”Sila mygg och svälja kameler”!

fuck-svt

Olle Ljungbeck
2020-02-25

Bonnierägda Mittmedia tillsammans med norska Amedia köper Hallmedia.

I Hallmedia ingår tio prenumererande lokaltidningar, tolv nyhetssajter och sju gratistidningar i Småland och Västergötland, skriver Jönköpingsposten, som ingår i koncernen. För en tid sedan köptes Mittmedia i sin tur av Bonnier! Denna koncern äger sedan tidigare såväl Dagens Nyheter, Expressen samt ytterligare ett antal medier!

Samtidigt som detta sker kastar sig PK-media och de 7 PK-partierna över Sverigedemokraterna, SD när detta parti helt legitimt vill kalla in SVT-chefer till riksdagen eftersom man fullt sanningsenligt förklarar att Public Service är partiska. Detta innebär självklart inte att SD vill styra public service.

Att SD som ett renhållningsarbete vill göra detta anses sålunda av pk-media och pk-partierna som något felaktigt. Att flertalet av medierna nu ägs av en enda koncern är alltså mindre allvarligt än att SVT-chefer får förklara sig inför Sveriges riksdag som består av 8 partier.

Kanske är det just att medierna till stor del ägs av en enda koncern som gjort att 80 procent av dessa i stort sett driver samma politiska journalistik! Detta ägarförhållande borde hålla varje sann demokrat vaken om nätterna och om inte annat till varje pris bekämpas av riksdagsledamöterna om de är demokrater.

Likheten med medierna i de tidigare kommunistiska diktaturerna liksom i dagens diktaturer exempelvis Iran m fl kunde inte vara större. Självklart är detta ensamägande ett hot mot demokratin. Ja, det har kanske redan gått så långt att demokratin inte går att rädda om inte riksdagen slår sönder denna form av mediakoncerner.
För bl a de skribenter som har en annan uppfattning än de politiskt korrekta är det närmast omöjligt att få in artiklar som ifrågasätter dessa eller de sju pk-partierna. Här överträffar redan  huvuddelen av de i konsortier ingående svenska medierna tom medier som Tass och och Pravda på sin tid. Därför är det synnerligen falskt att reagera mot SD.s förslag och fullständigt tiga om Bonnierpressens utestängande av sann och ärlig journalistik.
En förhållande är däremot oemotsägligt. Ett land där medierna ägs av ett eller några få koncerner kan aldrig vara eller bli en fullvärdig demokrati. I en sådan stat år makten såväl korrumperad som maktfullkomlig.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, , ,

1 svar

  1. ”sju gratistidningar”! Metro var också en gratistidning som försvann! Trots at den var populär. Nu undrar nog många om Bonniers var inblandade i borttagandet av Metro! Är Bonniers medlöpare till att skapa egenkontroll över svenskt media och därmed bli den kommande DIKTATURENS HÖGRA HAND? När E-post skickas till berörda skribenter som har mittmedia som domännamn (eller vad det heter), granskar man dess innehåll INNAN om mottagaren skall få E-posten eller inte? Den ultimata kommande politiska diktaturen är inte det att ha Bonniers, Wallenbergarna m.fl. av knösarna ”på sin sida”? Kosing till knösarna och MAKT till politikerna. Vad de nu ska med den till när det inte finns något kvar för att kunna utöva den!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: