Domstolsbeslut Hillary Clinton under ed för e-post

Ja, här får man verkligen en inblick i amerikanskt rättsväsende. Lika slappt som i Sverige…
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

(klicka på bilden för att komma till sidan)

Seger! Domstolen förordnar Hillary Clinton deposition på e-postmeddelanden och Benghazi attackdokument
Regeringens misslyckade registerhantering riskerar liv, kostar miljarder
Ledare i Chicago försvarar att befria olaglig utlänning för sexuellt övergrepp på småbarn

Progressiv politik driver ökad brottslighet i New York

Seger! Domstolen förordnar depostion av Hillary Clintons e-postmeddelanden och Benghazi attackdokument.

Vi har varit i domstol under flera år pga Hillary Clintons e-postmeddelanden – som ni vet är vi ihärdiga för rättvisa.

cheryl-mills-clinton

Hillary Clinton och hennes stabschef Cheryl Mills

Image result for Royce C. Lamberth

Den stora nyheten är att den amerikanska tingsrätten Royce C. Lamberth har beviljat vår begäran om att Hillary Clinton ska vittna under ed angående hennes e-postmeddelanden och Benghazis attackdokument. Domstolen beordrade också vittnesmål från Clintons tidigare stabschef, Cheryl Mills, och två andra tjänstemän från det statliga departementet.

hillary-order

Dessutom beviljade domstolen vår begäran om att stämma Google för relevanta handlingar och poster som är förknippade med Clintons e-postmeddelanden under hennes tjänstgöring vid inrikesministeriet.

Avgörandet kommer i vår rättegång som söker uppgifter om ”talande punkter eller uppdateringar om Benghazi-attacken” (Judicial Watch mot U.S. State Department (No. 1: 14-cv-01242)).

Kom ihåg att det var Judicial Watch som år 2014 upptäckte ”samtalspunkterna” som gav grunden för Susan Rices falska uttalanden skapade av Obamas Vita Hus. FOIA-stämning ledde direkt till avslöjandet av Clintons e-postsystem år 2015.

bengaziI december 2018 beordrade domare Lamberth först upptäckten om sekreterare Clintons användning av en privat e-postserver var avsedd att hindra FOIA; om inrikesministeriets avsikt att lösa detta mål i slutet av 2014 och början av 2015 utgjorde trolöshet; och om inrikesministeriet har letat tillräckligt efter poster som svarar på vår begäran. Domstolen godkände också upptäckten av Benghazi-kontroversen som motiverade en övertäckning av Clintons e-post. Domstolen uttalade att Clinton-e-postsystemet var ”ett av de största moderna brotten mot regeringens transparens.”The State and Justice Departments fortsatte att försvara Clintons och byråns e-postuppförande.

Domare Lamberth har nu åsidosatt Clintons och inrikes- och justitiedepartementets invändningar mot begränsad ytterligare upptäckt genom att först notera:

Upptäckten fram till denna punkt har lett till en anmärkningsvärd mängd relevant information, men Judicial Watch begär en ytterligare upptäcktsrunda, och förståeligt nog. Med varje omgång upptäcktsrunda sitter domstolen med fler frågor än svar.

Dessutom sa domare Lamberth att han är orolig över det faktum att både inrikesdepartementet och justitieministeriet vill stänga upptäckten i detta fall:

[H] är finns fortfarande mer att lära sig. Även om många viktiga frågor förblir obesvarade, tar justitieministeriet fortfarande oförklarligt ståndpunkten att domstolen bör stänga upptäckten och avgöra om dispositive rörelser. Domstolen är särskilt orolig över detta. Att hävda att domstolen nu har tillräckligt med information för att avgöra om staten genomfört en adekvat sökning är ytterst svårt, särskilt när man överväger statens bristfälliga framställningar angående förekomsten av ytterligare Clinton-e-post. I stället tillåter domstolen en ny upptäcktsrunda.

När det gäller Clinton fann domstolen att hennes tidigare vittnesmål, främst genom skriftligt svarade svar, inte var tillräckliga:

Domstolen har övervägt de flertalet gånger där sekreteraren Clinton sade att hon inte kunde komma ihåg eller kommer ihåg vissa detaljer i hennes tidigare förhörssvar. I en deposition är det mer troligt att kärandes advokat kan använda dokument och annat vittnesmål för att försöka uppdatera hennes erinring. Och så, för att undvika det otillfredsställande och ineffektiva utfallet av flera omgångar av fruktlösa förhör och flytta detta nästan sex år gamla fall närmare dess slutsats, kommer Judicial Watch att ha rätt att klargöra och vidare utforska sekreterare Clintons svar personligen och omedelbart efter att hon ger dem. Domstolen håller med Judicial Watch – det är dags att höra direkt från sekreterare Clinton.

Vi avslöjade Clinton-e-postskandalen och vi är glada över att domstolen bemyndigade oss att Mrs. Clinton ska vittna under ed direkt för hennes e-postbehandling och hur det påverkade folkets ”rätt att veta” under FOIA. Vittnesmålet måste ske senast 16 maj, så håll dig uppdaterad.

Regeringens misslyckade registerhantering riskerar liv, kostar miljarder

Clinton-e-post-fiasko är bara ett exempel på vanskötsel av federala poster – som kostar miljarder och kan riskera liv. Här är en viktig whistleblower-rapport från vår Corruption Chronicles-blogg.

don-luedersDen amerikanska regeringens misslyckande med att föra register korrekt komprometterar inte bara ansvar och öppenhet, den har kostat amerikanska skattebetalare miljarder dollar och i vissa fall deras liv. En visselpipa och före detta federal entreprenör med förstahands kunskap om saken berättade för Judicial Watch att epidemin av dålig registerhantering i alla federala byråer utgör regeringens största ansvars- och öppenhetsskandal i vår livstid. Hans namn är Don Lueders (bilden), en datorprogramvarutekniker som tillbringade 20 år i flera topprogramvaruföretag som utvecklade kostsamma applikationer för att hjälpa regeringen att hantera register korrekt.

Emellertid har miljarder dollar i program för hantering av poster som kan hjälpa till att lösa problem aldrig använts och krisen fortsätter. Statliga myndigheter köper programmen, säger Lueders, men använder dem faktiskt aldrig. ”Regeringen köper programvara eftersom det ger intrycket av att de gör registerhantering”, sa Lueders till Judicial Watch under en ny intervju. ”Men de använder dem inte.” Han hänvisar till regeringens långvariga journalsystem som ”informationskaos” som kräver en kongressutredning.

Många av regeringens brister i registerhanteringen har blivit avslöjade av Judicial Watch i ärenden som involverar viktiga federala myndigheter, inklusive Internal Revenue Service (IRS), State Department, Federal Bureau of Investigation (FBI) och Department of Justice (DOJ), bland andra . I en nyhetsartikel om farbror Sams utbredda brister i registerhanteringen nämns faktiskt två fall som Judicial Watch processade. Den ena involverar en skandal där Obama IRS selektivt granskade konservativa grupper som motsatte sig administrationens politik. Den andra involverar Hillary Clintons nu berömda olagliga användning av en privat e-postserver medan hon var Obamas statssekreterare.

I åratal har Judicial Watchs arbete hjälpt till att upptäcka de underliggande problemen som är förknippade med regeringens fruktansvärda journalföringssystem, vilket är oerhört praktiskt i coverups. Många av fallen krävde en utdragen process för att få uppgifter som borde vara tillgängliga enligt lagen om frihetsinformation, Freedom of Information Act (FOIA). Ett nytt exempel är den osäkra servern som Clinton använde för att överföra sekretessbelagd information som presidentens främsta rådgivare för utrikesfrågor. Judicial Watch har varit inbäddad i en årslång juridisk kamp med regeringen för registren och för bara några veckor sedan dök det mer än ett dussin nya Clinton-e-postmeddelanden som inte tidigare producerats enligt en federal domstolsbeslut. En advokat från DOJ kunde inte förklara för en federal domare hur FBI plötsligt hittade den nya gömman med Clinton-e-postmeddelanden, som ursprungligen skulle tillhandahållas av utrikesdepartementet.

devin-kelleyEn del misslyckanden har mer allvarliga konsekvenser vilket tidigare berättats. Till exempel använde mannen som sköt och dödade mer än två dussin människor i en kyrka i Texas för några år sedan vapen han inte skulle ha kunnat köpa om flygvapnet hade hanterat sina register effektivt. ”Vid sex tillfällen misslyckades militärtjänstemän med att skicka Devin Kelleys (bilden) journaler till FBI medan flygvapnet utredde, krigsförsvarade och fängslade honom för att ha misshandlat sin fru och styvson”, heter det i artikeln. ”Hade FBI fått uppgifterna skulle mördaren ha blivit hindrad från att köpa de vapen som användes vid massakern.” Liknande misslyckanden med registerhantering har också fått stor uppmärksamhet i media. Kom ihåg att under 2015 stal de fantastiska 21,5 miljoner poster från Office of Personal Management (OPM), den federala regeringens högsta personalorgan och personalpolitisk chef.

Detta är inte en partisk fråga, utan snarare en genomgripande nödsituation från regeringen som Lueders säger har pågått i nästan ett kvarts sekel oavsett vem som ockuperar Vita huset. ”Vi slösar miljarder och människor dör,” sade han och betonade att demokrati inte kan existera utan ansvar och öppenhet.

Ledare i Chicago försvarar att befria olaglig utlänning för sexuellt övergrepp på småbarn

Judicial Watch har gjort mycket för att avslöja och bekämpa de fysiska faror som amerikaner upplever hur man skyddar utlänningar i detta land som befinner sig här olagligt i fristadsstäder. Vår Corruption Chronicles-blogg rapporterar:

Polis och valda tjänstemän i Chicago har fräckheten att kraftfullt försvara sin farliga fristadspolitik efter att en tidigare deporterad illegal invandrare som de släppte ut från fängelset, sexuellt attackerade en 3-årig flicka. Den mexikanska mannen, 34-åriga Christopher Puente, har en lång kriminell historia som inkluderar två fällande domar, men Chicago-polisen befriade honom in i samhället efter hans senaste arrestering för stöld. Det spelade ingen roll för dem som ansvarade för att betjäna och skydda invånarna i Windy City att den våldsamma olagliga utlänningen hade suttit inne för inbrott och förfalskning eller att han nyligen anklagades för misshandel av en kvinna.

För att hedra Chicagos upprörande fristadsåtgärd ignorerade myndigheterna en fängelsedom och Customs Enforcement (ICE) släppte istället fallet och förvärrade brottet. För några veckor sedan attackerade Puente sexuellt ett barn på en snabbmatrestaurang i Cook County. Han lockade flickan in på en toalett på matstället River North och attackerade henne sexuellt, skriver en lokal tidningsrapport som tillskriver informationen till Cook County åklagare. Flickans far befann sig i ett angränsande bås och hjälpte sin bror att använda toaletten. När han hörde sin dotter gråta och såg hennes ben dingla, försökte fadern öppna det låsta båset där Puente höll henne och så småningom drog henne ut under dörren. Den illegala invandraren förblev låst i båset, enligt åklagare, men flydde så småningom. Nästa dag arresterades han för överträdelse i närheten och utpekades som flickans angripare. Puente erkände och gav myndigheterna störande detaljer angående brottet. En domare har anhållit honom utan möjlighet till borgen för rov och sexuellt kriminellt övergrepp.

Förargade federala myndigheter har åter släppt ut en invandrare från Cook County Jail. Hade den första frihetsberövaren hedrats av myndigheterna i Chicago skulle Puente ha deporterats efter hans sista arrest i mitten av 2019. ”Hur många fler offer måste det finnas innan lagstiftare inser att helgedomspolitiken inte skyddar de oskyldiga?” frågade Robert Guadian, fältkontorchef för ICE:s Chicago Enforcement and Removal Operations (ERO). ”Puente borde ha varit i ICE:s förvar ifjol och flyttat till sitt hemland. I stället tillät en ansvarslös lagstiftning honom att gå fri och jaga våra mest utsatta. ”Byrån är ständigt frustrerad eftersom fångarna ständigt avvisas av lagstiftningsorgan för Chicago-området. Under räkenskapsåret 2019 avvisade Cook County mer än 1 000 fångar, enligt siffror från ICE.

Tjänstemän har ingen avsikt att ändra sin fristadspolitik. Faktum är att de gjorde det till en punkt för att offentligt försvara det efter Puentes senaste fruktansvärda brott. I efterdyningarna till sexuella övergrepp mot småbarn, gav Chicagos borgmästare Lori Lightfoot och Chicago Police uttalanden i medierna om att de inte kommer att samarbeta med feds. Lightfoot svärtade ICE och säger ”de är kritiska eftersom vi mycket tydligt har sagt att vi är en välkomnande stad, en fristadstad. Chicago Police Department kommer inte att samarbeta med ICE i någon immigrationsrelaterad verksamhet. Och det har påverkat deras förmåga att genomföra invandringsattacker över hela staden. Men det är exakt vår avsikt. Vi måste se till att vår polisavdelning ses som en legitim kraft i alla våra samhällen.
”I sitt uttalande, som publicerades i olika lokala medier, skrev stadens brottsbekämpande byrå detta: ”Chicago Police Department är fortfarande engagerad i att skydda alla invånare i Chicago oavsett deras invandringsstatus. Vårt löfte att begränsa ICE:s tillgång till våra informationssystem och vår vägran att samarbeta med ICE:s invandringsåtgärder har inte förändrats”.

Chicago har länge skyddat även de mest våldsamma av illegala invandrare. För några år sedan lanserade staden till och med en juridisk försvarsfond på 1,3 miljoner dollar för att hjälpa olagliga utlänningar som utsätts för utvisning. När den offentliga fonden skapades erkände en Chicago-rådman att han antagligen har olagliga utlänningar som arbetar på sitt stadskontor. Lagstiftaren Carlos Ramirez-Rosa sa detta i en lokal nyhetsrapport: ”Donald Trump, vi skickar ett meddelande, du kommer inte att riva isär våra familjer, vi kommer att stanna tillsammans. Vi kommer att försvara och skydda våra samhällen”. Pengarna för att försvara olagliga invandrare för brott mot landets federala lagar kommer från Chicagos fastighetsskatter. Då gick en afroamerikansk rådman som representerar Chicagos South Side tillsammans med åtgärden för att hjälpa stadens olagliga invandrare, men gjorde det klart att de som hon representerar borde ha prioritet. ”Jag skulle vilja se att administrationen lägger samma ansträngning för att skapa en laglig representationsfond för alla de unga svarta pojkar och svarta flickor som rasprofileras i den här staden eller skjuts av polisen i onödan eller för att stödja program som CeaseFire för att stoppa något av våldet i vårt samhälle”, sade rådman Pat Dowell. ”När borgmästaren pratar om att vilja hålla invandrarsamhällena säkra, trygga och försörjda, är det samma behov som andra samhällen har …”

Progressiv politik driver ökad brottslighet i New York

I en av sina domar konstaterade högsta domstolens domare Louis Brandeis att lokala jurisdiktioner kan vara ”laboratorier för demokratin” genom att delta i sociala experiment för att upptäcka vad som fungerar bäst. Vi ser detta spela på ett pervers sätt i vissa delar av landet, särskilt New York City, som har blivit en petriskål för varje vänstervriden patentlösning. Vår utredningsreporter, Micah Morrison, har detaljerna i sin undersökningsbulletin.

Judicial Watch har dokumenterat den ökande sociala störningen i New York City hos borgmästare Bill de Blasio och radikala aktivister i Albany och Washington. Ifjol stoppade demokraterna genom statslagstiftning ett reformpaket som eliminerade kontantstöd för ett brett spektrum av brott – från övergrepp, mordbrand och övergrepp mot barn till mord, rån och upplopp – man tog bort rättsligt godtycklig bedömning när man håller misstänkta. Förespråkare för åtgärden noterar korrekt att borgen ofta diskriminerar de fattiga – om du inte har råd med borgen sitter du i fängelse. Men borgen erbjöd också ett sätt att behålla upprepade gärningsmän, inklusive våldsamma, bakom galler fram till rättegången.

Reformlagstiftningen trädde i kraft 1 januari och brottsfrekvensen ökade. Flera, precis under de första två månaderna av 2020, visar en ökning med 35 procent i rån och en 64 procents ökning av stulna bilar jämfört med samma period 2019, rapporterar New York Post. Skjutningar, upp 19 procent. Inbrott, upp 21 procent.

Tunnelbanerånen ökar kraftigt, med en ökning med mer än 100 procent 2020 jämfört med 2019. NYPD-insiders säger att tunnelbane-rån till stor del drivs av upprepade ungdomskränkare som riktar in sig på andra barn. Ett säkerhetsombud i tunnelbanan berättar för Judicial Watch att brottsligheten under jord är utbredd. I stadens skolsystem – det största i landet – pratar föräldrar med ångest om övergrepp mot sina barn. Och antisemitiska hatbrott har ökat betydligt i staden med USA:s största judiska befolkning.

Allt detta har bidragit till en växande känsla av oro i New York. Borgen-reformpolitiken ger New York stigande progressiva styrkor mot en kader av demokrater som känner en hotande katastrof när de ser den. Vid ett kontroversiellt rådhusmöte i förra månaden i Forest Hills, Queens, avvisade de Blasio klagomålen om kopplingen mellan ökande brottslighet och reformen av borgen som ”högerpropaganda”, men han stöder och fastslår lagen som drivs i Albany. Den progressiva eldfacklan Alexandria Ocasio-Cortez befinner sig på andra sidan i debatten om demokraten och uppmanar Albany att ”bromsa” på lagstiftningsändringarna. Genom att ”sakta ner” menar hon naturligtvis ingenting. Om Ocasio-Cortez och hennes allierade hade sin väg, skulle fängelserna helt avskaffas. Resultatet av kampen mot borgenreformen kommer att säga mycket om den progressiva makten i Albany.

Demokraterna överstiger republikanerna med nästan sju mot en i New York City, så håll inte andan och vänta på en konservativ reform. Men det finns sugrör i vinden som antyder att en förändring kan vara medryckande. Den ena är den överraskande kraftfulla kampanjen från veteranåklagaren Jim Quinn för Queens borgmästare. Quinn slog sina fem rivaler för posten i de senaste insamlingsrapporterna och har vågat med sin kritik av liberala överskridanden såsom lagreformslagen och stängningen av Rikers Island fängelsekomplex. På Twitter uppmanade Quinn Ocasio-Cortez och hennes allierade för sin ”farliga, radikala agenda” och för ”att ignorera tvåsiffriga brottspikar och sammanstötningar med offren.”

Them’s fightin’ ord i New York. Valet är den 24 mars på ett fält trångt med liberala utmanare som surfar på den progressiva vågen. Men Quinns konservativa meddelande kan resonera med en annan sorts väljare – som den som berättade för Bill de Blasio vid Forest Hills rådhusmöte, ”Mr. Borgmästare, jag känner mig inte säker”.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , , , ,

%d bloggare gillar detta: