Alla COVID-19 fall var somalier

11 april 2020

Hej alla mina FB vänner och följare, glad påsk.
Jag har egentligen paus från debatten men jag kunde ej låta bli att kommentera det jag lyssnade på här om dagen i SVR P1, Studio ett den 8/4 2020. Jag vill ej skicka detta till någon tidning men om någon tidning vill publicera detta eller någon av mina följare vill dela mitt inlägg är ni fullt tillåtna att göra så. Detta är ett inlägg i debatten om mina somaliska landsmän och Covid-19 som jag delar med mig av till alla som är intresserade. Det är en lång text, ha tålamod.

Jag tycker det är pinsamt när mina somaliska ledare, både kvinnor och män yttra sig i sociala medier som idioter.
Mina landsmän menar att man ska inte diskutera varför Somalierna drabbas hårdast av Covid-19 viruset jämfört med andra invandrare, etnisk födda invånare. Norges folkhälsomyndigheten gjorde nyligen en statistik om hur Covid-19 drabbade olika grupper i Norge. Då visade statistiken att människor som är födda i Somalia drabbas hårdast bland invandrare i Norge. Enligt Norges folkhälsomyndigheten har 4655 personer diagnostiserats med Covid-19 infektion. 829 personer är födda utanför Norge samt att 201 av dessa är födda i Somalia. Jag menar då att detta är bevis att en stor majoritet av mina landsmän nonchalant struntar i att följa de gällande direktiv folkhälsomyndigheten i det land de lever i ger under rådande situation.

Jag vet varför vi Somalier drabbas hårdast av alla andra grupper i samhället. Vi Somalier är den minst integrerade gruppen av invandrare i hela västvärlden. Vi lever i ett parallellsamhälle där vi är kuvade av Allah och hans profet Muhammad i och med att vi underkastar oss 600-talets sharialagar samt den kollektiva Somaliska kulturen. Vi Somalier har efter kriget 1991 blivit religiösa fanatiker, som på allvar tror det imamen hävdar att profeten Muhammad botade alla sjukdomar med svart kummin, vitlök, honung, kamelurin och koranläsning.

Majoriteten av somaliska politiker och religiösa ledare anser att medierna sprider en nidbild av somalier samt att man demoniserar och stigmatiserar Somalier. Detta skulle då gynna högerpopulistiska grupper och rasister i samhället. Jag håller inte med ovanstående offerkofta mentalitet. Jag tycker att det är viktigt att erkänna och visa var man har ont när man besöker doktorn och inte blånekar sina tydliga symtom som hela samhället kan se. Vi somalier sprider nidbilden av oss själva på egen hand utan hjälp av högerpopulistiska krafter. Det gör vi genom att leva så som vi gör istället för att integrera oss.
För att kunna integrera sig behöver man ha sin själ samt lojalitet här i Sverige eller i det västland man lever i. Denna brist på lojalitet har många somalier på ett tydligt sätt visat genom att ta avstånd och strunta i att följa de lagar och råd som ges i det samhälle de lever i.

Covid-19 visar att den vidskepliga islamiska lagen sharia och den Somaliska kollektiva kulturen är en dödlig kombination.

Till mina landsmän:

Det är dags att lämna medeltiden och istället integrera sig till det moderna demokratiska samhället. Detta är varje somaliers personliga ansvar och ingen annans. Naturligtvist är det inte Sverige eller andra västländer som ska anpassa sig till islamiska kulturen utan det är vi somalier och islam som ska anpassas till det demokratiska och moderna samhället.

Fariah Idle, boende i Tensta som gjort en informationsvideo om Covid-19 på Somaliska säger så här SVR P1 studio Ett den 8/4 2020 “ varför gör inte Sverige som i England där folk får böter när de går ut”. Jag uppfattar Farias uttalande som att mina Somaliska landsmän inte är kapabla till att ta sitt eget medborgerliga ansvar och lyda folkhälsomyndighetens direktiv. Hennes uttalande ger skenet av att det personliga ansvaret inte betyder någonting såvida inte staten piskar den somaliska befolkningen till lydnad.

Fariah frågar också reportrarna och politikern aggresivt hur de vet att vi Somalier bor i generationsboende? För vi har inte stora villor där vi kan bo i generationsboende, säger hon.

Så kan det vara men det Fariah inte nämner är att vår Somaliska kultur är en kollektiv kultur där man tar in sina behövande släktingar och landsmän, även om man bor i en enrumslägenhet eller tvåa. Storleken av bostäder har ingen betydelse. Exempelvis kan tre personer sova i ett rum där vissa sover på golvet, några trycker ihop sig i köket, en person sover i hallen. Tanken är god och solidarisk, det viktigaste är här att inte lämna någon utan tak över huvudet och mat. Den somaliska kulturen och traditionen erbjuder ett socialt skydd för sina landsmän. Så är den somaliska kulturen generellt, den ger stöd och solidaritet och det gäller även om personen har Covid-19 vilket visat sig att bli en dödlig konsekvens som inte står i proportion till det antal somalier som lever i Norden just nu. Vi somalier är en minoritet i Norden men dödligheten i covid-19 bland somalier är massiv jämfört med nordiskt födda invånare.

När man som flykting kommer till Sverige blir man först placerade i en flyktingförläggning någonstans i Sverige. Sedan upptäcker man att om man skriver in sig hos en släkting eller landsman får man mera pengar i bidrag än om man bor kvar i flyktingförläggningen. Detta ger också en möjlighet att skicka lite av dessa bidragspengar till sin familj hemma i Somalia som kanske har sålt allt vad de äger för att just denna person ska kunna resa till Sverige eller någonstans i västvärlden för att få en bättre framtid.

Jag personligen har erfarenhet av att har bott hos mina släktingar i gästrummet som tur var. En annan gång bodde jag hos en landsman i vardagsrummet samtidigt som jag var höggravid med mitt första barn för 25 fem år sedan. Flyktingförläggningen var ändå bäst för mig. Där fick jag frihet från det kollektiva Somaliska samhället. Den hjälp och det stöd jag fick från mina Somaliska landsmän var inte helt och hållet gratis. Landsmännen eller klanen som tog dig in i deras hem ville också bestämma över ditt liv, hur du klär dig, vem du umgås med och speciellt om du är en kvinna, då blir du ägd av släktingar och klanen.

Det finns vissa normer och regler som en kvinna måste efterleva annars skämmer hon ut hela familjen och klanen i och med att den Somaliska/ islamiska kulturen är en hederskultur där kvinnan är bärare av familjens och klanens heder och ära. Om du som kvinna ska överleva måste du rätta dig efter dessa normer och värderingar vilka ofta är kvinnoförnedrande och underordnade.

Nästa alla somalier har någon gång bott hos någon under den tid man väntade på uppehållstillstånd eller eget boende/ lägenhet. Generellt blir man ofta utnyttjad av sina familjer och landsmän. Detta kan innebära att personen arbetar hos en familj där personen får betala hyra men äter gratis. Om familjen är hederlig och snäll kan det hända att de inte tar betalt för boende och mat men det krävs att arbete utförs i hemmet. På så sätt kan den inneboende personen hjälpa sin familj i Somalia och skicka bidragspengarna till dem eftersom denna bor gratis i utbyte mot arbete. Jag kan vittna om många Somalier som varit i beroendeställning och råkat illa ut. Många ungdomar och speciellt unga tjejer blir sexuellt utnyttjade av männen i boendet, misshandlade psykiskt och fysiskt. Dessa ungdomar är helt i händerna på de personer som ger dem boende och mat.

Till oss Somalier, det är dags att vi själva granskar oss kritiskt samt identifiera dessa svarta fläckar i vårt samhälle och kultur innan det är försent. Vi Somalier, det vi drabbades först av är inte bara Covid-19. Om det i varje land i hela västvärlden gjordes statistik på oss Somalier skulle det med största sannolikhet visa att vi Somalier är överrepresenterade i det mesta som är destruktivt för det land och samhälle vi lever i. Detta gynnar inte oss Somalier och medborgare i det land vi valt och fått möjlighet att leva i. Istället för att bli ansvarsfulla medborgare blir vi en belastning och personer som paratiserar på det samhälle som en gång tog emot oss när vi flydde från krig, svällt och hopplöshet.

Här kommer ett antal punkter som vi Somalier helt rättvist förknippas med. Detta förknippades vi med långt före Covid-19.

Ungdomskriminalitet.
Arbetslöshet.
Bidragsfusk.
Hustrumisshandel.
Barnmisshandel.
Skyddat boende för unga kvinnor som vägrar följa familjens och religionens bestämmelser.
Bostadslöshet.
Islams förbud att köpa egendom med lånade pengar av banken.
För många barn per familj.
Att inte integrera oss i det samhälle vi lever i.
Att föra bort sina barn och kvinnor till hemlandet mot deras vilja.
Sexuella övergrepp mot barn i hemmet.
Människohandel.

Att man inte får låna penga av banken beror enligt mina levda erfarenheter och kunskap på den islamiska sharia lagen. Exempelvis, när en Somalisk person vill låna pengar med ränta från banken rådfrågar personen imamen om det är halal eller haram, om det är tillåtet eller förbjudet enligt Guds lag sharia. Imamens svar blir nej såvida du inte vill hamna i helvetet.

Mina kära somaliska landsmän, islams sharia lag innebär en stor konflikt med det sekulära, demokratiska och moderna samhället. Vi kommer aldrig att lyckas med något, någonstans i världen, inte ens i Somalia, om vi inte förkastar samt ignorerar stora delar av sharia, åtminstone de delarna som är i konflikt med demokrati, yttrandefrihet och jämlikhet samt religionsfrihet.Kategorier:Hälsa, Svensk politik, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

1 svar

  1. här har Sverige egen B.Gaits – lika farlig och av samma kontingent – ”utvalda” folket som Gaits =judar
    https://einhornfoundation.se/kontakt/
    https://www.expressen.se/tv/nyheter/coronaviruset/stefan-einhorns-kritik-mot-folkhalsomyndigheten-darfor-spreds-smittan-pa-aldreboenden/
    -dessa avskum- vet att de skrämde de gamla för att de skulle självmant vaccinera sig mot höst/vår influensa och vet utan tveka om hur de gör i sitt praktik med cancer…. må de få det vad dessa mördare och fiktiva sionist ”läkare” de förtjänar… (han är förhöjd till ”professor” av korrupta ockupant sekten)

    Gilla

%d bloggare gillar detta: