Inuti Operation Mockingbird

Jag har tidigare berättat om ”Operation Mockingbird” här https://bakomkulisserna.biz/2020/03/16/nedtagningen-av-deep-state-och-militara-tribunaler-hur-vi-vet-det/ men nu gör vi en djupdykning i VAD det egentligen står för
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

2020-03-25
https://scarenormal.com/inside-operation-mockingbird/

Operation Mockingbird påstås vara ett enormt projekt som CIA började utveckla på 1950-talet; de började anställa amerikanska journalister och lockade dem till sin propagandawebb. De anställda journalisterna betalades av CIA och CIA gav dem instruktioner om hur man skriver de falska nyheterna som talade mycket om byrån. Student- och kulturbyråer finansierades också för denna operation.

”Operation Mockingbird” var ett påstådd projekt från Central Intelligence Agency (CIA) som anlitade journalister från hela världen för att skriva falska nyheter och berättelser som främjar regeringens idéer och samtidigt förtalar kommunisterna.

”En grupp studenter har medgett att de fått pengar från CIA”. Detta var rubriken på
The New York Times den 14 februari 1967. New York Times fortsatte sedan att publicera en sekvens av artiklar relaterade till Operation Mockingbird.

Historien om operation Mockingbird

Image result for Frank Wisner,När Operation Mockingbird började spridas, påverkade de senare de utländska medierna. Frank Wisner (bilden), chefen för CIAs spion- och kontraspionagefilial ledde operationen; han fick höra att han skull fokusera på ”propaganda, ekonomisk krigföring, förebyggande direkta åtgärder inklusive sabotage, antisabotage, förstörelse och evakueringsåtgärder, subversion mot fiendeländerna, inklusive hjälpa de underjordiska motståndsrörelserna och stödja de autoktona antikommunistiska elementen i de hotade länderna i den fria världen.

Journalisterna utpressades och hotades påstås det, för att förbli en del av webben. Att skapa ”beundransvärda berättelser” var inte det enda målet med CIA:s finansiering av de oberoende och privata organisationerna. Det fungerade också som CIA:s hemliga informationsinsamling från de andra länderna som var relevanta för den amerikanska nationella säkerheten. Liksom artikeln i The New York Timesavslöjade tidningen Ramparts operationen 1967, då den publicerade hur National Student Association fick finansiering från CIA.

Image result for carl bernsteinI en artikel från 1977 i tidningen Rolling Stone, med titeln ”CIA och media”, skrev Carl Bernstein (bilden) att CIA ”i hemlighet betalade för de många sidorna av journalistbyråerna, tidningarna och tidningarna – på engelska och på andra språk – som fungerade som en stor täckmantel för CIA-operativet.

Dessa rapporter har lett till en rad utredningar, ledda av den kommitté som bildades av senaten på 1970-talet; de fick smeknamnet Church Church. Utredarna från kyrkutskottet har gått igenom regeringens operationer och potentiella missbruk från CIA, NSA, FBI och Skatteverket.

2007 publicerade CIA 700 sidor av dokumenten från 1970-talet, som tidigare markerades som ”strikt konfidentiellt” i en samling med namnet ”Family Jewels”. Operation Mockingbird nämns endast en gång i dessa dokument; det omnämnandet hänvisar till fallet med två amerikanska journalister som höll på i några månader.

Image result for Ugo Ulfkotte.

Enligt analytiker använde de medel som samlades in under Operation Mockingbird fortfarande av CIA och Vita huset; med andra ord, man tror att de fortfarande påverkar de amerikanska och utländska medierna. Denna teori bekräftades av en tysk journalist som arbetar för Frankfurter Allgemeine Zeitung – Dr Udo Ulfkotte.

Även om deklassificerade dokument visar att denna typ av operation verkligen inträffade. bekräftades de aldrig officiellt – vilket kan leda till att vi tror att det aldrig stoppats officiellt .Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: