Det kan inte vara rätt åtgärd att stoppa allt…

Vad borde hända med Kronprinsen? - Sydsvenskan

Olle Ljungbeck
2020-03-27

Det kan inte vara rätt åtgärd att stoppa företag, industrier skolor etc och lamslå ekonomin på grund av Coronan.
Under min 88-åriga levnad har jag varit med om ett flertal influensaepidemier. En av de värsta var asiaten som jag själv drabbades av. Men vad jag minns arbetade jag ändå. Men i inget fall tog man till så drastiska åtgärder som nu att stanna  stora delar av Sverige.

Självklart blir det svårt att ta igen det vi förlorar genom denna avstanning av så stor del av landets verksamheter och därmed ekonomin.

Hur vet vi att smittspridningen blir mindre genom detta? Inte kommer människorna att leva åtskilda i den omfattning som skulle kunna förhindra smittspridning. Nej i stället kommer många och inte minst ungdomar att ignorera myndigheternas påbud att vara åtskilda. Och vem vet om ett stort flertal som smittas verkligen blir allvarligt sjuka? Under tidigare epidemier verkar det ju som om många blev smittade men inte på långt när alla smittade blev sjuka.

Efter 2000-talet har politiker och myndigheter i alltför många fall fattat felaktiga beslut som skapat en rad svåra problem. Inte minst massinvandringen. Att som nu stanna stora delar av Sverige kommer sannolikt att visa sig vara totalt fel och kan innebära en katastrof för hela samhällsekonomin under flera år framåt. Ja, kanske det inte ens går att reparera denna.

En av de personer jag känner en stor respekt för är f d riksbanksdirektören och numera chefen för en av ATP-fonderna – Kerstin Hessius. Hon anser att de styrande gör helt fel och att vi helt kan slå sönder ekonomin så att vi hamnar i en katastrofsituation som vi kanske inte tar oss ur, åtminstone inte under de närmaste åren.

Hon nämnde ordet konsekvensanalys vid ett flertal tillfälle. Det är just avsaknaden av sådana analyser som såväl Riksrevisionen som Lagrådet kritiserat regeringen för nästan varje gång de lagt fram ett lagförslag. Det mest allvarliga exemplet på denna undermåliga och oansvariga utredningskvalitet är ju massinvandringen ett skräckexempel på.

 Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:

6 svar

 1. 75% of small businesses cannot last a month with zero revenues. Morgan Stanley expects initial jobless claims to rise to 3.4 million https://www.investmentwatchblog.com/75-of-small-businesses-cannot-last-a-month-with-zero-revenues-the-median-cash-buffer-is-27-days/
  Pompeo sagt att detta är träning (förre vad bara?)-

  Gilla

 2. Bra Olle Ljungbeck

  Har själv deltagit i ett antal ibland ganska elaka infektioner (virus o/e bakterier) . .

  Har också sett ett antal kollegor som kravlar sig in på jobben trots både start spridning via nysningar, hosta etc. såväl som en närhet som ibland blir ganska våt vid dessa saker.

  MEN då den sjuke inte smittar så mycket längre brukar man ofta ta ett par dagars ledighet för att återhämta sig…. och tror att karensdagen togs ifall man hade jobbat del av dag dessutom…
  Redan ett ansvar och en inskit att man är ersättningsbar skulle givetvis ha gett det man nu behöver trumma ut….
  Så den sociala separation vi ser idag är inte mycket striktare än det man borde tillämpa hela tiden…..

  Osså konsekvensanalys…. fler IVA-platser kostar mer….. behöver inte utvecklas mer–
  i områden där lite vinterkräksjuka eller en mild influensa (delsvis pga massiv vaccination) tvingar sjukvården i stabsläge och där man dessutom har varslat om neddragningar på många hundra i vården….
  det kan inte vara svårt att inse att snart så finns inte kapacitet för många oförutsedda saker….

  Gilla

  • Har du infektioner i kroppen, ta bort dem med kolloidalt silver 15 ml/dag (minst), C-vitamin (askorbinsyra) 1 – 10 gram/dygn, D3-vitamin minst 5000 µg. Då ska du se att du blir frisk! Hälsokostprodukter alltså!

   Gilla

%d bloggare gillar detta: