Vi kommer att vidta åtgärder mot Kina och Världshälsoorganisationen säger Donald Trump

Donald Trump sade på onsdagen att han överväger rekommendationer om hur han ska vedergälla mot Kina och Världshälsoorganisationen eftersom han hävdar att båda enheterna gömde sanningen om svårighetsgraden av koronavirus från resten av världen och förvärrade utbrottet

Donald Trump sade på onsdagen att han överväger rekommendationer om hur han ska vedergälla mot Kina och Världshälsoorganisationen eftersom han hävdar att båda enheterna gömde sanningen om svårighetsgraden av koronavirus från resten av världen och förvärrade utbrottet

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8269159/White-House-orders-intelligence-investigation-prove-China-covered-coronavirus-threat.html?ito=push-notification&ci=14071&si=6488442

  • Donald Trump sade på onsdagen att han överväger rekommendationer om hur han ska vedergälla mot Kina och Världshälsoorganisationen
  • Han hävdar att båda enheterna gömde sanningen om svårighetsgraden av coronavirus från resten av världen och förvärrade utbrottet
  •  ”Vi kommer med en mycket tydlig rekommendation. Men vi är inte nöjda med det, sa Trump till reportrar på Oval Office
  • På måndag krävde presidenten Peking ersättning för skador som orsakats av COVID-19 
  • Trump sa att han fick bitar av information från underrättelserundersökningar
  • Vita huset gav NSA, CIA och Defense Intelligence Agency uppgift att undersöka om Kina gömde det växande coronavirushotet från världen
  • Trump fortsätter att skylla Kina för allvarligheten av viruset i USA genom att hävda att Peking gömde virusets uppkomst från Wuhan tidigare i år

Donald Trump sade på onsdag att USA kommer att vidta starka åtgärder mot Kina när han beordrade utredningar i Peking efter att ha hävdat att de visste om coronavirushotet tidigare än det låtit på dem och kunde ha gjort mer för att stoppa pandemin.

”Vi kommer med en mycket tydlig rekommendation. Men vi är inte nöjda med det, sade Trump om potentiella ekonomiska konsekvenser mot Kina.

”Det finns inget positivt om vad som hände i Kina med detta ämne. Inget positivt alls, fortsatte presidenten medan han pratade med reportrar under ett Oval Office-möte med Louisiana guvernör John Bel Edwards, en demokrat.

Louisiana är en av de stater som drabbats hårdast av coronavirus efter att en hot spot uppstod i New Orleans efter de massiva Mardi Gras-firarna i slutet av februari.

”Vi har tur att vi stoppade det i januari som flyter in till vårt land från Kina,” sade Trump och lovordade sitt beslut att stänga resor från Kina till USA tidigare i år – bortsett från att tillåta amerikanska medborgare att återvända hem.

Presidenten sa att Världshälsoorganisationen agerade som om den fungerade för Kina och sa att han skulle ge ut en ”rekommendation” om hur man ska hantera WHO och Kina.

”Vi kommer med en mycket tydlig rekommendation. Men vi är inte nöjda med det, sa Trump till reportrar i Oval Office under ett möte med demokratiska Louisiana guvernör John Bel Edwards

Han krävde redan tidigare i veckan att Peking skulle betala ersättningar för skadorna orsakade av coronavirus i USA – insisterande på att Kina var hemlighetsfullt och gömde allvarligheten av COVID-19 tidigt i utbrottet när det fortfarande innehöll Wuhan, där viruset härstammade .

En rapport på onsdagsmorgonen avslöjade att Vita huset beordrade underrättelseundersökande av huruvida Kina ursprungligen bagatelliserade och gömde det framväxande coronavirushotet, avslöjade en onsdagsrapport, då Donald Trump fortsätter att skylla på storleken på pandemin.

”Det kommer in och jag får redan bitar,” sade Trump om utredningarna av NSA, CIA och Defense Intelligence Agency. ”Och vi är inte glada över det.”

”Vi är den absolut största bidragsgivaren till WHO – världshälsa. Och de vilseledde oss, sade han och bekräftade att han känner att WHO också ljög om vad de tidigt visste om viruset. ”Jag vet inte – de måste ha vetat mer än de visste.”

”Vi visste saker som de inte visste – antingen visste de inte eller så berättade vi dem inte,” fortsatte han. ”Just nu är de bokstavligen ett rörorgel för Kina. Det är så jag ser på det. Så vi ser och vi tittar och tittar. ‘

”Återigen ger vi 500 miljoner dollar – vi har under åren – från $ 400 – $ 500 under lång tid, under många år. Och Kina ger 38 miljoner dollar, och ändå verkar de fungera för Kina, klagade han.

Underrättelsebyråer fick föreskrifter från Vita huset förra veckan för att få information om de tidiga dagarna av coronavirusutbrottet, inklusive kommunikationsavlyssningar, rapportering av mänskliga källor och recensioner av satellitbilder från Kina och WHO, berättade nuvarande och tidigare tjänstemän med anvisningarna till NBC News .

En tjänsteman avslöjade att ”uppdraget” skickades förra veckan till National Security Agency och Defense Intelligence Agency, som inkluderar National Center for Medical Agency.

CIA fick också en liknande begäran, säger tjänstemännen.

Trump tycktes hänvisa till beställningarna under sin presskonferens på måndag i Vita huset.

”Vi gör mycket allvarliga utredningar,” sa presidenten under sin nästan dagliga briefing. ”Vi är inte nöjda med hela situationen, eftersom vi tror att den kunde ha stoppats vid källan, den kunde ha stoppats snabbt och den skulle inte ha spridit sig över hela världen.”

CIA, NSA och Defense Intelligence Agency fick av Vita huset i uppgift att undersöka om Kina ursprungligen gömde vad det visste om coronavirushotet tidigare i utbrottet.  Nuvarande och tidigare tjänstemän säger att myndigheterna fick höra att föra kommunikationsavlyssningar, rapportering av mänskliga källor och granska satellitbilder

CIA, NSA och Defense Intelligence Agency fick av Vita huset i uppgift att undersöka om Kina ursprungligen gömde vad det visste om coronavirushotet tidigare i utbrottet. Nuvarande och tidigare tjänstemän säger att myndigheterna fick höra att föra kommunikationsavlyssningar, rapportering av mänskliga källor och granska satellitbilder

"Vi gör mycket allvarliga utredningar," sade Trump tisdag om Kina.  "Vi är inte nöjda med hela situationen, eftersom vi tror att det kunde ha stoppats vid källan, det kunde ha stoppats snabbt och det skulle inte ha spridit sig över hela världen."

”Vi gör mycket allvarliga utredningar,” sade Trump tisdag om Kina. ”Vi är inte nöjda med hela situationen, eftersom vi tror att det kunde ha stoppats vid källan, det kunde ha stoppats snabbt och det skulle inte ha spridit sig över hela världen.”

Presidenten fortsätter att avleda skulden för coronaviruskrisen i USA och hävdar att det skulle ha varit mindre allvarligt om Peking var mer framträdande med virusets svårighetsgrad i slutet av förra året.

Han har också ofta berömt sig själv och sin administration för att ha avslutat resor från Kina i de tidiga stadierna av utbrottet.

Trump som skyller Kina för USA: s ekonomiska kamp har visat sig vara effektivt med sin politiska bas när presidenten kämpar för att kampanj utan hans stadionfyllda möten.

”Presidenten kör nu mot Kina lika mycket som vem som helst”, sa en person nära presidenten till NBC.

Denna vecka överträffade USA 1 miljon bekräftade fall av coronavirus, vilket är mer än något annat land har rapporterat och ungefär en tredjedel av mängden fall världen över. Från och med tisdag kväll finns det mer än 58 000 dödsfall i USA av koronavirus.

Trump insisterar på att Peking inte exakt rapporterar antalet fall och dödsfall som kommer från Kina och hävdar att om de var ärliga skulle deras antal vara mycket högre än något annat land.

Han har också föreslagit att Kina kompenserar USA och eventuellt andra länder för coronavirusskador. Sjukdomen har sitt ursprung i Wuhan, som är i Kinas Hubei-provins, och började sprida sig till resten av världen tidigare i år.

Lagstiftare har börjat driva för att skicka räkningen till Kina också medan USA fortsätter att glida in i en depression med rekordhög arbetslöshet med över 26 miljoner människor som ansöker om förmåner på fem veckor och en svindlande marknadsförlust under de senaste två månaderna.

Kinesiska tjänstemän hävdar dock att de kräver att Kina betalar för virus- ”påverkan är” utpressning. ”

”Be Kina att göra ersättningar för denna typ av fordringar – de har ingen rättslig grund. Det finns ingen internationell lag som stöder att skylla ett land för att helt enkelt vara den första som rapporterar en sjukdom, säger Kinas verkställande utrikesminister NBC News i en intervju som sändes onsdag morgon.

Som en del av administrationens instruktioner fick underrättelsebyråerna också bestämma om Världshälsoorganisationen visste om några laboratorier som studerar coronavirus i Wuhan.Kategorier:Hälsa, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: