COVID-19 Coronavirus ”Fake” Pandemic: tidslinje och analys

Sprid denna till dina vänner och behanta så de förstår att Corona-viruset inte är något annat än ”fake news”. Gå INTE och vaccinera dig – för det är det de vill!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Av prof Michel Chossudovsky
Global forskning, 8 mars 2020
https://www.globalresearch.ca/ncov-2019-coronavirus-time-line/5705776

Bakgrund

Den 30 januari 2020 förklarade Världshälsoorganisationen (WHO) en folkhälsokriminalitet för internationell oro (PHEIC) i förhållande  till Kinas  nya coronavirus (2019-nCoV) kategoriserad som en viral lunginflammation.   Virusutbrottet var centrerat i Wuhan, en stad i östra Kina med en befolkning på mer än 11 ​​miljoner.

I veckan före beslutet den 30 januari uttryckte WHO:s nödsituationskommitté divergerande åsikter. Det var synliga uppdelningar i kommittén. Den 30 januari fattades ett långtgående beslut utan stöd av expertutlåtande vid en tidpunkt då coronavirusutbrottet var begränsat till Kina.

Det fanns 150 bekräftade fall utanför Kina, då beslutet fattades. 6 i USA, 3 i Kanada, 2 i Storbritannien, etc.

150 bekräftade fall över en befolkning på 6,4 miljarder (Världsbefolkningen på 7,8 miljarder minus Kinas 1-4 miljarder).

Vilken  var risken för att bli smittad?
Praktiskt taget noll.

WHO agerade inte för att lugna och informera världens allmänna opinion. Tvärtom: en ”Fear Pandemic” snarare än en äkta Public Health Emergency of International Concern (PHEIC)  lanserades.

Riktigt panik och osäkerhet upprätthölls genom en noggrant utformad mediedesinformationskampanj.

Nästan omedelbart ledde detta till ekonomiska förflyttningar, en kris i handeln och transporten med Kina som drabbade stora flygbolag och rederier. En hatkampanj mot etniska kineser i västländer inleddes, följt av kollaps i slutet av februari på aktiemarknaderna, för att inte tala om krisen i turistbranschen som resulterade i otaliga konkurser.

Komplexiteten i denna kris och dess effekter måste hanteras och noggrant analyseras.

Det vi har att göra med är ”ekonomisk krigföring” som stöds av mediedesinformation, i kombination med Trumps administrativa avsikt att undergräva Kinas ekonomi. De pågående ekonomiska förflyttningarna är inte begränsade till Kina.

Det finns viktiga problem för folkhälsan som måste tas upp. Men vad motiverade WHO: s generaldirektör att agera på detta sätt? Vem stod bakom detta historiska 30 januari beslutet av WHO:s generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

Vår efterföljande analys (i tidslinjen nedan) avslöjar att kraftfulla företagsintressen kopplade till Big Pharma, Wall Street och myndigheter i den amerikanska regeringen bidrog till WHO: s långtgående beslut.

Image result for davos world economic forum 2020

Det som står på spel är alliansen ”Big Pharma” och ”Big Money”, med Trump-administrationens godkännande. Beslutet att inleda en falsk pandemi under ledningen av WHO den 30 januari fattades en vecka tidigare på Davos World Economic Forum (WEF). Mediaoperationen var där för att sprida panik.

(Rulla nedåt för att läsa vår tidslinje om hur dessa händelser utvecklades)


Men detta var inte första gången som WHO beslöt att agera på detta sätt.

Kom ihåg de ovanliga omständigheterna kring H1N1-svininfluensapandemin i april 2009.

En atmosfär av rädsla och skrämma rådde. Uppgifterna manipulerades.

Baserat på ofullständiga och obetydliga uppgifter förutspådde WHO: s generaldirektör ändå med myndighet att: ” så många som 2 miljarder människor kan bli smittade under de kommande två åren – nästan en tredjedel av världsbefolkningen. ”(Världshälsoorganisationen som rapporterats av västmedia, juli 2009).

Image result for margaret chanDet var en multimiljarders bonanza för Big Pharma med stöd av WHO: s generaldirektör Margaret Chan. 

I juni 2009 gjorde Margaret Chan följande uttalande:

”På grundval av … expertbedömningar av bevisen har de vetenskapliga kriterierna för en influensapandemi uppfyllts. Jag har därför beslutat att höja nivån på influensapandemivarning från fas 5 till fas 6.   Världen är nu i början av 2009 års influensapandemi.  …  Margaret Chan, generaldirektör för Världshälsoorganisationen (WHO), pressbriefing   11 juni 2009)

Vilka ”expertbedömningar”?

I ett senare uttalande bekräftade hon att:

”Vaccinstillverkare skulle kunna producera 4,9 miljarder pandemisk influensaskott per år  i bästa fall”, Margaret Chan, generaldirektör för Världshälsoorganisationen (WHO) , citerad av Reuters, 21 juli 2009)

En ekonomisk vindkraft för Big Pharma vaccintillverkare inklusive GlaxoSmithKline, Novartis, Merck & Co., Sanofi, Pfizer. m fl.


CORONAVIRUSETS TIDLINJE 

September 2019:  Den officiella ståndpunkten mellan USA och WHO är att Coronaviruset har sitt ursprung i Wuhan, Hubei-provinsen och först upptäcktes i slutet av december. Detta uttalande ifrågasätts av kinesiska och japanska virologer som hävdar att viruset har sitt ursprung i USA.

En känd taiwanesisk virolog pekade på bevis för att viruset kunde ha sitt ursprung i ett tidigare skede och säger: ”Vi måste gå till september 2019”.

18-27 oktober 2019:  Wuhan 2019: CISM Sport  Military World Games

Kinesiska medier intimerar (utan bekräftande bevis) att coronaviruset kunde ha förts till Kina ”från en utländsk källa” under CISM:s militära världslek.

10 000 soldater från 109 länder kommer att delta

200 amerikanska militärpersoner deltog i detta tiodagarsevenemang

18 oktober, evenemang 201. Baltimore. Coronavirus  nCoV-2019 Simulation and Emergency Beredness Task Force, John Hopkins Bloomberg School of Health Security. 

Big Pharma-Big Money Simulation Exercise sponsrad av WEF och Gates Foundation 

Simulering Träning av en coronavirusepidemi som resulterar i 65 miljoner döda. Med stöd av World Economic Forum (WEF) som företräder finansinstitutens intressen, är Bill och Melinda Gates Foundation som representerar Big Pharma:

I oktober 2019 var Johns Hopkins Center för hälsosäkerhet värd för en pandemisk bordsövning kallad Event 201 med partners, World Economic Forum och Bill & Melinda Gates Foundation. … För scenariot modellerade vi en fiktiv coronaviruspandemi, men vi uttalade uttryckligen att det inte var en förutsägelse.

Istället tjänade övningen till att lyfta fram beredskaps- och responsutmaningar som troligen skulle uppstå i en mycket allvarlig pandemi. Vi förutspår inte nu att nCoV-2019-utbrottet kommer att döda 65 miljoner människor.

Även om vår övning på bordet inkluderade ett håligt nytt coronavirus, är de ingångar vi använde för att modellera den potentiella effekten av det fiktiva viruset inte liknande nCoV-2019. ”Vi förutspår inte nu att nCoV-2019 [som också användes som namnet av simuleringen] utbrottet kommer att döda 65 miljoner människor.

. Även om vår övning på bordsskivan inkluderade ett håligt nytt coronavirus, är de ingångar vi använde för att modellera den potentiella effekten av det fiktiva viruset inte liknande nCoV-2019. 

Flera av förekomsten av övningen nCoV-2019 sammanföll med vad som verkligen hände.

Event 201 Simulation of a Coronavirus Pandemic hade en 15 % kollaps av finansmarknaderna ”simulerats”.

Det var inte ”förutsagt” enligt arrangörerna och sponsorerna för evenemanget.

Initiativ inom den privata sektorn. Deltagande av företagsledare, stiftelser, finansinstitut, banker, Big Pharma, CIA, CDC, Inga hälsotjänstemän på uppdrag av nationella regeringar eller WHO. Simuleringsövningen hölls samma dag som öppnandet av CISM World Militaty Sports Games i Wuhan.

31 december 2019: Första fall av lunginflammation upptäcktes och rapporterades i Wuhan, Hubei-provinsen. Kina.

1 januari 2020:  Kinesiska hälsomyndigheter stänger Huanan Seafood Wholesale Market efter att västerländska medier rapporterar att vilda djur som sålts där kan ha varit källan till viruset. Denna första bedömning avvisades därefter av kinesiska forskare.

7 januari 2020: Kinesiska myndigheter ”identifierar en ny typ av virus” som isolerades den 7 januari. Coronaviruset namngavs 2019-nCoV av WHO exakt samma namn som det som antogs i WEF-Gates-John Hopkins 18 oktober 2019 simuleringsövning. 

11 januari 2020 – Wuhan kommunala hälsokommission meddelar den första dödsfall orsakad av coronaviruset.

22 januari 2020: WHO . Medlemmar i WHO: s nödsituationskommitté ”uttryckte olika åsikter om huruvida denna händelse utgör en PHEIC eller inte”.

21-24 januari 2020:  Konsultationer vid World Economic Forum, Davos, Schweiz under ledning av koalitionen för epidemisk beredskap Innovationer (CEPI) för utveckling av ett vaccinprogram. CEPI är ett WEF-Gates-partnerskap.

Anmärkning: Utvecklingen av ett 2019 nCoV-vaccin tillkännagavs i Davos, två veckor efter tillkännagivandet den 7 januari 2020, och knappt en vecka före den officiella lanseringen av WHO: s globala folkhälso-nöd den 30 januari. WEF-Gates-CEPI Vaccine tillkännagivande föregår WHO: s folkhälsovård (PHEIC).

30 januari 2020 :  Genève: WHO:s generaldirektör fastställer att utbrottet utgör ett folkhälsokriminalitet för internationell oro (PHEIC). Detta beslut fattades på grundval av 150 bekräftade ärenden utanför Kina. Första fallet av person till personöverföring rapporteras i USA, 6 fall i USA, 3 fall i Kanada, 2 i Storbritannien.

WHO: s generaldirektör stödde Bill och Melinda Gates Foundation, Big Pharma och World Economic Forum (WEF). Det finns indikationer på att beslutet för  WHO att förklara en global nödsituation togs på sidelinjen för World Economic Forum (WEF) i Davos (21-24 januari) som överlappade med Genèvekommitténs 22 januari-möte.

Både WHO: s direktör Tedros såväl som Bill Gates var närvarande vid Davos 2020. Bill Gates meddelade Gates-stiftelsens  åtagande om 10 miljarder dollar till vacciner under de kommande tio åren.

30 januari 2020 Simuleringsövningen gick live . Samma företagsintressen och stiftelser som var involverade i John Hopkins-simuleringsövningen den 18 oktober blev VERKLIGA AKTORER involverade i att ge sitt stöd till genomförandet av WHO: s folkhälsokriminalitet (PHEIC).

31 januari 2020 –  En dag senare efter lanseringen av WHO Global Emergency meddelade Trump-administrationen att den kommer att förneka inträde till utländska medborgare ”som har rest i Kina under de senaste 14 dagarna”. Detta utlöser omedelbart en kris inom lufttransporter, handel mellan Kina och USA samt turistindustrin, vilket leder till betydande konkurser, för att inte tala om arbetslöshet.

Omedelbart startar en kampanj mot etniska kineser i hela västvärlden.

I början av februari : akronymen för coronavirus ändrades från nCoV-2019 (dess namn under oktoberevenemang 201 John Hopkins simuleringsövning innan det identifierades i början av januari 2020) till COVID-19.

28 februari 2020: En massiv WHO-vaccinationskampanj tillkännagavs av WHO: s generaldirektör Dr.  Tedros Adhanom Ghebreyesus  

Vem stod bakom denna kampanj: GlaxoSmithKline i samarbete med Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI). Det är ett Gates-WEF-partnerskap, som båda var sponsorer för den 18 oktober, ”Simulation Exercise”. Kampanjen för att utveckla vacciner inleddes innan WHO beslutade att inleda en global folkhälso-nöd. Det tillkännagavs först vid WEF-mötet i Davos (21-24 januari).

I slutet av februari 2020 . Kollaps av aktiemarknaderna, ökning av värdet på aktierna i Big Pharma.

I början av mars förödande konsekvenser för turistbranschen världen över.

I slutet av februari – början av mars: Kina:  Mer än 50% av de smittade patienterna återhämtar sig och släpps ut från sjukhusen. 3 mars har totalt 49 856 patienter återhämtat sig från COVID-19 och utskrivits från sjukhus i Kina. Vad detta innebär att det totala antalet  ”bekräftade infekterade fall” i Kina är 30 448. (Nämligen 80 304 minus 49856 = 30 448 (80 304 är det totala antalet bekräftade fall i Kina (WHO-uppgifter, 3 mars 2020). Denna utveckling angående ”återhämtning” rapporteras inte av västerländska medier

5 mars bekräftar WHO: s generaldirektör att det finns 2055 fall utanför Kina i 33 länder. Cirka 80% av dessa fall fortsätter att komma från bara tre länder (Sydkorea, Iran, Italien).

Dessa siffror bekräftar att vi inte står inför en global nödsituation, att sannolikheten för infektion är låg. Och baserat på Kinas erfarenhet är behandlingen för virusinfektionen effektiv.

7 mars: USA : Antalet ”bekräftade fall” (infekterade och återhämtade) i USA i början av mars är av storleksordningen 430 och stiger till cirka 6oo (8 mars).

Jämför det med siffrorna som rör Influenza B-viruset: CDC uppskattar för 2019-2020 ”minst 15 miljoner virusinfluensasjukdomar … 140 000 sjukhusinläggningar och 8 200 dödsfall. ( The Hill )

I början av mars: IMF och World Bank till undsättning 

WHO: s generaldirektör rekommenderar medlemsländerna att ”Världsbanken och Internationella valutafonden båda har gjort medel tillgängliga för att stabilisera hälsosystemen och mildra de ekonomiska konsekvenserna av epidemin”. Det är den föreslagna neoliberala ”lösningen” på COVID-19. Världsbanken har begått 12 miljarder dollar i så kallade ”stöd” som kommer att bidra till att bygga upp utvecklingsländernas utlandsskuld.

7 mars: Kina: Pandemin är nästan över

Rapporterade nya fall i Kina faller till tvåsiffriga 99 fall registrerade den 7 mars.   Alla de nya fallen utanför Hubei-provinsen kategoriseras som ”importerade infektioner” (från utländska länder). Uppgifternas tillförlitlighet återstår att fastställa:

99 nyligen bekräftade fall inklusive 74 i Hubei-provinsen, … De nya fallen inkluderade 24 importerade infektioner – 17 i Gansu-provinsen, tre i Peking, tre i Shanghai och en i Guangdong-provinsen.

Slutord

Vi har att göra med en komplex global kris med långtgående ekonomiska, sociala och geopolitiska konsekvenser.

Vi har tillhandahållit faktainformation samt analys i ett sammanfattat ”sunt förnuft” -format.

Det är viktigt att COVID-19 är föremål för en omfattande debatt och att de ”officiella tolkningarna” utmanas kraftigt.

Vi ber våra läsare att vidarebefordra denna artikel liksom andra artiklar om global forskning som hänför sig till COVID-19 coronavirus.Kategorier:Hälsa, Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, ,

6 svar

 1. OBS!!!
  – ett meddelande från Irland om att alla Nato-soldater i Irland beordrades den 16 mars 2020 att vara redo att avvika i okänd riktning, bära en ranson för 3 dagar, ett första hjälpen kit, sovsäckar etc. 16 MARS, 2020!

  Gilla

 2. Den perfekta stormen – USA anfaller Ryssland våren 2020
  ► De åtgärder USA vidtagit sedan årsskiftet 2019/2020 är de sista förberedelserna inför ett militärt angrepp på Ryssland. Detta är bakgrunden till distraktionen med Coronaviruset och dess utegångs- och reserförbud, mordet på Irans andreman Soleimani och de pågående militärövningarna i Europa. Riktdatum: 19 april 2020…
  http://blueshift.nu/usa-anfaller-ryssland-2020/

  Gilla

%d bloggare gillar detta: