Många bör ställas till svars nu. Lördagsintervju 82 med Mikael Willgert

25 apr. 2020

I denna Lördagsintervju möter Swebbtvs Erik Berglund webbkanalens ledare Mikael Willgert. Mikael berättar att han är civilingenjör i teknisk fysik från KTH. Han har jobbat inom industrin i olika svenska bolag med att etablera utvecklingsorganisationer för produkter och system. Mikael tror att Svenska företag kommer fortsätta att vara framgångsrika tack vare de skickliga svenska ingenjörerna och affärsmännen.

Mikaels politiska intresse vaknade i tonåren med insikten om den fasansfulla situationen i Sovjet som negligerades av socialdemokraterna och kommunisterna i Sverige. Mikael fick barn tidigt och familjen drabbades av ungdomsrån vid flera tillfällen i början av 2000-talet. Han bildade tillsammans med andra föräldrar en grupp som uppmärksammade denna fråga.

Frågetecknen inför utvecklingen i Sverige växte successivt och efter att ha läst boken ”Låsningen” av Jan Tullberg bestämde sig Mikael för att det var nödvändigt att agera. Detta var i samband med valet 2014. Han funderade över vilken som var den viktigaste faktorn för att Sverige utvecklades negativt och kom fram till att medierna var det viktigaste området att engagera sig i.

Han träffade Jan Sjunnesson, som tidigare var chefredaktör på Samtiden. De kom överens om att försöka etablera en mediekanal. Första programmet blev ett inslag i början av 2016 om flyktingförläggningar i en liten ort i Ånge kommun. Mikael berättar att verksamheten successivt har vuxit och att den senaste månaden hade programmen 1,5 miljoner visningar på Youtube. 560.000 unika tittare har sett programmen på Youtube de senaste månaderna. Över detta finns programmen också på Facebook och varje dag på Öppna Kanalen i Stockholmsregionen.

Socialdemokraternas omsvängning mot nationalism och andra följder av Corona innebär enligt Mikael något av ett paradigmskifte. Han ser det som ett strategiskt genidrag som har gjort att S har stigit i opinionen men frågar sig hur det blir efter Corona. Swebbtv har engagerat sig i frågor gällande massmigration, klimatfrågan, familjefrågor och vissa hälsofrågor. Men den senaste tiden har det inte varit någon propaganda för massmigrationen eller klimatet, vare sig i SVT eller andra medier. Mikael tror att det kanske kommer bli svårt att blåsa liv i dessa frågor efter Coronautbrottet. Detta kan göra att opinionen för dessa frågor minskar. Särskilt om det blir en ekonomisk nedgång med hög arbetslöshet. Andra följder är att EU inte längre uppfattas som relevant. Både massmigration, klimatskatterna och EU fortsätter tillsvidare som att inget har hänt men nu gäller det att få stopp på detta.

Medierna är, enligt Mikael, helt opålitliga och har helt svikit sitt uppdrag men han hoppas att det nu kan komma en tillnyktring. Många inom medierna mår dåligt av allt ljugande och är också rädda att bli av med jobbet. Han anser att många inom medier och bland makthavare borde ställas till svars. Många makthavare behöver också bytas ut mot personer som klarar de uppgifter vi står inför. En viktig fråga är hur vi ska få stopp på missbruket av skattepengar.

Mikael tror att påståendena om att regeringen försökte stänga ner Swebbtv stämmer. Det var jobbigt för Morgan Johansson och Isabella Lövin att Swebbtv avslöjade deras lögner och felaktiga påståenden. Vi kommenterar Gretas försök att göra come back genom att komma in i Coronafrågan men Mikael tror inte att det kommer lyckas eftersom klimatet och därmed Greta har försvunnit från folks intresse, för tillfället –

Den viktigaste frågan för Swebbtv framöver är nog att få stopp på migrations- och klimatfrågan samt att ställa personer ansvariga för Sveriges situation till svars och byts ut. Mikael Berättar att Swebbtv har många människor som vill stödja verksamheten, dock ingen dominerande donator eller organisation som har inflytande. Mikael tycker att det skulle vara rimligt med ett börsnoterad medborgarägd media. Tittarnas stöd har gjort det möjligt att betala arvoden, köpa in nödvändig utrustning och att påbörja arbetet med att skapa en egen plattform som ett alternativ till Youtube. Mikael förklarar att Svensk Webbtelevision organisatoriskt är ett aktiebolag som startades genom en investering av hans utvecklingsbolag Mighty Systems.

Mikael menar att Sverige fram till Olof Palmes tid hade svenska folket som uppdragsgivare vilket successivt har förskjutits mot andra intressenter. Direktval av politiker skulle styra tillbaka intresset mot väljarna. Erik frågar i avslutningen om KTH skulle kunna bli en ledande teknisk högskola. Mikael är pessimistisk om detta eftersom KTH idag tar stor hänsyn till kön och värdegrund vid utnämningar. Detta är tyvärr något som också orsakar stor skada i näringslivet och i det offentliga.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , ,

5 svar

 1. NOTERAT. Systemmedia har reagerat starkt på Trumps påstådda påstående att vården borde injicera desinfektionsmedel mot Covid-19. Problemet är att Trump inte påstått att desinfektionsmedel ska injiceras. I själva verket uttalade han sig ironiskt om möjligheter att döda coronaviruset med ljus och desinfektionsmedel.
  Det var under torsdagens coronabriefing i Vita huset som Donald Trump uttalade det som upprörde antitrumpmedierna och de är otaliga, ständigt väntande i startställning.
  ”And then I see the disinfectant – where it knocks it out in a minute… and is there a way we can do something like that, by injection inside or almost a cleaning?”.
  Sammanhanget är viktigt. Trump diskuterar även hur UV-ljus som dödar virus principiellt skulle kunna användas som ”desinfektionsmedel” mot corona. Det var inte svårt att ana ironin.
  https://newsvoice.se/2020/04/trumps-injicera-desinfektionsmedel-covid-19/

  – och jämför vilka dumheter och lögner skriver om Trump ockuperade s.k. officiella medier –
  … det liknar ingenting vad de ger sig på … satans tjänare…(hur de vrider på ord och sanning)
  https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/trumps-vandning-overvag-att-oppna-skolorna-snart/
  – man skall stämma de … men mupparna i regeringen ger de miljoner i skattemedel istället…

  Gilla

 2. Information från Italia:
  Det organiserad ansökan till regering om kriminell massmord av gamla på de flesta ålderdomshem -det finns massor av dokumenterad material av begått brott mot gamla och handikappade – det finns även många anklagelser på italienska på youtube – där gamlingar i videosamtal sänder dokumenterade händelser på avsiktlig mord /avlivning – smittspridning!!!!
  Inte förvånad att i Sverige var genomförda samma organiserade kriminella handlingar ….
  – i alla fall i Italia redan ansökan gått till regering och rättsinstitutioner…!!!!

  Gilla

  • Nu kommer info från Grekland – Greker påbörjade krig – de började skuta ihjäl kriminella migranter …. och kräver sitt marionett regering att avsluta omedelbart den falska ”Pandemi”….

   Gilla

 3. ”In the early days of the Cold War, it was customary in the West to make fun of the blindness of the Soviets who believed in the nonsense of Professor Trofim Lyssenko. The First Secretary of the Party, Joseph Stalin, had banned the teaching of genetics and used Lyssenko as a scientific justification for Marxism, but he drew no practical consequences.
  – Today the same mental illness has reached the West. Professor Neil Fergusson assures that statistics can predict the behaviour of living beings. This is stupid, yet many high-ranking political leaders believe it. Unfortunately, unlike the Soviets, they draw political consequences that ruin their countries.”
  Professor Neil Ferguson’s Charlatanism!!!!!
  Professor Ferguson is still the European reference for epidemic modelling.
  https://www.voltairenet.org/article209749.html
  – officiella medier fortsätter pandemi propaganda…
  Dödligheten i Stockholm per invånare närmar sig New Yorks nivå – och antalet dödsfall per dag kommer öka.
  Det säger brittiska professorn Neil Ferguson som låg bakom rapporten som ändrade Storbritanniens corona-strategi. https://www.expressen.se/nyheter/brittisk-professor-stockholm-narmar-sig-new-yorks-niva/

  Gilla

  • The Polemic with Professor Didier Raoult
   These explanations shed new light on the polemic that opposed the disciples of Professor Neil Ferguson to those of Professor Didier Raoult [2]. Contrary to what has been said, this is not a problem of methodology, but of finality.

   – Neil Ferguson is a charlatan caught up in his swindle, !!!!!!

   – while Didier Raoult is a clinical doctor. The followers of the former need dead people to believe in their religion, those of the latter care for their patients.

   The problem we are facing is not a scientific debate, but a war of repeated errors against the scientific approach. It is astounding to hear members of the Scientific Council of the Élysée reproach Professor Raoult for not conducting comparative studies with a control group. In times of crisis, should a responsible doctor fail to treat some of his patients and deliberately sacrifice them?

   Gilla

%d bloggare gillar detta: