Operation Stolen Promise

Såja – hur hamnade jag här? Av en tillfällighet surfade jag in här på Homeland Securitys hemsida och hittade denna pågånde Operation Stolen Promise. Bedrägerierna följer i Coronans spår…
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

stolen-promise


2020-04-29

Mer kan du läsa här: https://www.ice.gov/topics/operation-stolen-promise

ÖVERSIKT

HSI Special Agent BadgeCOVID-19 har stoppat stora delar av världen, medan social distansering och andra förebyggande åtgärder har blivit den nya normalen för samhället. Sjukdomen drabbar för närvarande cirka 195 länder runt om i världen. Trots faran och osäkerheten som denna globala pandemi har orsakat försöker individer och organisationer runt om i världen att dra nytta av den för olaglig ekonomisk vinst. Dessa olagliga ansträngningar komprometterar inte bara legitima handels- och finansiella system, utan hotar USA: s gräns och är i fara för den amerikanska allmänhetens säkerhet och säkerhet.

Med sina expansiva myndigheter, robusta cybermöjligheter och strategiska partnerskap över hela världen, är USA:s immigrations- och tullmyndigheters (ICE) Homeland Security Investigations (HSI) unikt positionerade för att bekämpa ansträngningarna av förövarna som bryter mot lagarna i USA för att ytterligare COVID-19 -relaterad kriminell verksamhet.

OPERATION STOLEN PROMISE

När pandemin fortsätter kommer bedrägeribekämpning som innebär ekonomisk lättnad, stimulanskontroller av COVID-19 och traditionell drift av pannrummet att öka. Kriminella organisationer som har för avsikt att importera förfalskade och förbjudna läkemedel och testsatser ropar på amerikaner som söker efter effektiva behandlingar och tester, och falska medicinska tillförsel äventyrar våra medborgare. Dessutom kommer skadliga cyberaktörer att fortsätta använda Internet för att underlätta bedrägerier och andra former av olaglig aktivitet på bekostnad av den amerikanska allmänheten.

För att bekämpa dessa hot lanserade HSI nyligen Operation Stolen Promise (OSP), som riktar sig till COVID-19-relaterat bedrägeri och annan kriminell aktivitet. Initiativet kombinerar HSI: s expertis inom globala handelsundersökningar, ekonomiska bedrägerier och cyberutredningar med robusta privata och offentliga partnerskap för att störa och avveckla denna kriminella verksamhet och stärka den globala försörjningskedjan.

OSP inrättades som en mångsidig strategisk handlingsplan utformad för att skydda hemlandet mot dåliga aktörer som kriminellt utnyttjar pandemin. Planen är byggd kring fyra centrala pelare, som var och en representerar ett kärnelement i HSI-strategin för att hantera denna fråga:

Som en del av OSP har HSI: s specialagenter inlett utredningar över hela landet, beslagtagit miljontals dollar i olagliga intäkter; gjort flera arresteringar; och stänga av tusentals bedrägliga webbplatser. HSI fortsätter att arbeta tillsammans med amerikanska tull- och gränsskydd för att beslagta försändelser av ommärkta, bedrägliga, obehöriga eller förbjudna COVID-19-testsatser, behandlingssatser, homeopatiska medel och påstådda antivirala produkter och personlig skyddsutrustning (PPE).

HSI arbetar också nära med brottsbekämpning och partners inom den privata sektorn för att identifiera och undersöka system för ekonomiskt bedrägeri. Medan bedrägerier försöker tjäna på pandemin genom bedrägliga insamlingar för falska välgörenhetsorganisationer, olika medicinska bedrägerier och onlineförsäljning av förfalskade läkemedel och medicinska förnödenheter, arbetar HSI hårt för att stoppa dem. Inom cyberområdet fortsätter HSI att distribuera sin robusta kapacitet och expertis för att rikta in och ta ner onlineplattformar och mörka webbplatser som möjliggör försäljning och distribution av olagligt material relaterat till COVID-19, underlättar ekonomisk brottslighet och offrar det amerikanska folket.

Medan den pågående pandemin allvarligt har stört mycket av vårt dagliga liv, fortsätter gränsöverskridande kriminella organisationer att rikta in sig på de mest utsatta bland oss. HSI svarar på dessa hot med Operation Stolen Promise för att säkerställa den amerikanska allmänhetens och den amerikanska ekonomins fortsatta hälsa och säkerhet.

Inför en oöverträffad global hälsokris har HSI fortsatt sina ansträngningar för att främja byråns uppdrag. På fältkontor i hela landet och runt om i världen förblir HSI-arbetskraften dedikerade till att upprätthålla allmän säkerhet i en tid då ett sådant åtagande och uppoffring medför en ännu större risk.

Till exempel, i Los Angeles, Kalifornien, en brittisk man namngavs i en federal brottslig klagomål den 1 april som anklagade honom för att ha smugglat till USA missmärkt droger som påstods vara en behandling för de som lider av COVID-19. HSI Los Angeles och Food and Drug Administration:s kontor för brottmålsundersökningar, med hjälp av amerikanska tull- och gränsskydd och US Postal Inspection Service, undersökte fallet.

I en annan utredning arresterade HSI: s specialagenter en man i Georgien i mitten av april för att olagligt importera och sälja ett oregistrerat bekämpningsmedel och skicka e-post till en förbjuden artikel, som en del av ett online-system som erbjuder produkten till försäljning online och hävdar, utan någon rättslig grund, den olagliga bekämpningsmedlet skulle skydda personer från COVID-19.

STOPP COVID-19 FRAUD

HSI: s STOP COVID-19 Bedrägerkampanj är en viktig offentlig uppsökande komponent i Operation Stolen Promise. Kampanjen vidarebefordrar kritisk information till allmänheten relaterad till COVID-19-bedrägeri och brottslig verksamhet. Kampanjen ger fakta, tips och röda flaggor och kommer att vägleda allmänheten om hur man kan känna igen potentiellt bedrägeri, skydda sig mot det och rapportera till myndigheterna. HSI uppmuntrar allmänheten att rapportera potentiellt bedrägeri till COVID19FRAUD@DHS.GOV .Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

3 svar

 1. Satanist Insider- #Scamdemic Masks Chinese Expansion
  WHO chief, Tedros Adhanom Ghebreyesus has a very dodgy and secret past, and was only installed in the job through heavy lobbying from the Chinese.
  Aloysius Fozdyke has been writing for this site since 2010 when he revealed worldwide Satanic control.
  He is a member of the satanist Alpha lodge in Sydney Australia.
  https://www.henrymakow.com/

  Gilla

 2. de lyckades med falsk pandemi skapad av juden Bill Gates (som är typisk jude hur han än försöker hemlighålla sin ursprung) och nu försöker med allt annat

  Gilla

 3. Amerikanska bönder varnar för att den amerikanska matproduktionen till stor del håller på att slås ut, boskap avlivas, grödor förstörs, mjölk hälls ut på marken och livsmedelsfabriker stängs.
  https://www.vaken.se/amerikanska-bonder-beordras-att-avliva-boskap-och-forstora-grodor/
  – de mathallarna och mattransport i USA ägs av judar och nu trycker de på alla pedaler för att skapa pandemi och svält som i USA som globalt – de fullständigt motarbetar Trump och hans regering- de handlar dåligt kött från Afrika för att ruinera amerikanska bönder – de förbereder ngt stort och nu trampar de på alla punkter…
  – de slå pannor blodiga i sista strid för att förslava och avfolka världen… de är som psykopat galningar … troligt det förbereds blodbad och i många länder just nu folk är förbannad och fattar att pandemi är kabbalisternas och sionist NWO skapelsen som organiserade sig i Deep State – det sägs att om det blir slakt …så folk skall slakta judar den här gånger utan nåd globalt!!!!

  Gilla

%d bloggare gillar detta: