Filippinerna är det första landet som stoppar sin marknad ”tills vidare” UPPDATERAT!
MARCH 16, 2020
By Tyler Durden

https://www.activistpost.com/2020/03/philippines-is-first-country-to-halt-its-market-until-further-notice.html?utm_source=Activist+Post+Subscribers&utm_medium=email&utm_campaign=c4d9a55bdb-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_term=0_b0c7fb76bd-c4d9a55bdb-388317605

 

Efter två veckors obeveklig marknadsoro undrade handlare vilket lands aktiemarknad som skulle stängas först. För ett ögonblick sedan fick vi svaret när den filippinska börsen meddelade att den avbryter handeln ”tillsvidare” efter att landets president Rodrigo Duterte utvidgade en månadslång lockdown för hela huvudön i Luzon.

”Masstransportering av avstängda och arbetsstopp inom den privata sektorn plus regeringens uppmaning om att stanna hemma med tvång stängde av handeln och ”clearing & settlement” just nu, sa PSE (Philippine Stock Exchange) Chief Operation Officer Roel Refran, som säkert välkomnar möjligheten till att ta en avbrott från kraschen på landets aktiemarknad som har utplånat drygt en tredjedel av marknadsvärdena sedan novemberhöjningarna.

Brevet som skickades till alla anställda:

Vem står näst på tur?

Image result for Raffaele Jerusalmi

Tidigare på måndagen förnekade VD:n för Borsa Italiana, Raffaele Jerusalmi, rykten om att Italiens aktiemarknad skulle stänga ner, även om resten av landet verkligen håller på att stängas ner, när Ansa citerade honom genom att säga att framtida beslut om att stänga aktiemarknader ”på kollektiv nivå” är i teorin möjlig, men skulle vara upp till regeringar att agera kollektivt. Jerusalmi nämnde inte om några sådana drag var nära förestående eller kommenterade om detta har diskuterats på någon nivå.

”Om det fanns ett beslut om det på en global nivå, kunde det göras, men det är inte upp till oss”, vilket tyder på att den filippinska nedstängningen var ett oseriöst beslut. Även om ett lands marknad nu är nedstängt är det mycket mer troligt att resten av världen kommer att omedelbart följa det på ett ”koordinerat sätt”, speciellt om Trump inte lyckas med att bringa en BTFD-panik med sin så lämpligt tidsinställda presskonferens till
kl 15:30 idag, strategiskt planerad att sammanfalla med de traditionellt sista 30-minuterna för marknadssvindeln.

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

%d bloggare gillar detta: