IMF:s styrelse godkänner omedelbar skuldlättnad för 25 länder

Internationella valutafonden

13 april 2020

https://www.imf.org/en/News/Articles/2020/04/13/pr20151-imf-executive-board-approves-immediate-debt-relief-for-25-countries

Kristalina GeorgievaWashington, DC – Kristalina Georgieva, VD för Internationella valutafonden (IMF) utfärdade följande uttalande:

”I dag är jag nöjd med att säga att vår direktion godkände omedelbar skuldlättnad till 25 av IMF: s medlemsländer under IMF:s ombyggda Catastrophe Conception and Relief Trust (CCRT) som en del av fondens svar för att hjälpa till att ta itu med effekterna av COVID -19-pandemi.

”Detta ger bidrag till våra fattigaste och mest sårbara medlemmar för att täcka sina IMF: s skuldförpliktelser för en inledande fas under de kommande sex månaderna och kommer att hjälpa dem att kanalisera mer av deras knappa ekonomiska resurser till vitala medicinska och andra hjälpinsatser.

”CCRT kan för närvarande tillhandahålla cirka 500 miljoner US-dollar i bidragsbaserad skuldtjänstlättnad, inklusive den senaste tiden på 185 miljoner pund från Storbritannien och 100 miljoner US-dollar som Japan tillhandahåller som omedelbart tillgängliga resurser. Andra, inklusive Kina och Nederländerna, går också framåt med viktiga bidrag. Jag uppmanar andra givare att hjälpa oss att fylla på förtroendets resurser och öka ytterligare vår förmåga att tillhandahålla ytterligare skuldavgifter under hela två år till våra fattigaste medlemsländer. ”

De länder som kommer att få skuldavhjälpning idag är: Afghanistan, Benin, Burkina Faso, Centralafrikanska republiken, Tchad, Komorerna, Kongo, DR, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Haiti, Liberia, Madagaskar, Malawi, Mali, Moçambique , Nepal, Niger, Rwanda, São Tomé och Príncipe, Sierra Leone, Salomonöarna, Tadzjikistan, Togo och Yemen.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: