“EU-medlemskapet saknar demokratisk legitimitet”

1994 röstade svenska folket ja till ett helt annat EU – ett mandat som idag saknar demokratisk legitimitet. Lissabonfördraget är den största maktöverflyttningen till utländska byråkrater sedan Kalmarunionens dagar, och EU gör sig därtill skyldigt till allvarliga avtalsförbrytelser. Det skriver Gustav Kasselstrand (AfS) och Jeff Ahl (AfS) på NyD Debatt.

Gustav Kasselstrand
Jeff Ahl

Publicerad 21 februari 2020
https://nyadagbladet.se/debatt/eu-medlemskapet-saknar-demokratisk-legitimitet/

Sverige riskerar att få betala ytterligare 14 miljarder per år till EU, trots att Sveriges avgift redan ökat kraftigt de senaste åren. Orsaken till chockhöjningen är att britterna lämnat EU och snart slutar att betala sin avgift. EU hanterar detta genom att tvinga de länder som redan betalar mest, till exempel Sverige, att betala ännu mer.

Många självutnämnda experter menade att britternas ekonomi skulle krascha på grund av Brexit. Sanningen är att britterna haft positiv tillväxt i 13 av 14 kvartal sedan Brexitomröstningen i juni 2016. Det är en aggregerad tillväxt på 4,9 procent, högre än Tyskland. De senaste sju kvartalen har den brittiska ekonomin växt med 2,2 procent, också det högre än eurozonens ekonomi.

Till och med IMF, som knappast varit några anhängare av Brexit, prognostiserar att den brittiska ekonomin kommer att växa snabbare än eurozonen både 2020 och 2021.

Även om det är vanskligt att slå fast vad som beror på Brexit och vad som hade inträffat ändå, kan vi åtminstone konstatera att det går bra för Storbritannien även utanför EU och att alla domedagsprofetior visade sig falska. Samtidigt som britterna nu gläds åt en framgångsrik Brexit, ser det desto dystrare ut för Sverige. De 14 extra miljarder som ska skickas till det byråkratiska slukhålet EU, är miljarder vi behöver här hemma för att täppa till de allt större hålen i välfärden.

Alternativ för Sverige är den starkaste rösten för Swexit, ett svenskt EU-utträde. Detta behövs då både Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet har ändrat sig vad gäller att lämna EU. Istället för att kräva tillbaka de tiotals miljarder som slösas bort på detta misslyckade politiska projekt varje år, vill båda dessa partier att Sverige kvarstår som medlem.

Alternativ för Sverige gick till val på att vi skulle vägra betala en enda krona till EU. Anledningen är att EU har brutit flera ingångna avtal. Dels har Dublinförordningen satts ur spel upprepade gånger, vilket var en av anledningarna till 2015 års invandringsvåg som sköljde över Sverige. Dels har både Tyskland och Frankrike brutit mot stabilitetspaktens regler utan konsekvenser. När små länder har gjort samma sak bestraffas de dock hårt, med ett EU som tillsatt teknokratstyrda marionettregeringar eller vidtagit politiska sanktioner.

Varför ska Sverige betala för ett medlemskap när avtalen bryts gång efter annan? Vi vill att Sverige drar i nödbromsen och slutar betala avgiften med omedelbar verkan, fram till dess att vi hunnit genomföra en folkomröstning om EU-medlemskapet.

Det ”mandat” som gavs i folkomröstningen 1994 gäller inte längre, eftersom flera fördrag skrivits under utan det svenska folkets godkännande.

Lissabonfördraget som trädde i kraft 2009 är den kanske största maktöverflyttningen från svenska folket till utländska politiker och byråkrater sedan Kalmarunionens dagar.

Efter att det svenska folket med överväldigande kraft förkastade EMU i en folkomröstning, bestämde sig det politiska etablissemanget att folket skulle förvägras rätten att folkomrösta angående Lissabonfördraget. De misstänkte att svenska folket hade röstat nej till att ge bort mer makt till EU. Dagens svenska EU-medlemskap saknar därför demokratisk legitimitet, eftersom det var ett helt annat EU svenska folket röstade ja till 1994.

Alternativ för Sverige äger redan återvandringsfrågan i svensk politik. Nu är det uppenbart att vi också äger EU-frågan. Dessa två frågor har vi identifierat som ödesfrågor för vårt land, och vi är övertygade om att de kommer att bli allt mer centrala i svensk politik framöver.Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

2 svar

  1. Alla kommer väl ihåg när Lissabonfördraget skulle RATIFICERAS, som Reinfeldt kallade det för. Mer än hälften i Riksdagen visste inte ens varken om dess innehåll och ännu mindre om vad som ingick i RATIFICERINGEN! Detta skötte Reinfeldt på eget bevåg och försäkrade för folket att detta sköter vi bäst utan att folket behöver bry sig. I kulisserna kan man väl ana en viss Excellens som förmodligen organiserade detta för en sådan kapacitet besitter inte Reinfeldt. Folket fick inte veta någonting annat än att Reinfeldt har skrivit under den nya konstruktionen av Lissabonfördraget. ALLIANSEN skulle ha LIVSTID med allt de ställt till det för det svenska folket. Från 2006 (det manipulerade valet) tömde man statskassan de kommande 4 åren på många 100 tals Miljarder om inte tusentals Miljarder, om man räknar in deras GIGANTISKA kupper (affärer) mot det svenska folket. Deras Lag tillåter sådant medan en snattare får böter. De, får behålla alla MILJARDERNA utan ens en bot! En politiker av svenska mått är normalt inte en ”businessman” och kommer heller aldrig kunna agera som en sådan. Därför försvann Tjänstemannaansvaret (efter bordellhärvan) och med tiden insåg man att det finns inga gränser för vad en Riksdagsledamot kan ställa till det ekonomiskt för oss alla. Migrationen har förstört vår allas framtid och INGEN kan stå juridiskt till svars! Vad är det för jävla land vi lever i, POLITIKER?

    Gilla

Trackbacks

  1. “EU-medlemskapet saknar demokratisk legitimitet” — Bakom kulisserna – Life, Death and all between
%d bloggare gillar detta: