Barr antyder att åtal ska komma över ‘Spygate’, men vem kommer att hålla vänstermedia ansvariga för deras möjliga lögner?

Nu när Michael Flynn har frikänts, har det också framkommit tydligt hur media, CIA, FBI o andra farit med falska uppgifter till allmänheten. Vi ska inte glömma att det är samma medier som förser de svenska medierna med samma lögner som de villigt har förmedlat. Domen kommer även att falla på dem, så huka er SVT, SR, Anders Lindberg o ni andra…
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

FBI's dokument om Spygate på väg att bli offentliga - De Fria

https://rightwingtribune.com/2020/03/30/ag-barr-hints/
 

Trots det First Amendment garantin för yttrandefrihet och pressfrihet finns det fortfarande lagliga begränsningar för båda.

Det finns lagar mot så kallade ”hatyttringar”, förtal och skvaller. Du kan inte skrika ”eld!” i en fullsatt teater. Och du kan inte felaktigt anklaga någon eller ljuga om en produkt. Om du naturligtvis inte är en vald tjänsteman. Eller utgör en stor vänstergrupp.

Eftersom riksadvokaten William Barr antyder att det verkligen kan finnas några åtal i samband med FBI:s falska utredning av Trump-kampanjen 2016, föreslår vissa en liknande granskning av ”mainstream media” som i flera år har drivit en lögn efter den andra om president Donald Trump och hans administration.

Men … men … pressfrihet!

Jag fattar. Men var slutar pressfrihet och juridiskt ansvar, den börjar när du medvetet driver en falsk berättelse som gör verklig skada på samhället, irriterar amerikanerna, håller strupgrepp om dem på gränsen till socialt förfall?

Michael Goodwin skriver i New York Post:

Tack och lov har ansvarsnedfallet från RussiaGate börjat, med riksadvokaten Bill Barr som föreslog eventuella åtal mot FBI-agenter och kanske andra.

Men vad händer med media? När allt kommer omkring hade New York Times, Washington Post, CNN och sändningsnätet spektakulärt fel i sin täckning. …

Pulitzers och andra pris på journalistik gick med på några rapporter som nu är lika misskrediterade som Steele-dokumentet. Men nyhetsorganisationerna skyddar fortfarande de hemliga källorna som vilselett dem och agerar som om de själva inte gjorde något fel.

Ett bländande exempel. The Times rapporterade i maj ifjol att FBI skickade en kvinnlig utredare ”som poserar som forskningsassistent” för att spionera på Trump-kampanjen 2016. Kvinnan, som kallade sig Azra Turk, träffade George Papadopoulos på en bar i London. …

The Times berättelse säger också Turk och en annan informant, Stefan Halper, ”misslyckades med att samla in någon information av värde” från flera möten med Papadopoulos, men det är inte sant enligt inspektörens general. Han säger att en av FBI: s viktigaste ”felaktigheter och utelämnanden” var misslyckandet med att berätta för FISA-domare att Papadopoulos upprepade gånger förnekade för Halper och Turk att kampanjen samarbetade med Ryssland eller WikiLeaks.

Visste Times-reportrar om den uppskattande informationen, eller ljög deras FBI-källor för dem? Hursomhelst, vet papperet nu att maj-berättelsen var fel på viktiga punkter, men det förblir okorrigerat. …

Dagar efter valet 2016 gav Times ut en ursäkt av abonnenter för att de inte insett att Trump kunde vinna. ”Ledde Donald Trumps rena okonventionellt oss och andra nyhetsställen att underskatta hans stöd bland amerikanska väljare?” förläggaren och redaktören skrev. …

Så nu är det dags för en andra ursäkt – en uppriktig. Och en ärlig utredning om hur tidningen fortsätter att få de stora berättelserna så fel.

Återigen delar dessa medier – var och en av dem som är engagerade i Trumps nederlag och avlägsnande från sin tjänst – allvarligt vårt land. Den skamlösa lögnen har blivit en inhemsk säkerhetsfråga.

Det är en sak att docera och spåra om presidenten i en tydligt markerad ledare; det är en annan att medvetet driva propaganda förklädd som legitima nyheter.

Vi behöver visst pressansvar. Vi behöver att människor hålls juridiskt ansvariga för att de medvetet publicerar falsk, snedvriden information. Fripress kommer med ansvaret att åtminstone försöka få detaljerna korrekta.

Det händer helt klart inte längre i många av USA:s nyhetskanaler under president Trumps tid. Dito för ständiga avtryckare av vapen från demokrater som hatar presidenten mer än de älskar ett stabilt och välmående land.

Denna artikel publicerades ursprungligen på The National Sentinel och publicerades på nytt med tillstånd.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , , ,

%d bloggare gillar detta: