Trump utlöste: Presidenten avskedar på fri hand efter impeachment

Det är mycket som pågår i det fördolda (?) men ingenting av detta har nått våra medier.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

BY BRETT SAMUELS AND MORGAN CHALFANT
– 

https://thehill.com/homenews/administration/483163-trump-unleashed-president-moves-with-a-free-hand-post-impeachment

President Trump rör sig snabbt för att rensa upp i sin administration bestående av uppfattade fiender och fyller den med lojalister, ett tecken på att han försöker befästa makten efter impeachment när han inleder återvalskampen.

Image result for alexander and yevgeny vindman

Tvillingarna Alexander och Yevgeny Vindman

Trump verkar vara uppmuntrad av hans frikännande i den republikanskt kontrollerade Senaten, och kastar ut individer från Vita huset och administrationen som han tror att hindrade honom under hans riksrättsåtal. Detta inkluderar Lt.Col. Alexander Vindman, som arméns sekreterare nämnde på fredagen Han stod inte under utredning efter att Trump antytt om att han kunde möta ytterligare disciplinära åtgärder efter att han avskedats från sin post inom Vita huset och skickats tillbaka till Pentagon.

Medan vissa republikaner hoppades på att presidenten skulle bli straffad av impeachment-förfarandet har motsatsen visat sig vara sann.

Han har inte uttryckt någon samvetsförebråelse över sina handlingar utan istället har han försökt stärka sitt grepp om den verkställande grenen.

Roger Stone

Den här veckan klampade han in i kampen om en avkunnande dom mot sin kollega sedan en lång tid tillbaka, Roger Stone, och kritiserade justitiedepartementets karriäråklagare som arbetade med ärendet och domaren förespråkade en rättegång. Kommentaren fick en sällsynt tillrättavisning från riksåklagare William Barr, en av hans mest framstående och betrodda kabinettmedlemmar.

På frågan om vad han lärde sig från impeachement berättade Trump för reportrarna på onsdagen att hans lärdom härifrån var att ”demokraterna är oärliga. … att de är onda. Att de inte borde ha väckt impeachment. ”

Image result for susan collins

Hans kommentarer dödade förhoppningarna hos senator Susan Collins (R-Maine) och andra som hade uttryckt optimism för att Trump skulle ha samlat sig från impeachment och att hans beteende var ibland olämpligt och behövde förändras.

Image result for doug heye”Den frikända och befriade Donald Trump,” sade angående den republikanska strategen Doug Heye (bilden). ”Han är en av anledningarna till att jag tyckte att censur vore en bättre manöver för demokraterna.”

Trumps frikännande har vänt ett nytt blad för presidenten. Utredningsprocessen underströk ytterligare varsamhet mot regeringsbyråkratin utanför hans innersta krets.

Gordon Sondland

Presidenten rörde snabbt om för att skaka om sin personal i efterdyningarna till impeachment. Han avskedade Vindman från sin tjänst i National Security Council och avskedade USA:s ambassadör i Europeiska unionen Gordon Sondland, mannen som donerade 1 miljon dollar till Trumps invigning.

Marie Yovanovitch

Image result for diplomaten William Taylor.

William Taylor

Demokraterna betraktade de två utkastade som en vedergällning för att de hade tillhandahållit skadliga vittnesmål i impeachment mot Vita husets order. Deras avskedanden åtföljdes av frivilliga avgångar av en handfull andra vittnen, inklusive den tidigare ambassadören i Ukraina Marie Yovanovitch och diplomaten William Taylor.

Vid politiska sammankomster rasar Trump ofta mot ”träsket” och ”Deep state” och matar in med konservativa konspirationsteorier om att fraktioner inom regeringen arbetar för att undergräva honom.

Trump och hans rådgivare har föreslagit att fler individer borde kunna visas på dörren. Presidenten tweetade kryptiskt på torsdagsmorgonen, ”DRAIN THE SWAMP! Vi vill ha dåliga människor ut ur vår regering! ”

Kellyanne Conway

”Vi har säkert människor inom den här administrationen som förmodligen är överblivna och också människor som inte tror på president Trumps agenda”, sade Vita husets rådgivare Kellyanne Conway den här veckan på ”Fox & Friends.”

Image result for robert o'brien

Robert O’Brien

Den Nationella säkerhetsrådgivaren Robert O’Brien har under tiden länge planerat att reducera personalen betydligt vid National Security Council inom Vita huset och säger i denna vecka att han förväntar sig att personalen ska reduceras till 115 till 120 personer, från nästan 180, under de kommande veckorna.

O’Brien utvecklade sig angående den avskedade Vindman och hans tvillingbror Yevgeny, som båda var detaljerade till Vita huset och har skickats tillbaka till Pentagon, som en del av den bredare ansträngningen att omorganisera och skära ner inom rådet. Han ifrågasatte utbredda misstankar om att Trump tvingade Vindmans ut som en del av en vedergällningsutrensning.

”Vi är inte ett land där en grupp löjtnanter kan träffas och diktera vad USA:s politik ska vara”, sade O’Brien vid ett Atlantic Council-evenemang på tisdagen.

”Förenta staternas politik formuleras och besluts av en vald president i USA. Vi är inte någon bananrepublik, fortsatte han och förklarade senare att han inte hävdat att specifikt Vindmans försökt diktera den amerikanska politiken.

Presidenten försökte vidare eliminera meningsskiljaktigheter inom västerländska flygflottiljen den här veckan genom att återanställa två av sina mest lojala rådgivare sedan lång tid tillbaka.

Hope Hicks

Hope Hicks kommer att återvända i nästa månad för en andra period i Vita huset, där hon kommer att fungera som rådgivare för presidenten som arbetar tillsammans med seniorrådgivare Jared Kushner. Hicks arbetade tidigare med Trump-kampanjen och fungerade som kommunikationschef fram till hennes avgång i februari 2018.

Image result for john mcentee

John McEntee

John McEntee, som har fungerat ungefär ett år som Trumps personliga assistent innan han avskedades på grund av röjande av säkerheter, har upphöjts till att övervaka presidentens personalkontor. Förändringen ger McEntee ett betydande inflytande över gransknings- och utnämningsprocessen och utnämningen av ledande befattningar.

”Allt fantastiskt visar sig ha en återförenande händelse, och det ser ut som återföreningen börjar lite tidigare än kanske väntat,” sa Bryan Lanza, en tjänsteman som arbetade för presidentens övergångsteam.

Sammantaget visar de nya rollerna för Hicks och McEntee, att presidentens ansträngningar att göra om den västerländska flygflottiljen till en militär enhet av lojalister. Trump har länge varit trött på sådana som läcker och ”Never Trumpers” som undergräver hans agenda och han har ständigt gjort sig av med karriärtjänstemän under de tre senaste åren vars åsikter skilde sig från hans egna.

John Bolton

O’Brien är mindre frispråkig än sin föregångare, John Bolton, vilket ger Trump mer frihet att fortsätta med sin agenda för nationell säkerhet. McEntee som övervakar personalkontoret kan leda till att Trump anställer ännu fler lojalister inom Vita husets byråer. Och Trumps hetsiga och ibland hämndlystna svar på impeachment är ett varningsskott mot ytterligare intern kritik om att han vadar in i kontroverser som i Stone-fallet.

En före detta rådgivare sa att bemanningsförändringarna är en indikation på att Trump är redo att styra med hjälp av sina instinkter, ungefär på samma sätt som han gjorde under kampanjen 2016, och tjänstemän har inte uteslutit möjligheten att ytterligare förändringar kommer under de kommande veckorna.

”Presidenten är en outsider och han har aldrig varit bekväm med Washington och Washington har aldrig varit bekväm med honom. Det finns stor misstro på båda sidor. Han har uthärdat vad han känner var flera försök att beväpna regeringen mot honom”, sa en före detta tjänsteman inom Vita huset.

”Så de människor som du känner och kan lita på blir extremt värdefulla”, sa personen.

Jag tror verkligen att han kommer att fortgå från dessa erfarenheter och vill ha människor runt omkring sig som han känner att han kan lita på”.Kategorier:Uncategorized, Världspolitik

Etiketter:, , , , ,

1 svar

%d bloggare gillar detta: