EUROPOL: 90 misstänkta har identifierats i omfattande operation mot barnsexring

Referral Action Day against Islamic State online terrorist ...

31 March 2020

Press Release
https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/90-suspects-identified-in-major-online-child-sexual-abuse-operation?fbclid=IwAR2RMg4bom4BPmB95i8SfKVivFtLwL5BOPT0hIDqGxIFqb3RJOGCfIq_5QUPoliser runt om i världen har tagit bort en global barnsexring med länkar till över 40 länder genom en belgisk utredning med stöd av Europol. Fyra misstänkta har idag dömts av en belgisk domstol.

Detta fall framkallades av den belgiska federala rättsliga polisen i Östra Flandern (Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen) efter att mer än 9 miljoner bilder och videor om övergrepp mot tusentals barn från hela världen hittades där under en husrannsakan.

De allra flesta av dessa bilder hade aldrig setts i omlopp tidigare innan brottsbekämpningen. Eftersom de misstänkte att de tillverkade sina egna, startade de belgiska utredarna Operation GARGAMEL tillsammans med Europol över hela Europa och därefter. Bild- och videodata som beslagtogs under denna utredning har använts för bevismaterial för brottsoffer som är värd för Europol genom vilka 70 barn och 30 misstänkta har identifierats. Den belgiska federala rättsliga polisen lyckades identifiera 60 misstänkta (varav 24 i Belgien) och 40 offer, vilket ger det totala antalet till 90 misstänkta och 110 offer.

Vissa misstänkta har redan dykt upp i domstol i ett antal andra länder. I Australien dömdes en misstänkt till 15 års fängelse.

Fler gripanden och räddningar förväntas globalt då polisen i över 40 länder granskar underrättelsepaketen som sammanställts av Europol och information från den belgiska federala rättsliga polisen.

 

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , ,

%d bloggare gillar detta: