Defender-Europe 20: Krigsskådespelet i Corona-virusets spår

Detta är en artikel på italienska som nådde mig och är översatt med google.

Kan detta vara ett försök till att ta ner den Djupa staten i Europa? Tänker på det Benjamin Fulford nämner i sitt senaste veckobrev som kan läsas här:

https://bakomkulisserna.biz/2020/03/09/usas-presidentval-olympiska-spelen-i-tokyo-avbrutna-konstruerade-pandemivaktare-i-varldsregeringen/
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Patrizia Ciava
9 marzo 2020

https://amp.agoravox.it/Defender-Europe-20-giochi-di.html?fbclid=IwAR1AXqemJE9CSDccen-5o5N2VT8nVgH5qs68Ijh71qEgKnDZlni37_vQEBY

DEFENDER-Europe 20 logo/crestMedan världen distraheras av den oavbrutna mediatajmningen om coronaviruset, passerar ankomsten av 30 000 amerikanska soldater som har börjat landa i Europa för att delta tillsammans med andra 7 000 Nato-soldater från olika länder under en nästan total tystnad från mainstream-pressen, inklusive Italien, till en kolossal övning som heter Defender-Europe 20 som den amerikanska armén kallar ”den största utplaceringen av amerikanska trupper i Europa under de senaste 25 åren”.

Corporal Lalabalavu from the Royal Welsh Regiment stands in front of his squad after exiting from a Warrior armoured fighting vehicle during an exercise near Tapa in Estonia. These troops form part of NATO's Enhanced Forward Presence battlegroup.

Image result for charles flynn”Defender-Europe 20 är en fantastisk möjlighet att visa den amerikanska militärens enastående förmåga att snabbt projicera sina styrkor runt om i världen när den arbetar tillsammans med allierade och partners i flera domäner samtidigt”, säger generallöjtnant Charles Flynn. stabschef för den amerikanska armén.

Den första pansarenheten anlände till hamnen i Bremerhaven i Tyskland från Savannah i USA. Totalt kommer 20 000 enheter militär utrustning, inklusive amerikanska Abrams-tankers, som väger 70 ton med rustningsplattor av utarmat uran, anlänt från USA, i 6 europeiska hamnar i Belgien, Holland, Tyskland, Lettland, Estland. Ytterligare 13 000 militära fordon kommer att tillhandahållas av depåer placerade av den amerikanska armén Europa, främst i Tyskland, Holland och Belgien.

”I början av övningen i april kommer de 30 000 amerikanska trupperna att spridas över hela Europa för att skydda Europa från eventuella hot,” sade talsmannen för den amerikanska militären”.

Men vilket potentiellt hot finns över Europa?

Många referenser antyder att denna massiva militära operation syftar till att motverka Rysslands kärnkraft. Redan i förra veckan hade faktiskt den amerikanska försvarssekreteraren, Mark Esper, deltagit i en strategisk övning i Omaha, Nebraska, under vilken en kärnvapenattack mot Ryssland hade simulerats, som svar på den simulerade bomblanseringen av sovjetiska kärnvapen mot ett av Natos territorier.

Ryssland, som försäkrades för 30 år sedan, när Tyskland återförenades, att Nato inte skulle expandera till Östeuropa och absolut inte till tidigare sovjetiskt territorium, svarade med oro på denna provokation och, i sin tur har beslutat att genomföra massiva militära manövrer på sitt territorium. Moskva rådde ”Nato-länder som har planerat övningar nära Rysslands gränser” att tänka på konsekvenserna av aggressiva åtgärder som ökar spänningarna i regionen.

Image result for sergei lavrovDen ryska utrikesministern Sergei Lavrov kommenterade: ”Naturligtvis kommer vi att svara. Vi kan inte ignorera den utveckling som berör oss. Men vi kommer att svara på ett sätt som inte skapar onödiga risker.”

I en tid då hela världen kämpar med Covid-19-risken och alla länder vidtar aldrig tidigare skådade åtgärder för att innehålla spridningen av viruset, väcker USA:s beslut att inte skjuta upp övningen. Stängda skolor, hela isolerade städer, inbjudningar ”att stanna hemma” av experter på smittsamma sjukdomar, tusentals människor i karantän är några av åtgärderna ”som syftar till att garantera socialt borttagande av människor” – som kan läsas på vår webbplats Ministeriet för hälsa – som faktiskt förändrar relationer och personliga utbyten på global nivå, eftersom rädslan för smitta gör att alla är försiktiga för alla, i ett klimat med ökande ångest på grund av propagandanyheter om det inflytande som kallas Coronavirus, med apokalyptiska toner. I media, som om det var en Ebola eller pest-epidemi.

I detta sammanhang är det därför förvånande att den amerikanska militären kan röra sig fritt i länder som är drabbade av viruset utan att behöva följa de säkerhetsåtgärder som införts på civila. Särskilt när USA höjde Coronavirus-varningen till nivå 2 ”vidta ökade försiktighetsåtgärder” för amerikanska medborgare som reser till Tyskland, Polen och andra europeiska länder, på nivå 3 ”undvik icke-nödvändiga resor” till Italien, och på nivå 4 «res inte» i Lombardiet, Venedig och Kina.

Trots detta kommer Defender-Europe 20 att äga rum regelbundet mellan februari och juni i sex europeiska stater – Belgien, Nederländerna, Tyskland, Polen, Litauen, Lettland och Estland – där COVID-19 fall har rapporterats. Amerikanska trupper kommer också från stater där coronavirusinfektioner har rapporterats, bekräftade av Centers for Disease Control and Prevention (CDC) men ingrepp eller isoleringsåtgärder förutses inte för dem.

nato-enchange

Tiotusentals soldater kommer att korsa gränserna för att genomföra övningar i tio olika länder. Fallskärmshoppare för den 173:e brigaden i USA som är stationerade i Venedig och italienarna i Folgore Brigade som är stationerade i Toscana kommer att åka till Lettland för en gemensam lanseringsövning. Många övningar kommer att äga rum vid gränsen till Ryssland. Militära enheter från USA, Storbritannien, Italien och Spanien kommer att öva flygmanövrar i händelse av ett plötsligt hot. 16 000 amerikanska trupper anländer till Polen med cirka 2500 tunga fordon.

Redan i juni 2019 hade ett avtal mellan president Donald Trump och den polska presidenten Andrzej Duda skapat de logistiska förutsättningarna för en massiv utplacering av trupper som inkluderar ett huvudkontor, en flygbas, ett träningscenter och annan stödinfrastruktur. Avtalet inkluderade också att stärka de amerikanska trupperna i Polen och utplacera en skvadron med MQ-9 ”Reaper” -drönare.

Amerikanska militära tjänstemän, som i sina publikationer jämför Defender-Europe 20 manövern med invasionen av D-Day i Europa, anser det som ett viktigt praktiskt steg i deras växande militära och strategiska samarbete med Polen.

Det är tydligt att kostnaden för en sådan operation kommer att vara enorm för alla inblandade länder. En talesman för den amerikanska armén sa att Nato-länderna måste investera i militär infrastruktur och som ett exempel hänvisade till Litauen och Tyskland som investerar i utbyggnaden av järnvägsnätet för transport av tung last, sett att pansarfordon kommer att resa med tåg.

Med hänvisning till armékällor beräknar tidningen Tagesspiegel att kostnaden endast kommer att vara 2,5 miljoner euro för Tyskland. ”Kostnaderna måste analyseras av de väpnade styrkorna som är involverade på grundval av installationen av utrustning och personal, bostäder och tillhandahållande av infrastruktur. Dessutom kan ytterligare oförutsedda kostnader uppstå, förklarar han.

Så medan de åtgärder som vidtas för att innehålla spridningen av coronavirus i olika länder böjer världsekonomin mot en katastrofal global lågkonjunktur, åtar sig medlemsstaterna enorma resurser för att delta i krigsskådespel!

Alla politiska partier i Tyskland stöder Operation Defender-Europe 20. De gröna, som säger sig vara pacifister, är inget undantag. Miljöpartiets talesman Tobias Lindner försökte med typisk demagogi vända bevisen upp och ner genom att presentera Natos övning som ett bidrag till nedrustning och sade att det framgångsrika resultatet av denna operation kommer att avvärja risken för att ha fler amerikanska trupper permanent beläget i Tyskland och Europa.

Som tidningen Die Welt säger, med hänvisning till ett brev från försvarsministeriet, har Tyskland ett ”väsentligt intresse” för att ”visa” sin ”centrala roll” i den transatlantiska militära alliansen. Den tyska armén kommer att delta i manövrer i områdena ”strid” och ”stridstöd” och spela en nyckelroll i ”ledningen” för de amerikanska trupperna. Som en del av sin roll som Nato: s logistik- och transiteringsnav kommer Tyskland att inrätta tre konvoysupportcentraler för marschpelare, samt en tankstruktur i det militära träningsområdet i Bergen.

Medan våra politiker är förargade över ett diagram som publicerats av CNN där Italien representeras som världens bärare – glömmer det att det var våra egna medier, med den vanliga italienska-självhäftande nederlagen, för att lista de smitningar som inträffade vid arbetet för italienare eller av dem som hade stannat kvar i vårt land – och våra tidningar strävar nu efter att visa att patienten är noll ansvarig för att ha spridit Coronaviruset, var tysk, Tyskland strävar efter sina dominerande intressen och förbereder sig för att bli den viktigaste militära makten i Europa.

Enligt det tyska försvarsministeriet inkluderar Nato-kommandopostens uppgifter samordning av trupprörelser och beväpningstransporter i händelse av ”kritisk utveckling mot en överhängande konfrontation med en lika motståndare” eller utbrottet av en annan stort världskrig.

Under tiden håller nödläget coronaviruset alla i spänning och lämnar inget utrymme för något annat. Experter, WHO-ledare, härskare i alla nationer säger att de är övertygade om att de kan innehålla spridning av ett influensavirus, som i sin natur är oåterkalleligt – särskilt i en tid med kontinuerligt och snabbt internationellt utbyte – och som redan är tydligt närvarande i alla nationer för vem vet hur länge, att stänga gränserna och förhindra utbyte mellan människor, som för deras eget bästa och deras nära och käras, måste ”radikalt ändra sitt beteende”.

I detta sammanhang kommer den mest massiva Nato-övningen sedan slutet av kalla kriget äga rum.

DEFENDER-EUROPE 20 hade uppenbarligen planerats långt innan coronaviruset gjorde sitt intåg i världen och är säkert avsett som ett avskräckande medel för att motverka eventuella expansionsmål i Ryssland, men när konsekvenserna av de åtgärder som vidtagits för att innehålla coronaviruset kommer att avslöjas i alla deras drama och den allvarligaste globala ekonomiska krisen kommer att drabba världens befolkningar med all sin styrka, närvaron av enorma militära trupper i Europa kommer att vara tillräckligt för att förtrycka alla upplopp av fattiga och oförmögna massor.

 Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:,

5 svar

 1. Det pratas att USA militära makten behöver fri luftrum för/under den planerade anfall/krigshandling och därför stänga globalt luftrum med hjälp av pandemi panik… och öppna för bombplan framfart

  Gilla

 2. OBS!!! – info från Italia- under corona-virus manöver amerikanska militära makt varje natt ( för mindre uppmärksamhet) kör militära fordon, tanker och manskap som är redan enligt beräkningar mer an 50000 (redan inte 30000 som meddelades för övning) – italienska militära säger att detta förbereds inte övning utan förbereds krigshandlingar. Alla amerikanska styrkor körs genom Italia utan masker eller virus skydd! som berättas… Estland stängd för ”pandemi” av NATO styrkor oavsett att de har bara 1 insjuknad…. Amerikanska styrkor körs genom Italia varje natt mot östgräns lander…. – Troligt USA vill anpassa snabb anfall mot Ryssland, då regimen i Ryssland är vansinnigt, landet är i ruiner, industrin är nermonterad och Khazariska kriminella sadister = nyrika oligarker sitter på enorma rikedomar och ekonomiska medel -att de måste neutraliseras. Hoppas att folket där inte så degraderad att de skall försvara sina khazariska bödlar…. troligt det blir blitzkrieg…..

  Gilla

 3. en skenmanöver … et är iran Trump vill åt ..

  Gilla

 4. Det är möjligen läskigt att USA får skicka trupper till Europa och även uppenbart att Corona medialt överskuggar allt för närvarande.

  Vem vet? Trupperna kanske är en skänk från ovan? Jag tar inget för givet.

  Gilla

%d bloggare gillar detta: