Vänstergruppen använde skattebetalar-finansierad programvara utformad för att bekämpa ISIS till att ta ner Trump

KABUL, AFGHANISTAN - MARCH 8: US and NATO forces in Afghanistan Commander Gen, Stanley McChrystal (R) and NATO Ambassador Mark Sedwill (L) give a press briefing March 8, 2010 in Kabul, Afghanistan. U.S. Defence Secretary Robert Gates has flown into the Afghan capital on an unannounced visit, warning of "hard fighting" still ahead despite signs of progress in the eight-year war against Taliban insurgents.

By  Ryan SaavedraDailyWire.com
MAY 4TH, 2020
https://www.dailywire.com/

En ny vänsterpolitisk åtgärdskommitté som rådgivits av den pensionerade armégeneralen Stanley McChrystal, planerar enligt uppgift att använda programvara som utvecklades för att användas mot islamiska terrorister och utvecklades med skattebetalarnas pengar, för att bekämpa positiva meddelanden om president Donald Trumps hantering av coronavirus-pandemin i ett uppenbart försök att vända och ta ner på Trumps chanser att vinna omval.

”Gruppen, Defeat Disinfo, kommer att använda artificiell intelligens (AI) och nätverksanalys för att kartlägga diskussionen om presidentens påståenden på sociala medier,” rapporterade The Washington Post. ”De kommer att försöka ingripa genom att identifiera de mest populära motsättande berättelserna och stärka dem genom ett nätverk av mer än 3,4 miljoner påverkare över hela landet – i vissa fall betalar användare med stora påföljder för att åsidosättas mot presidenten.”

En översyn av Defeat Disinfos webbplats visar emellertid att den främjar uppenbar desinformation mot presidenten, som att hävda att Trump ”berättade för oss att injicera desinfektionsmedel i våra kroppar”, ett påstående som har avslöjats.

”Initiativet drivs av Curtis Hougland, som fick initial finansiering för tekniken från DARPA, Pentagons forskningsarm, som en del av ett försök att bekämpa extremism utomlands,” tilllade The Post.

Strax efter att The Post publicerade sin rapport om den demokratiskt anpassade gruppen, började frågor uppstå att ta en skattebetalarfinansierad teknik som var utformad för krig och använder den för politiska syften mot en amerikansk medborgare.

Fox News Editor Gregg Re framhöll svar från företag på sociala medier om att man använder en sådan produkt på sina plattformar:

En talesman för Facebook berättade för Fox News att ”vår policy kräver att skapare och utgivare ska märka sin affärspartner i sina märken som innehåller poster där det finns ett utbyte av värde mellan en skapare eller utgivare och en affärspartner.”

Politiker och PAC: er som är auktoriserade enligt Facebooks policy med titeln ”Annonser om sociala frågor, val eller politik” får använda webbplatsens verktyg för märkesinnehåll, sade talesmannen.

Som en del av godkännandeprocessen för annonsörer säger Facebook på sin webbplats att det ”bekräftar deras ID och tillåter dem att avslöja vem som är ansvarig för annonsen, som kommer att visas på själva annonsen. Annonsen och ansvarsfriskrivningen ”Betalas av” placeras i annonsbiblioteket i sju år, tillsammans med mer information såsom utbredningsområde och visningar, samt demografi över vem som såg den. ”

Twitter svarade inte på Fox News begäran om kommentarer angående gruppens uppenbara önskan om att betala sociala mediers påverkare för att marknadsföra vissa politiska meddelanden, vilket kan vara en kränkning av Twitters användarvillkor.

I det speciella senatsvalet 2017 i Alabama använde demokraterna taktiker som har använts av ryska desinformationsoperatörer ”inklusive skapandet av falska konton för att leverera vilseledande meddelanden på Facebook till hundratusentals väljare för att hjälpa till med att välja demokraten Doug Jones i den djupt röda staten, rapporterade Washington Post ifjol.

Daily Wire, som leds av bästsäljande författaren och populära podcastvärden Ben Shapiro, är en ledande leverantör av konservativa nyheter och skär igenom mainstreammedias retorik för att ge läsarna dagens viktigaste, mest engagerande berättelser.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: