President Trump utlyser En Bönedag För Nationen, 2020

Eftersom jag prenumererar på nyhetsbrev direkt från Vita huset får jag in alla uppgifter som sker där. Idag hamnade detta i min brevlåda. När har vi någonsin hört talas om att Stefan Löfven skulle utlysa en särskild bönedag för landet Sverige i dessa corona-tider??

Sug på det!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

vtahuset

prayer


Översätter brevet här:

På denna nationella bönedag bekräftar amerikanerna att bön vägleder och stärker vår nation, och vi uttrycker, med ödmjukhet och tacksamhet, vårt ”fasta förtroende för skyddet av det gudomliga försynet.” Som en nation under Gud delar vi ett arv av tro som upprätthåller och inspirerar oss och ett arv av religiös frihet. Idag går vi samman och lyfter våra hjärtan och minns orden i 1 Johannes 5:14 som säger oss när ”vi frågar någonting enligt hans vilja, hör han oss.”

Från våra tidigaste dagar har vårt beroende av Gud föranlett oss att söka hans gudomliga råd och ofarliga visdom. Våra ledare har ofta uppmuntrat sina medborgare att söka visdom hos Gud och har erkänt Guds makt att leda vår nation fram till ljusare dagar. När utsikterna för vår självständighet verkade dyster, förkunnade general George Washington en nationell dag av ”fasta, förnedring och bön, ödmjukt för att väcka den Allsmäktige Guds nåd.” Efter den förödande förstörelsen av inbördeskriget gav president Lincoln sin andra invigningsadress och åberopade kraften i bön för att ”binda upp nationens sår.” Och mer än 100 år senare noterade president Reagan vårt långa förtroende för bön genom vår historia och skrev att ”genom revolutionens stormar, inbördeskriget och de stora världskrigen samt under tider med desillusionering och missnöje har nationen vänt till Gud i bön för befrielse. ”

I dag, så mycket som någonsin, fortsätter vår bönetradition när vår nation bekämpar coronaviruset. Under de senaste veckorna och månaderna har våra huvuden böjt sig på platser utanför våra typiska gudshus och viskade i tyst ensamhet för att Gud ska förnya vår ande och bära oss genom oförutsedda och till synes outhärdliga svårigheter. Även om vi inte har kunnat samlas i samhälle med våra kyrkofamiljer, är vi fortfarande anslutna genom bön och den lugnande försäkran om att Gud kommer att leda oss genom livets många dalar. Mitt i dessa hårda och oöverträffade tider påminns vi om att precis som de före oss vände sig till Gud i deras mörkaste timmar, så måste vi också söka hans visdom, styrka och helande hand. Vi ber att han tröstar de som har tappat nära och kära, läker de som är sjuka, stärker de som är i frontlinjen och försäkrar alla amerikaner att vi genom att lita på honom kan övervinna alla hinder.

Vi får aldrig glömma att bön leder och stärker vår nation och att allt är möjligt med Gud. I tider med välstånd, stridigheter, fred och krig lutar amerikanerna på hans oändliga kärlek, nåd och förståelse. Idag, på denna nationella bönedag, låt oss träffas och be till den Allsmäktige att genom att övervinna denna coronavirus-pandemi utvecklar vi ännu större tro på hans gudomliga försyn.

1988 uppmanade kongressen med offentlig rätt 100-307, i dess ändrade lydelse, att presidenten varje år utfärda en förklaring som utsåg den första torsdagen i maj som en nationell bönedag, ”på vilken folket i USA kan vända sig till Gud i bön och meditation i kyrkor, i grupper och som individer. ”

NU, DÄRFÖR, förkunnar jag, DONALD J. TRUMP, Amerikas förenta stater, härmed 7 maj 2020, som en nationell bönedag. Jag uppmuntrar alla amerikaner att observera denna dag och reflektera över de välsignelser som vår nation har fått och vikten av bön, med lämpliga program, ceremonier och aktiviteter i sina guds hus, samhällen och arbetsplatser, skolor och hem i överensstämmelse med Vita husets ”riktlinjer för att öppna Amerika igen.”

TILL BEKRÄFTANDE VAR DET har jag här inte lagt handen den sjätte maj i maj, år Herrens 2020, och USA:s självständighet de 244.

DONALD J. TRUMPKategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: