Olle Ljungbeck svarar på insändare

Image result for socialdemokraterna i iran

2020-02-15

Replik till S-kvinnor Gävleborg. ”100 år av kvinnokamp – men vi får aldrig ge upp”.

Men visst har ni gett upp! Tecknet på det är ju bl a att ni måste blicka bakåt för att kunna vittna om denna kvinnokamp. Något ni själva kämpat igenom finns ju inte. Till på köpet accepterar ni i dag en antifeminist som partiledare – Stefan Löfven.
Exemplen att han inte är feminist är många. Inte minst när han krävde att de kvinnliga socialdemokratiska ministrarna skulle bära slöja när man  besökte kanske världens främsta kvinnoförtryckande land. Ingen enda europeisk regeringschef, kvinna som man har ställt upp på något liknande när de besökt Iran m fl kvinnokränkande länder. Och ni själv?
Jag är motståndare till massinvandringen av individer från de länder där islam – den värsta förtryckarreligionen/kulturen av kvinnor är statsreligion.) Men jag kan trots detta inte som ni gjort och fortfarande gör tänka mig att lämna alla invandrade muslimska kvinnor i sticket genom hedersvåld, könsstympning, förtryck av framförallt invandrarflickor i religiösa friskolor.
Självklart skulle ni rensat bort allt detta om ni fortsatt att föra förra seklets social-demokratiska kvinnokamp. Själv har jag på alla sätt försökt stödja dessa kvinnor. Det har gått så långt att man försökt tysta mig även från socialdemokratiskt håll i denna kamp för alla kvinnors rätt till trygghet och jämlikhet.
Men inte nog med att ni offrat de muslimska kvinnorna åt sitt öde. Ni har ju också offrat de svenska kvinnorna/flickornas trygghet genom att tolerera (eller att aldrig få ert parti eller regeringen att göra kraftfulla insatser till skydd för såväl svenska som invandrarkvinnor ) invandrade mäns terror mot dessa kvinnor.
Ni låter dessa män begå våldtäkter mot svenska kvinnor/flickor i en alltmer accelererande takt. Svenska skolflickor kan i dag inte vara trygga i skolan eller utanför hemmet utan risk för att bli våldtagna. Det ni kallar kamp gjorde skäl för namnet under förra seklet. Men i dag är ni inget annat än pratmakare som tom stöder en antifeminist.

 

Replik till Björn Frankson

Jag blir något förvånad av din rubrik; ”Ett bättre system än vår demokrati är svårt att hitta.”
Vad har dagens demokrati med perioden av enväldiga kungar från 1500-talet och framåt att göra? Om vi skall göra en jämförelse med Sveriges ”demokratiska” system så bör vi väl jämföra oss framförallt med dagens Europeiska stater. Och då kan vi faktiskt hitta sådana där demokratin fungerar betydligt bättre än hos oss. Då kan vi bland annat se hur vår konstitution/grundlag förhåller sig till övriga sådana i Europa. Flera länder ger faktiskt medborgarna större inflytande än vad regering och riksdag ger medborgarna i Sverige.
Vi har t ex ingen författningsdomstol som man har i ett flertal andra europiska länder. Det finns under senare år många exempel på hur  författningsdomstolar stärkt demokratin genom att man ingripit mot en regering. Inte minst i Tyskland har detta tydligt framgått.
Vårt folkomröstningsinstitut gör inte skäl för namnet ens, som det  däremot gör i Schweiz där det endast behövs 50 000 röster för att  en fråga kan föras till folkom-röstning. Vinner de som står bakom denna måste riksdagen genomföra frågan. Vi kan också i Sveriges ofta se hur Regeringen nonchalerar frågor av betydelse trots att det i grundlagen finns angivet att de skall hanteras på visst sätt.
Exemplen är många där regeringen faktiskt brutit/bryter mot grundlagen om att vissa frågor skall tas upp vid val eller genom folkomröstning. Godkännandet av Lissabonfördraget var ett grovt brott mot demokratin alltså mot folkets grundlagsfästa deltagande. (Detta har vi tom Göran Perssons ord på fast motvilligt). Självklart skulle massinvandringen förelagts medborgarna i val eller folkomröstning.
Trots att grundlagen ger vissa myndigheter rätt att ställa krav på regeringen nonchalerar denna detta. Ett lysande exempel är frågan om konsekvensanalys när regeringen utformar lagförslag. Trots riksrevisionens krav, följer inte regeringen dessa. Med en Författningsdomstol skulle regeringen Löfven fått bakläxa på flertalet av sin lagförslag och då hade vi kanske inte hamnat i dagens invandringskris.
Sedan har det självklart inträffat en vad jag skulle vilja kalla begåvningskris. Merparten av de regerings- och riksdagsledamöter som i dag befolkar vårt parlament är inte vuxna eller tillräckligt intellektuellt utrustade för att göra det. Detta är inte mitt påstående. Det finns avhandlingar på att begåvningarna inte längre går till politiken därför att möjligheten att studera och med det få det yrke eller jobb man helst vill ha blivit möjligt.
Beviset på att det är så ser vi inte minst på dagens politikers utbildningsnivå men också deras bristfälliga uppträdande i talarstolen. Jag är övertygad om att det sedan demokratins införande vi aldrig haft en så obegåvad politiker som Stefan Löfven på statsministerposten. Hans verbala förmåga skulle inte ens givit honom en fullmäktige plats i gårdagens Sverige.


Kategorier:Svensk politik, Uncategorized

Etiketter:, ,

1 svar

  1. ”Ett bättre system än vår demokrati är svårt att hitta.”! Demokratins fall i Sverige påbörjades den dagen då Tjänstemannaansvaret togs bort, av politikerna själva! Detta genomfördes bakom ryggen på det svenska folket 1974. Vad detta medförde vet väl alla. Hur många gånger har vi hört när ”avvikande” politiker får gå: Jag tar mitt ansvar och AVGÅR! Man kan spekulera/manipulera bort 100 tals Miljarder från det svenska folket, utan att ens tillbringa 1 sekund i häktet! Fast man skulle ha Livstid.

    Gilla

%d bloggare gillar detta: