Diskretion 101: Hur man vet vad som är sant, och vad som är falskt

4 april 2020
https://c-vine.com/blog/2020/04/04/discernment-101-how-to-know-whats-true-whats-fake/

Förvirring och motsägelser finns överallt

Hej alla! Har du följt nyheterna nyligen och känner dig förvirrad? Snurrar det i ditt huvud? Vet du inte vem du ska lita på eller vad jag ska tro längre? Vi har insett mer varje dag, hur viktigt det är för oss att veta vad som är sant och vad som är falskt. Det spelar roll.

Här lär vi oss att skära igenom röran och veta sanningen när motstridiga historier virvlar runt oss. Så om du vill veta vad som är vad, fortsätt att läsa …

Vårt uppdrag här inom C-Vine News Network är att alltid tala sanningen, tydligt och korrekt, i allt vi skriver och presenterar.

Nedan finns vanliga sätt att närma sig och förstå nyheterna och hur man testar giltigheten för allt du hör eller läser. Det kommer att förändra ditt tänkande och ge dig tydlighet och sinnesfrid.

Välkommen till Discernment 101. Spara dina uppgifter på din dator eftersom du vill ha dem till hands när du lämnar denna sida och går ut i den verkliga världen av sanning och lögner.


Förvirrad? Hur man delar in fakta från fiktion och sannolikhet

Det vanligaste uttalandet jag hör från människor, både på sociala medier och i den verkliga världen, är ”Jag är så förvirrad, jag vet inte vad eller vem jag ska tro längre.”
Med tanke på nivån av avsiktligt bedrägeri, manipulationstaktik och sensationella berättelser som flyter runt är det förståeligt. Det som är mer betydelsefullt är att eftersom människor har tappat förmågan att lita på andra har det skapat tvivel i sin förmåga att lita på sig själva för att urskilja, vilket försvarar förvirringen. Så hur skär du igenom allt, separerar det i ditt sinne och känner en känsla av tydlighet utan mumbo – jumbo av historier som bidrar till all denna förvirring?

För många, kommer att inse att man litade på andra som slutligen förrådde dig, vilket skapade en känsla av självtvivel, reflektion och i vissa fall skuld över beslut som fattats.

Det skapade i sin tur en känsla av misstro hos alla, vilket är ohälsosamt. Om du inte kan lita på andra och du inte kan lita på dig själv lämnar det tomhet. Att återuppbygga det förtroendet för dig själv och ta bort tvivlet på dig själv är det det som gör att du kan urskilja vad och vem du ska lita på. Att välja att kringgå det steget skapar en önskan om att hitta sanningen var du än kan utanför dig själv, även om det betyder att du tror på en falsk berättelse eller falsk person eftersom det är historien som skulle göra dig lyckligast. Den skapar en hel uppdelning av förmågan att urskilja och blir en ond cirkel. Men verkligheten är att du verkligen bara längtar efter sanning – din sanning – att återvända till dig. Lös det och ta reda på vad sanningen är för dig, så kommer du att hitta frihet.

Bedrägerier kan vara svåra att genomföra, men här är ett viktigt steg,

släpper hängivenheten till dessa känslor och se den verkliga skönheten och styrkan i dig själv. Du utnyttjades, manipulerades, blev sårbar och lurad helt. Det är helt förståeligt att du känner dig ilsken, skadad och förrådd, men det är nödvändigt att förena allt i ett fokus, med tydlighet. Det motsvarar att det tas ut på knäna och sedan är beredd att springa ett maraton. Läka vad som behöver läkas.

Kompletteringsinformation

Tänk på din hjärna som ett arkivskåp. Håll den organiserad och fri från röran, så kommer du att känna att förvirringen smälter bort. 

Men hur? Lär dig att uppdela information när den kommer till dig innan du lägger in den i arkivskåpet och se till att du har en sophink i närheten. Diskretion är nyckeln, och med övningen kommer det att bli en automatiserad process för att dela upp det i takt med tiden. Att skapa en metod för hur man bäst utnyttjar din tid och energi är avgörande så att du inte bränner ut dig. Alla försöker inte bara smälta en otrolig mängd information som kommer till dem, utan man känner också förhöjda nivåer av stress på grund av karantänen i hemmet på grund av coronaviruset. Att jorda dig själv, bibehålla balansen och ta in information i små bitar är så viktigt just nu. Så hur ser dessa fack ut?

När information kommer till dig, träna dig själv att bearbeta den på ett sätt som du effektivt kan urskilja den.

  1. Ser jag bevis på bevis, och är det legitima bevis?
  2. Finns det tillräckligt med bevis för att låsa upp det, eller räcker det bara för att vara troligt?
  3. Är detta en trevlig historia, men ger inte något bevis, vilket gör det till en fiktion?
  4. Utlöses mina känslor och taktik?

När väl urskiljning blir det andra naturliga och du har tagit bort självtvivel, lyssna alltid på din magkänsla och använd din intuition. När tiden går kommer det att gå snabbare och snabbare att urskilja information från fiktion och det kommer att hamna rätt in i papperskorgen, vilket tar bort röran och förvirringen.

Faktautrymmet

När man absorberar information är det första man måste leta efter – är bevisen.
Vad utgör som bevis?

• Källänkar som ger bevis

• Dokumentation för att säkerhetskopiera den

• Uttalanden, bekännelser och citat direkt från källan i fråga

• Oförändrade videofilmer

• Domstolshandlingar

• Kriminalregister och domar

• Historiska data

• Faktiska data från källan om vem berättelsen handlar om

• Kartor, adresser och anslutande platser

• Fastighetsregister

• Skattedokument

• Pengarna – hur de spenderas och hur de ansluter till alla i historien

• Affärsrelationer och vänskap med djupa band

Om du granskar information och inte ser ett enda objekt från listan ovan har källan som tillhandahåller informationen antingen inte bevisa dem, försöker lura dig, delar delvis sanning för att driva ett bedrägeri eller så är det av ren lättja och förtjänar inte din uppmärksamhet. Du kan säga, ”men det låter så sant, jag kanske borde gräva och se om jag kan hitta beviset själv.” Visst, du kan göra det, men du borde inte behöva, eftersom det borde ha tillhandahållits av källan. Om du vill lagra det i möjlighetsfacket, snarare än att släppa det till fiktion, är det ditt val, men din trolighetskammare kommer så småningom att drabbas av överbelastning och förvirra dig. Håll dig fast vid bevisen och se till att allt går ihop. Var försiktig med partiella sanningar med omvägar för att locka, suga upp din tid och energi.

När du har bedömt det som helt exakt, förvara det i faktumfacket och gå vidare, eller i vissa fall – gör något åt ​​det, till exempel att förespråka för en sak eller göra andra medvetna om det. Du kanske bara får mer information om det i framtiden som ansluter fler punkter åt dig. Bra! Få åtkomst till filskåpet!

Jag är värd för över  80 resurser och verktyg  för faktakontroll och djupgrävning här på Coreys Digs.

Sannolikhets-avdelningen

Om du har några viktiga bevis men saknar de övergripande anslutande prickarna som bevisar att det är sant, kommer detta att lagras under sannolikhet.

Du kan välja att gräva längre, eller så kan du välja att lagra det i sannolikhetssfacket tills fler prickar dyker upp i framtiden. Du kanske tycker att det är bra att hålla ett dokument med ”fakta” och ”sannolikhet” om du har behov av att spåra informationen och om det frigör röran i ditt sinne. När nya informationsytor kommer kan du öppna filskåpet, få åtkomst till äldre information och ansluta fler prickar! När du delar rimlig information är det alltid en bra idé att förklara för människor att det är en ”teori” med några övertygande fakta, men att du inte har den fullständiga historien för att bevisa att den är fakta ännu. Hur mycket du kanske än vill att en berättelse ska vara sann, med uppgift om det som faktum, gör inte någon nytta. I själva verket skapar det bara mer förvirring och kan bli en stor energisugare för tusentals människor. Vi har sett det gång på gång från mainstream-nyhetspropaganda. Det är alltid en bra idé att ta ett dagligt mått på hur du spenderar din energi, vad du ägnar din tid åt och hur relevant den är för hela ditt liv.

Ett bra exempel på en ”trolig” historia är frågan om Bill och Hillary Clinton är involverade i människohandel eller inte . Många av oss har sett vittnesbörden i  OIG-rapporten som  indikerar alla e-postmeddelanden på Anthony Weiner:s bärbara dator mellan Huma Abedin och Hillary Clinton, tillsammans med anteckningar som skrivits i rapporten om ”Clinton Foundation” ovanför orden ”brott mot barn”.

Faktum är att advokat Sidney Powell talade om detta i ett  nyligen anförande hon sade det. Så vi har information och vittnesbörd från en OIG-rapport. Utöver detta, när du granskar alla individer som är intimt kopplade till Clintons, upptäcker du en otrolig mängd människor som har dömts för sexualbrott mot barn. Vissa av dessa personer arbetade direkt med Hillary Clinton, även efter att hon visste att de dömts, till exempel  George Nader. Så vi har övertygelser och faktiska domstolshandlingar.

Slutligen, när du granskar hennes tidslinje för arbete med barn, är det ganska alarmerande, för att inte tala om allt hennes nuvarande arbete på över  20 öar i Karibien längs barnvägarna. Eftersom inget av detta är 100 % avgörande bevis för att säga utöver en skugga av tvivel om att Bill och Hillary Clinton är inblandade i handel med barn, finns det så många bevis att det måste gå in i troligheten och återupplivas vid ett senare tillfälle när mer information finns. Det finns inget behov av att det rör om hjärnan, helt enkelt förvara det i sitt fack och det kommer att triggas automatiskt när nya bevismaterial uppstår.

Skönhetsfacket

Skönlitteraturen utgör definitivt huvuddelen av berättelserna i världen utan tack till mainstream-nyheterna. Detta innebär att majoriteten av de flesta människors tid spenderas på att jaga svansen, alltså all förvirring. Jag har bevittnat hela dagar, ibland veckor som spenderats på tusentals människor som jagar fiktion.

Varifrån kommer fiktionshistorierna?

• Primärt nyheter om mainstream

• Naiva individer som trodde på en berättelse som inte hade något bevis, delade sedan den med världen

• Politiker och regeringsschema

• Disinfo-agenter på sociala medier, och det finns många

• Många kändisar från Hollywood, musikbranschen och sport driver propaganda

• Vardagliga människor som har en berättelse om hur något är eller vad de vill tro, utan att någonsin göra någon efterforskning, delar sina fantasier med vänner och medarbetare, och de som vill tro att de fortsätter att dela det som även om det är faktum

• De högre ledarna inom sjukvårdsindustrin

• Otaliga framstående individer som George Soros och hundratals byråer vars enda syfte är att marknadsföra en berättelse

Exempel taktik:

• ”Källor säger” är vanligt, särskilt från källor som du redan inte litar på

• Snurra en berättelse som har en legitim berättelse, men inga bevis finns

• Spela på människors känslor och leverera en berättelse på ett silverfat, utan bevis

• Trick, till exempel foton eller videor som inte är som de verkar, som förkortade klipp för att ta saker ur sitt sammanhang, foton med en felaktig plats för att vilseleda dig etc.

• Manipulera berättelser för att inkludera delvisa sanningar med bevis som inte har något att göra med de anklagelser som görs, samtidigt som man plumpar berättelsen med känslomässiga utlösare

• Projektion är spelets namn och kan ofta avslöjas relativt snabbt om människor gör arbetet

• Sanningens glidande skala. Disinfo-medel börjar med 100 % och under flera månader, de arbetar sig ner till cirka 90 % sanning. När de väl har gjort ett bra jobb och skaffat upp ett stort antal efterföljande, fortsätter bilden, tills de antingen kan vända sina följare till ett motsatt perspektiv från sin ursprungliga sanning eller använda dem för att attackera legitima källor som sätter ut 100 % -ig sanningen.

Systemet har väckt alla att lita på nyheterna, lärare, regering, läkare, äldre och alla områden inom brottsbekämpning och vårt rättssystem. Tyvärr är många på de översta nivåerna korrupta och skyddar ett slavesystem som länge har funnits. Det är helt upplöst och har skapat mycket förvirring, utöver mycket självtvivel.

När människor tappade förtroendet för ”systemet” förlorade de också förtroendet för sig själva. Hur litar man på sig själva när de felaktigt tillät sig att lita på alla dessa korrupta system? Det är ett psykologiskt sinne-spel. Släpp det. Förlåt dig själv. Erkänna att du ser igenom det och kan gå förbi det. Vet att du kan stiga över detta förråd och kan fatta bra beslut. Du måste ta bort självtvivlen för att eliminera förvirringen, annars fortsätter du cykeln.

Också, genom att lägga ut ett filtuttalande, ”Jag litar på ingen,” kommer du bara att ruta in dig och skapa mer förvirring. Genom att lita på ingen säger det att ditt sinne är att allt är falskt. Allt. Om du vill befria ditt sinne från förvirring måste du behärska bedömningen och ta bort självtvivlet.

Slutsats. Gör det arbete som krävs för att läka från förräderiet – det är du skyldig dig själv.

Håll ditt sinne klart

Varför är denna praxis ett viktigt verktyg? Det tränar ditt sinne att se med tydlighet, att behandla information klokt och att bli av med allt röran som orsakar så mycket förvirring. Det tar bort självtvivel, stärker din beslutsamhet och minskar jakten. Det låter dig känna balans, stabilitet och säkerhet. Och framför allt återställer det din tro på dig själv och mänskligheten, för de som förrådde dig utgör inte hela mänskligheten. Stäng inte av världen. Öppna ditt hjärta, öppna ditt hjärta och låt det lysa. Bedömning kommer att följa.

LÄRA DIG HUR…Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: