Hillary Clinton – tillbaks i rätten!

För er som är intresserad av rättsprocesserna i USA, gällande Hillary Clinton och de övriga, är Juridical Watch ett måste. Tom Fitton har bistått i alla utredningar med att samla in material till riksadvokaterna och det här är veckans sammanfattning om vad som har framkommit.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

hillary

https://www.judicialwatch.org/tom-fittons-weekly-update/deep-state-cover-up/
FEBRUARY 21, 2020

Hillary Clinton ber om ursäkt av FBI angående e-postmeddelanden, men det spelades inte in på FBI: s intervjudokument!
CIA, DOJ Stonewall om existensen av Eric Ciaramella Records
Soros-grupp som drivs av Dem Operatives främjar vänsterns agenda
Åklagarmissbruk, Clinton Connection i Duncan Hunter Case

Hillary Clinton ber om ursäkt av FBI angående e-postmeddelanden, men det spelades inte in på FBI:s intervjudokument!

peter-strok+lisa-page

Peter Strzok och Lisa Page

Vi fortsätter att gräva i händelsekedjan kring FBI:s utredning av Hillary Clinton och hennes felaktiga e-postmeddelanden. Korrespondensen mellan Peter Strzok och hans älskarinna Lisa Page visar sig vara en skattkista.

Vi har nu fått 191 sidor (ladda ner sidorna och läs) med e-postmeddelanden mellan den tidigare FBI-tjänstemannen Strzok och den tidigare FBI-advokaten Page som fram till den 26 augusti 2016, skickade e-post meddelanden där Strzok säger att den tidigare statssekreteraren Hillary Clinton, i sin intervju med FBI angående hennes e-postkontrovers, ber om ursäkt för ”arbetet och ansträngningen” som det orsakade byrån och sa att hon valde att använda den ”av bekvämlighet” men att ”det visade sig vara allt annat än det”.

Strzok sa att Clintons ursäkt och diskussionen om ”bekvämlighet” inte fanns i ”FBI 302-rapport som sammanfattade intervjun.

E-postmeddelandena tyder också på att Strzok hade information om ett underrättelsemöte för den dåvarande kandidaten Trump som kan ha gällt ett knep om att spionera på Trump.

jw-sue

E-postmeddelandena är den senaste produktionen från vår January 2018 Freedom of Information Act (FOIA) process som lämnades in efter det att DOJ misslyckades med att svara på en begäran från december 2017 angående all kommunikation mellan Strzok och Page (Judicial Watch mot US Department of Justice (nr 1) : 18-cv-00154).

FBI behandlar uppgifterna med endast 500 sidor per månad och har vägrat att behandla textmeddelandena. I denna takt kommer produktionen av dessa kommunikationer inte att slutföras förrän i slutet av år 2021.

KortanDe nya uppgifterna inkluderar, e-post från 26 augusti 2016 från CNNs Even Perez till Michael Kortan, FBI:s biträdande direktör för offentliga angelägenheter, och säger: ”Känner du till om Gowdy har rätt att FBI inte frågade Clinton om hennes avsikt? Och är inte det konstigt? ”

Kortan vidarebefordrar e-postmeddelandet till Strzok och säger: ”Dagens fråga …”

Strzok svarar Kortan, ”Jag vet, jag blev mer och mer irriterad på Gowdy i går kväll. Jag vet inte bakgrunden till att han säger det. Vi frågade henne verkligen. Hon sa att hon gjorde det av bekvämlighet, eftersom hon ville ha ett system för e-posten. Vi frågade också dem nära henne – Abedin och Mills specifikt – som sa samma sak.

Image result for cheryl mills+clinton

Huma Abedin (vä) var vice ordförande för Hillary Clintons kampanj 2016. Påstås även att hon var Hillarys sexpartner. Cheryl Mills (hö) är en amerikansk advokat och företagsledare. Hon kom först ut i offentigheten när hon tjänade som representant för Vita huset under president Bill Clinton, som hon försvarade under hans impeachmentförfarande 1999.

”[Redigerad] men vi kan hitta referenser i 302 som diskuterar det.

”Även om de inte fanns med i 302, ber hon i slutet av intervjun om ursäkt för det arbete och den ansträngning som det skapade för FBI. Hon sa ord för att effektuera det hela, jag är ledsen att detta har förorsakat så mycket arbete och resursutgifter för FBI. Jag valde att använda min egen server av bekvämlighet; det visade sig vara allt annat än det.

”Strzok vidarebefordrade utbytet till Page och sa: ”Behöver nypa detta i knoppen”.

I en e-posttråd från den 25 augusti 2016 med ämnesraden ”Hittade honom”, som initierades av en oidentifierad agent hos Chicagos FBI fältkontor och skickas till agenter på New Yorks, Clevelands och Washingtons fältkontor samt någon inom kontraspionagedivisionen. Chicago-agenten skriver: ”Adressen är [redigerad]. Bild bifogad”.

Image result for jonathan moffaEn Washington-agent (identitet redigerad) vidarebefordrar e-postmeddelandet till Strzok och FBI:s biträdande underrättelsechef Jonathan Moffa (bilden), och skriver:
“Kom dit. Också Pete, låt mig veta om du kommer att ringa CG SAC [redigerat] är på en konstig plats och även om jag har ringt samtal ringde jag inte SAC. När samtalet gjordes skulle jag vilja berätta [redigerat].

”Strzok vidarebefordrar sedan e-posttråden till Page, och skriver: ”Lokaliserat vår källa till påståendet …”

Image result for bill priestapUppgifterna inkluderar också 18 augusti 2016,e-post från FBI:s assisterande direktör för Counterintelligence Bill Priestap (bilden) till Strzok, Moffa och en FBI-tjänsteman (identitet redigerad) med frågan om de ”råkar veta när Clinton kommer att få uppdraget? Och var kommer det att inträffa, och vilka två personer har hon utsett för att få det med sig? ”

Strzok svarar: ”Hon har inte utsett sitt folk och inget datum har fastställts. Jag tror att kort och gott att det kommer att vara HVRA [FBI:s Hudson Valley Resident Agent] eller WPRA [FBI:s White Plains Resident Agent]. ”

Vidare i e-postutbytet skriver den oidentifierade FBI-tjänstemannen från fältkontoret i Washington: ”Det finns ingen ytterligare eller ny information från och med i morse när jag kontrollerade med DNI-schemaläggaren. Det finns en policy som säger att information inte kommer att tillhandahållas en vecka före en debatt. Om den andra kandidaten inte identifierar personer snart, talades det om att de kanske inte kan göra det. Det är allt jag vet just nu.”

Strzok vidarebefordrar utbytet till Lisa Page och säger, ”Och nu har vi källor i dni 🙂

Page svarar, “Ja, jag visste detsamma. Har bara inte delat ännu.

”Strzok svarar, ”Vad ?! Håller du ut? 😉

”Page svarar, “Tid, kille. Tid.”

Strzok svarar, ”Jag vet, dudette. Därför ;). Samma insikt om skit, har inte ens berättat om Trump i korthet …

hurricane-invesigation

”DOJ:s allmänna åklagarrapport om ”Crossfire Hurricane” beskriver FBI:s användning av en nationell säkerhetsorientering till Trump-kampanjen i augusti 2016 för att försöka främja sin utredning genom att plantera in en agent i rummet:

[V]i fick veta under vår granskning att i augusti 2016 deltog övervakaren för Crossfire Hurricane-utredningen, SSA 1, på FBI:s vägnar i ett strategiskt underrättelsemöte som gavs av Office of the Director of National Intelligence (ODNI) till kandidaten Trump och hans nationella säkerhetsrådgivare, inklusive Michael Flynn, och i ett separat strategiskt underrättelsemöte som ges till kandidaten Clinton och hennes nationella säkerhetsrådgivare. Det uttalade syftet med FBI-delen av informationsmötet var att ge mottagarna ”en grundlinje för närvaron och hot som utländska underrättelsetjänster utgör för U.S. National Security.” Vi fann emellertid att SSA 1 valdes ut till att tillhandahålla FBI-orienteringar, delvis eftersom Flynn, som var ett ämne i den pågående Crossfire Hurricane-utredningen, skulle delta i Trump-kampanjen.

David_BowdichDen 19 augusti 2016, samma dag som Paul Manafort avgick från Trump-kampanjen, påbörjar Dave Bowdich (bilden) på FBI:s direktör James Comeys kontor och skriver ett e-postutbyte med ämnesraden ”OGA” [Other Government Agency], där han berättar för högsta ledningen för FBI (Randy Coleman, Josh Skule, Michael Steinbach, Amy Hess, Valerie Parlave, James Turgal, James Trainor, Laura Bucheit, Bill Priestap och WL Bean), ”Vi är tydliga att [redigerat]. DJ [troligen Associate Executive Assistant Director Dave Johnson] kommer att bestämma sammansättningen av teamet med dina kollektiva insatser.  Får vi in en fot i dörren, kan vi skala av efter behov senare”.

Jim Trainor svarar, ”10-4. Per DJs röstbrevlåda [redigerad]. Stå bredvid med namn.

”Preistap vidarebefordrar utbytet till Strzok och Moffa och säger: ”Pete, se nere på e-postmeddelandet. Vi har blivit ombedda att skicka en person med FBI-teamet imorgon. Vår 1 person kommer då att ansvara för att ge dig / mig en rekommendation om hur CD:s [Counterintelligence Division’s] resursåtagande bör gå framåt. Vänligen ange namnet på den person som kan delta i morgon, börjar på fm (detaljer följer). ”

Strzok svarar: ”OK. Återkommer med namn

”Strzok vidarebefordrar sedan utbytet till Page, som svarar ”Bowdich skickas också separat.”

Strzok svarar, ”Så bra :)”.

buzz

Den 29 augusti 2016 vidarebefordrar Strzok en Daily Beast-artikel med titeln State Department Over Hillary Clinton’s Secrets” till Page, Moffa och en redigerad General Counsel tjänsteman, med en anteckning som säger, ”Bra jobbat, State … \ u- 19.179?” – antagligen föreslår de att fyra av dem möts för att diskutera. Artikeln börjar, ”FBI och utrikesdepartementet är oeniga om Hillary Clintons personliga advokater hade rätt myndighetsutgivna säkerhetsgodkännanden som de behövde för att behålla kopiorna till hennes e-postmeddelanden i ett advokatbyrå i Washington, DC ifjol.”

Image result for james comeyDen 30 augusti 2016 skickar den tidigare FBI-direktören James Comey (bilden) e-post till den dåvarande biträdande direktören Andrew McCabe, som kopierade Page, James Baker, Priestap och James Trainor med ämnesraden ”WH” och sa ”Båda mötena gick bra och jag var väl förberedd … Jag kommer att behöva en information om [redigerad] nästa vecka. Som ni kanske föreställer er, var det stort intresse för vad var och en av oss gör på den fronten och för att förstå vad mer vi kan göra och de hinder vi ser.

Page vidarebefordrar e-postmeddelandet till Strzok, som svarade: ”Tack. Bill frågade mig när jag lämnade om jag trodde att det borde finnas på CD [Counterintelligence Division]. Gissar att detta ledde till det. Jag sa ja, och beskrev och godkände de allierades omorganisationsidé. ”

Den 31 augusti 2016 frågar en redigerad FBI: s generaldirektör Strzok och Page om de skulle svara på en artikel i Washington Times som hävdar att FBI hittade ”hundratals, och troligen tusentals, brott mot Federal Records Act” av Clinton i henne användning av icke-statlig e-postserver. Strzoks omedelbara svar är redigerad. Strzok slutar med att be om att artikeln skickas till honom.

Image result for james rybicki

Den 2 september 2016 skickade stabschef James Rybicki ett e-postmeddelande med titeln ”All Member Briefing” till samma ledande FBI-tjänstemän som på 19 augusti-utbytet och diskuterar en ”9/8 direktörsmedlemöversikt på FBINet. Åtgärd behövs senast tisdag (9/6) av CyD [Cyber Division] och CD. ” Rybicki följer upp den 2 september med en uppdatering och säger: ”NSC bestämde att detta skulle vara en klassificerad briefing” och att det skulle vara ”en orientering för ledarskap och ordföranden / rangordningar för hemlands- och underrättelsekommittéer (12 medlemmar).”

Image result for stephen laycock+fbiI ett annat e-postutbyte den 2 september 2016 berättar FBI-agenten Stephen Laycock (bilden), Strzok och Moffa att det möte som hänvisades till i det föregående utbytet den 2 september avser ”projektet”. FBI:s kongressfrågor, Jason Herring slingrar sig in och avslöjar att mötet involverar påstådd ”utländsk hackeraktivitet”.

Laycock skriver: ”Hej killar. Ledsen att bry sig om den här timmen. Känner någon av er till en cyberbrief till D och HPSCI [House Permanent Select Committee on Intelligence] som jag tror är relaterad till projektet? Fick precis ett samtal från en kompis som är duktig på cyber som SC och var intresserad av denna presentation där han noterade några CD-centriska saker som CD kan ha intresse av att titta på och skrubba. Detta har kanske redan samordnats men ville bara försäkra mig.”

epost2

Den 7 september 2016 skickade en redigerad FBI-tjänsteman ett e-postmeddelande till Strzok och Moffa med ämnesraden ”Ytterligare en offert från Assange till Hannity,” och ger citatet som ”Vi har tusentals exempel där hon själv [troligen Clinton] har en ‘C’ inom parentes och signerade det. ‘ Strzok vidarebefordrar e-postmeddelandet till Page och säger, ”Intressant.”

Image result for Paul CombettaI en 8 september 2016,e-post från New York Times reporter Michael Schmidt till Kortan, ger Schmidt DOJ ett tidigt ”heads up på något vi planerar att rapportera idag”, som handlade om Clintons e-postservertekniker, Paul Combetta, som raderade Hillarys e-postmeddelanden. Hon nu stäms nu för och säger ”Det faktum att Combetta fick immunitet tar mycket luften ur tanken på att DOJ behöver undersöka borttagningarna”.

Så nu vet vi att FBI-rapporten om Clintons ”intervju” är ofullständig och att Peter Strzok kan ha detaljer om den klassificerade informationen om kandidat Trump som användes som förevändning för en spionoperation. Inte konstigt att FBI har varit som en stenmur angående frisläppandet av dessa e-postmeddelanden.

CIA, DOJ spelar defensivt om existensen av Eric Ciaramellas uppgifter

Återigen låtsas den federala regeringen som om den inte vet vad alla andra i världen redan verkar veta.

Image result for eric ciaramella

Vi har fått brev från CIA och Justitiedepartementet (DOJ) om att de varken kommer att bekräfta eller förneka förekomsten av e-postmeddelanden och annan kommunikation relaterad till CIA-tjänstemannen Eric Ciaramella, som enligt uppgift arbetat med Ukraina-frågor medan han kände till detaljer inom både Obamas och Trumps Vita hus.

Vi mottog dessa brev som svar på våra två processer från FOIA (december 2017) som inkom efter att CIA och DOJ inte svarade på förfrågningar i november 2019 om kommunikationen mellan Ciaramella och före detta FBI-agenten Peter Strzok, före detta FBI-advokaten Lisa Page, tidigare FBI:s biträdande direktören Andrew McCabe och / eller Special Counsel’s Office (Judicial Watch mot US Department of Justice (No. 1: 19-cv-03809)) och alla Ciaramellas e-postmeddelanden från 1 juni 2016 till 12 november 2019 (Judicial Watch v. Central Intelligence Agency (nr 1: 19-cv-03807).

Ciaramella rapporteras i stor utsträckning vara den person som lämnade in klagomålen för visselblåsaren som utlöste riksrättsförfarandet (impeachement) mot Trump. Hans namn var enligt uppgift ”högst privat i åtalet om riksrättsförfarandet enligt anklagelser, berättar tjänstemän med direkt kunskap om förfarandet, liksom i minst ett öppet förhör som hölls av en huskommittén som inte var inblandad i undersökningen angående riksrätt.”

CIA-skrivelsen uppgav:

I enlighet med avsnitt 3.6 a i Executive Order 13526 kan CIA varken bekräfta eller förneka existensen eller inget existerande av poster som svarar på förfrågningarna. Det faktum att sådana register finns eller inte existerar är i sig undantaget från FOIA enligt undantag (b) (3) och avsnitt 6 i CIA-lagen i I 949, 50 U.S.C. § 3507, och i den utsträckning din begäran kan relatera till CIA-informationskällor och metodinformation, är faktumet att sådana register finns eller inte finns befriat från FOIA enligt undantag (b) (I) och undantag (b) (3) i samband med avsnitt 102A (i) (l) i National Security Act från 1947, 50 USC § 3024 (i) (I).

Detta fullbordar vårt svar på ovan nämnda fall.

Justitiedepartementet vägrade också att bekräfta eller förneka förekomsten av känsliga register, med hänvisning till, bland annat, motiveringen av Ciaramellas personliga integritet.

Ciaramellas namn visas i en fotnot i specialrådet Robert Muellers rapport angående presidentvalet 2016. Det gäller ett möte i maj 2017 mellan president Trump och den ryska utrikesministern Sergey Lavrov och den ryska ambassadören Sergey Kislyak i Oval Office:

(Dokument från Vita huset 5/9/17, ”Arbetsbesök med utrikesminister Sergey Lavrov i Ryssland”) … (5/10/17 E-post, Ciaramella till Kelly et al.). [Tonvikt läggs till] Mötet hade planerats den 2 maj 2017, under ett telefonsamtal mellan presidenten och den ryska presidenten Vladimir Putin, och mötesdatumet bekräftades den 5 maj 2017, samma dag som presidenten dikterade idéer för Comeys avslutningsbrev till Stephen Miller…. (5/10/17 E-post, Ciaramella till Kelly et al.). [Tonvikt tillagd]

Information om detta möte läcktes därefter till The New York Times.

ny-trump

CIA och Justitiedepartementet täcker upp med information om den påstådda visselpipan bakom president Trumps riksrättsprocess. CIA-operatören Ciaramella har dokumenterats vara inblandad i Rysslands maskopiundersökningen och var en viktig CIA-operativ för Ukraina i både Obama- och Trump-Vita husen. Den otroliga hemligheten med hans aktiviteter visar på att DOJ och CIA försöker snarare täcka än att avslöja några kränkningar från byråerna som ledde till dessa attacker på president Trump, vilket aldrig tidigare har förekommit.

Soros-anknuten grupp som drivs av Dem Operatives främjar vänsterns agenda

Image result for susan corke

George Soros

Var har alla Obamas gunstligar tagit vägen? Vissa förblir naturligtvis inbäddade i regeringens korridorer och uppför sig som en bakre skyddsåtgärd mot Trump-administrationen. Men vissa har hittat ett hem hos George Soros, vilket vår Corruption Chronicles-blogg rapporterar.

trans

En annan inflytelserik grupp som syftar till att sprida den vänstermiljardären George Soros ‘radikala globala agenda har dykt upp i USA. Det heter Transatlantic Democracy Working Group (TDWG) och det är en utskjutning av den Soros-finansierade tyska Marshallfonden, en liberal utrikespolitisk tankesmedja baserad i Washington D.C.

samarbete

Marshallfondens samarbetspartner. Vad har Sveriges Utrikesministerium där att göra???? – och donerat  miljon dollar till detta tillsammans med andra…

Image result for susan corkeTDWG drivs av dussintals före detta högre regeringsbyråkrater, experter på nationell säkerhet och företrädare för mänskliga rättigheter, inklusive före detta Obama-administrationens tjänstemän och anställda i demokratiska politiker.

Gruppens direktör, Susan Corke, var tidigare biträdande direktör för Europasektionen i Europe Section in the State Department’s Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor (Utrikesdepartementets byrå för demokrati, mänskliga rättigheter och arbetskraft). Corke är en registrerad demokrat och alla hennes federalt rapporterade kampanjbidrag har gått till den demokratiska insamlingsrättsakten Act Blue, som har tagit emot miljarder.

Image result for norm eisenObamas klasskompis för juridiksolan, Norm Eisen (bilden), är medordförande för TDWG:s styrkommitté. Eisen fungerade också som biträdande rådgivare för president Obamas övergångsteam och ambassadör i Tjeckien.

Under president Donald Trumps riksrättsprocess, fungerade Eisen, som en långvarig Trump-kritiker, som advokat för House Judiciary Committee. År 2003 grundade han den liberala ideella Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW) med den demokratiska operatören Melanie Sloan och andra. Eisen har bidragit med cirka 94 000 dollar till demokratiska kandidater och kommittéer genom åren, enligt uppgifter som erhållits av Judicial Watch.

Image result for melanie sloan

Melanie Sloan

TDWG grundades i april 2018 och påstods bekämpa vad de uppfattar som ”demokratisk erosion i viktiga Nato- och EU-länder”. Organisationen, som ligger i den tyska Marshallfondens huvudkontor, förespråkar att stärka Nato-alliansen, öka integrationen mellan EU:s medlemsländer, en mer aktiv amerikansk roll i Europa och effektiva åtgärder mot Rysslands inflytande i väst. Gruppen har varit mycket kritisk mot Trump-administrationens utrikespolitik och har använt sin podcast för att marknadsföra Soros ‘Open Society Foundations.

Ett tjockt stycke av TDWG:s uppmärksamhet har fokuserat på tre länder – Ungern, Polen och Turkiet – för att anklaga dem för att bli alltmer auktoritära och odemokratiska.

Medan det finns legitim oro som involverar Tayyip Erdoğan-regimen i Turkiet, fokuserar gruppen kritik mot den ungerska premiärministern Viktor Orbán och Polens styrande Prawo i Sprawiedliwość (Lag och rättvisa)-partiet, som till stor del fokuserar sig på ansträngningar för att bevara deras nationella identitet, minska påverkan från utländska regeringar och icke-statliga organisationer i sina inrikesfrågor och begränsad invandring från tredje världen.

I sitt vittnesmål i november 2019 hävdade Corke att ”Ungern inte längre är en demokrati och att Orbán är arkitekten för dess omvandling till en trångsynt autokrati (envälde).”

Image result for soros out of hungary

Av särskilt intresse för TDWG har varit ungerska och polska initiativ för att bekämpa inflytandet från Soros och hans generöst finansierade OSF. Ett av de uttalanden som publicerats på TDWG:s webbplats handlar specifikt om Orbans framgångsrika ansträngning att utvisa Soros Central European University från Budapest.

Uttalandet, vars undertecknare inkluderar Corke, Eisen och flera tidigare tjänstemän vid utrikesdepartementet, hävdar att Ungerns ”kampanj mot CEU är ett mycket symboliskt drag mot en viktig institution som grundades för att främja de transatlantiska värdena för demokrati, öppenhet och jämställdhet ”.

I sitt kongressbevis i november 2019 hävdade Corke att Orbán, ”förlitade sig särskilt på ett trött trick, ett som fungerade som en hundpipa längst till höger; han använde den spektrala bilden av George Soros, med antisemitiska troper, som den ultimata busen för att väcka rädsla för migranter och andra icke-kristna. ” Orbán anser att det inte har något att göra med Soros religion eller bakgrund att göra. Det handlar om hans politiskt drivna verksamhet som syftar till att undergräva de nationella regeringarna som motsätter sig hans migrationsagenda. Den ungerska premiärministern försäkrar att en migrationskris på Balkan organiserades av Soros-nätverket.

Soros OSF donerade mellan $ 100.000 och $ 250.000 till den tyska Marshallfonden 2019, uppgifter som erhållits av Judicial Watch. (Hittar Sverige med bland bidragsgivarna)

Jag är alltid fascinerad av att titta på dem som blev häpnadsväckande rika genom kapitalismen och vänder sina vapen mot just det här systemet.

Åklagarmissbruk, Clintons kopplingar till fallet Duncan Hunter

Jag har tidigare informerat dig om de två biträdande riksåklagarna som slog runt vid en Hillary Clinton-insamling. I vår undersökningsbulletin har Micah Morrison, vår huvudutredningsreporter, mer om detta bevis och de nära banden mellan Clinton och Justitieministeriet.

Image result for duncan hunter

Duncan Hunter

Det såg ut som ett klassiskt utpressningsspel från Justitiedepartementet: en trave människor med korruptionsanklagelser mot den dåvarande representanten Duncan Hunter, republikanen från Kalifornien, som drar in sin familj och åberopar den för en enda räkning och avgång. Men Hunter kämpade tillbaka. Och nu har Judicial Watch upptäckt nya bevis som stöder anklagelser om åklagarsförfaranden av åklagare i fallet med Hillary Clinton.

Image result for margaret hunter

Margaret Hunter

Hunter och hans fru Margaret åtalades i augusti 2018 med ett dussintals anklagelser om korruption relaterade till missbruk av kampanjfonder. Senare, i separata domstolsåtgärder, åberopade de sig skyldiga till ett enda åtal. Hunter avgick från kongressen i januari.

Image result for alana robinson emely-allen  Image result for la jolla suites
Alana Robinson          Emily Allen

I ett beslut från juni 2017 om att förklara det ogiltigt konstaterade Hunters advokater att de två ledande advokaterna i ärendet för justitiedepartementet, Alana Robinson och Emily Allen, hade deltagit i en politisk insamling under 2015 för den dåvarande presidentkandidaten Hillary Clinton på La Jolla-Suies hos en rik förespråkare. Hunter var en högröstad kritiker till Mrs. Clinton och en tidigare anhängare till Donald Trump.

”Mot bakgrunden av efterföljande händelser och deras inledning av den kriminella utredningen av kongressmannen Hunter”, skrev Hunter’s advokater: De två åklagarnas närvaro på insamlingen ”väcker allvarlig oro gällande den intressekonflikt och en förlust av opartiskhet.” Båda åklagarna är registrerade demokrater. ”De obestridliga fakta är att båda deltog i [insamlingen] med ett syfte och med endast ett syfte – de deltog för att träffa den person som de trodde skulle bli USA:s nästa president.”

Justitiedepartementet svarade med ett mystifierande krav. Den sa till en domstol i San Diego att Robinson och Allen ombads att delta i insamlingen ”i händelse av en skyddsrelaterad incident där omedelbar rättslig vägledning skulle behövas.

”I ett tidigare brev från Justitiedepartementet sades att åklagarna var vid evenemanget ”i sin officiella kapacitet för att hjälpa till med brottsbekämpning.”

Nu, har vi här på Judicial Watch, funnits länge. Vi kan inte komma ihåg att vi någonsin har hört om en insamling som behövde närvaro av två amerikanska advokater ifall att ”omedelbar åklagarmyndighet skulle behövas”. Det är ett skrattande påstående – förutom att någons frihet står på spel.

Så låt oss kalla detta för vad det i verkligheten är: en lögn för att täcka olämpligt beteende.clinton-campaign

Nya dokument har erhållits av Judicial Watch vilka stödjer slutsatsen om att Robinson och Allen var på Clinton-insamlingen just för att de var Clinton-anhängare, inte för att de stod i vänteläge för en ”åklagarmyndighet” medan den välbeställda klassen samlades på de glittrande gräsmattorna i La Jolla. Dokumenten väcker allvarliga frågor om hur åklagare har vilselett domstolen. Det är givetvis olagligt att ljuga för en domare. Överträdelser av Hatch Act kan komma att spela in här också, samt överträdelser av Justitiedepartementets riktlinjer.

Dokumenten – e-postmeddelanden som Judicial Watch har erhållit med hänvisning till Freedom of Information Act – tyder det på att Robinson och Allen var glada över att vara på Clinton-evenemanget. Även om namnen är blankade i de kraftigt redigerade e-postmeddelandena, är det uppenbart att en korrespondens skedde mellan de två åklagarna, som var föremål för Judical Watch åtalet.

”Tack så mycket för inbjudan till morgondagens evenemang”, lyder ett e-postmeddelande. ”Jag blev blåst av din otroliga gästfrihet och kan inte tacka dig tillräckligt för att du låter oss krascha in i den fantastiska festen. Det var en riktigt minnesvärd morgon.

”Ett annat e-postmeddelande säger: ”Du har helt nedtonat den fantastiska inbjudan! Jag hade ingen aning om att det skulle vara så spektakulärt. Jag insåg inte ens att vi skulle bjudas in! Jag är så tacksam för inbjudan, tack. ”

Robinson har lämnat det amerikanska advokatkontoret och ställer upp för ett domstolsämbete i södra Kalifornien. Allen är chef för den federala enheten för offentlig korruption i San Diego. Duncan Hunter är planerad att dömas i mars. Det är en bra tid för domaren att ta upp anklagelser om åtal och förseningar i ärendet.

Som ni ser pågår korruptionen i DOJ långt utöver det kriminella spionaget mot president Trump eller de kränkande åklagandena från Roger Stone och General Flynn. DOJ behöver etik från topp till tå och en personalöversyn.

Vi hörs i nästa vecka.Kategorier:Världspolitik

Etiketter:, ,

1 svar

<span>%d</span> bloggare gillar detta: