek.com/exclusive-cia-believes-china-tried-stop-who-alarm-pandemic-1503565

CIA anser att Kina försökte förhindra att Världshälsoorganisationen slog larm om coronavirusutbrottet i januari – en tid då Peking lagrade medicinska förnödenheter från hela världen. En CIA-rapport, vars innehåll bekräftades till Newsweek av två amerikanska underrättelsetjänstemän, sade att Kina hotade WHO med att landet skulle sluta samarbeta med byråns coronavirusutredning om organisationen förklarade en global hälsonödsituation.

Det var den andra sådana rapporten från en västerländsk underrättelsetjänst och sannolikt kommer ytterligare en att leda till spänningar mellan USA och Kina gällande en pandemi som har dödat 280 000 människor världen över – mer än en fjärdedel av dem är amerikanska.

who, tedros, xi, jinping, china, meeting

Den första rapporten, en tysk underrättelseutvärdering som publicerades av Der Spiegel i förra veckan, anklagade den kinesiska presidenten Xi Jinping för att personligen ha tillämpat press på WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus den 21 januari.

WHO avfärdade föreställningen att Xi själv grep in, men man avvisade specifikt att ta upp frågan om kinesiska tjänstemän gjort några ansträngningar för att försena eller ändra tillkännagivandet från Public Health Emergency of International Concern (PHEIC).

”Vi kommenterar inte specifika diskussioner med medlemsländerna men vi kan säga att hela tiden under pandemin har WHO agerat i enlighet med sitt mandat som en evidensbaserad teknisk organisation som fokuserar på att skydda alla människor, överallt,” berättade WHO-talesmannen Christian Lindmeier för Newsweek. ”WHO baserar sina rekommendationer på vetenskap, bästa praxis för folkhälsa, bevis, data och råd från oberoende experter.

”Dr Tedros kommunicerade inte med president Xi den 20, 21 eller 22 januari. Dr Tedros och hans seniorlag träffade president Xi i Peking den 28 januari,” sade Lindmeier. ”Frågan om PHEIC kom inte upp i det mötet.”

De amerikanska underrättelsetjänstemännen som talade med Newsweek kunde inte säga om president Xi spelade en roll i pressen mot WHO.

När WHO förklarade en akut folkhälsorisk den 30 januari, gick det mycket ut på att säga att Kina inte hade gjort något fel, ett tillvägagångssätt som väckt viss ilska i väst och som fick president Donald Trump att kritisera världshälsosamfundet som ”Kina- centrerat” innan han avbröt finansieringen i mars.

”Låt mig vara tydlig: Denna förklaring är inte en röst om inget förtroende för Kina. Tvärtom, WHO fortsätter att ha förtroende för Kinas förmåga att kontrollera utbrottet,” sa WHO: s generaldirektör Tedros Anhanom vid den tiden.

”Det som World Health Organization kom undan med är otroligt. De är ett rörorgan för Kina, så jag kommer att fatta ett beslut snart,” sa Trump till republikanska lagstiftare på fredagen om framtiden för den amerikanska relationen till WHO.

Kina har allmänt kritiserats för sin första hantering av coronavirusutbrottet i Wuhan, när regeringen tystade en läkare som försökte varna världen, anklagade den amerikanska militären för att starta utbrottet och enligt Associated Press (AP) försenades det officiella tillkännagivandet av utbrottet med sex avgörande dagar när människor flydde från den drabbade kinesiska staden och spred coronaviruset genom världen. Kinesiska dödsfall och infektionsnivåer betraktas skeptiskt i väst, och amerikanska underrättelsetjänster har sagt att det är möjligt att viruset flydde från ett Wuhan-laboratorium, även om inga bevis har framkommit som stöder denna teori.

Det kinesiska utrikesministeriet svarade inte på Newsweeks förfrågningar om kommentarer, men berättade på ett pressmöte på måndagen att ”den kinesiska ledaren inte ens hade ett sådant telefonsamtal med WHO:s chef den 21 januari” som svar på Der Spiegel:s rapport. Central Intelligence Agency avslog Newsweeks begäran om en kommentar.

Tidslinjen för CIA-dokumentet, kallat ”FN-China: WHO Mindful But Not Beholden to China”, och den tyska rapporten överensstämmer med en annan analys som utfördes av U.S. Department of Homeland Security som sade att Kina undertryckte information om utbrottet i januari så att de kunde förvara medicinska leveranser från hela världen. Denna analys, som först rapporterades av AP, avslogs som ”grundlös” av den kinesiska ambassaden i Washington i ett uttalande till Newsweek.Kategorier:Hälsa, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

6 svar

  1. En av världens ledande medicinska facktidsskrifter: betydligt fler dog av karantänen än Covid
    … En artikel i den ansedda British Journal of Medicine konstaterar att av de 30 000 personer som avled under Coronaveckorna, som statistiskt sett borde ha överlevt, angavs viruset som orsak för bara 10 000. Övriga 20 000 dödades av bland annat vanvård och isolering orsakad av myndigheternas överreaktion med drakoniska och landsomfattande utegångsförbud…
    https://newspunch.com/british-medical-journal-quarantine-killed-more-seniors-than-covid-19/

    Gilla

%d bloggare gillar detta: